15 iulie – 8 august 2012: Mercur retrograd în Leu

Din 15 iulie, Mercur va fi retrograd în Leu, până în 8 august. Semnificaţia acestui tranzit şi horoscop pentru toate zodiile.

Cât timp Mercur e retrograd, planurile noastre vor fi amânate, iar comunicarea va fi deficitară. Pot să apară tot felul de neînţelegeri, care vor duce la ceartă.
În această perioadă, vă recomand să nu semnaţi contracte şi să încercaţi să amânaţi tot ce ţine de călătorii, comisioane sau de comunicare prin poştă sau internet. Dacă vreţi să faceţi achiziţii importante (maşină, casă), vă sfătuiesc, şi în acest caz, să mai aşteptaţi.
Fiind vorba de o retrogradare în zodia Leului, zodie care guvernează romantismul, nu e exclus ca, în această perioadă, să fim contactaţi de un fost partener / o fostă parteneră sau să revenim la o iubire mai veche.

În cazul Berbecilor, retrogradarea lui Mercur are loc în casa copiilor, a romantismului, dar şi a creativităţii. Vor avea loc unele discuţii cu copii şi/sau cu persoana iubită, aici putând fi vorba ori de unele neînţelegeri ori de împăcare, în cazul în care cei implicaţi au fost certaţi de ceva vreme. De asemenea, Berbecii ar putea avea idei bune care îi vor ajuta să rezolve unele probleme.
Taurilor le recomand să fie atenţi mai ales la comunicarea cu membrii familiei. Dacă nativii şi-au făcut planuri privind vizita unor musafiri, acestea se pot schimba – sau primesc musafiri pe care nu îi aşteptau. Orice planuri privind reamenajarea căminului sau legate de achiziţii ar fi mai bine să le amânaţi.
Gemenii s-ar putea să fie în următoarea perioadă mai sinceri decât până acum – dar e important să fie atenţi la modul în care comunică, astfel încât să rămână diplomaţi şi să nu rănească pe nimeni prin cuvintele lor. Planurile legate de drumuri scurte sau de negocieri ar putea suferi unele schimbări.
În cazul Racilor, Mercur retrograd va afecta zona financiară. Dacă au întârziat cu unele plăţi, e posibil ca acum să li se atragă atenţia că trebuie să le efectueze – dar vor avea idei bune privind relocarea banilor. Eventuale negocieri legate de salariu sau de primirea unei sume de bani s-ar putea amâna până după 8 august.
Leii trebuie să se aştepte la surprize. Atât la surprize provocate de factori exteriori, cât şi de surprize care ţin direct de propria persoană: schimbări de atitudine, toane. E bine să „înregistreze” ideile pe care le au, să ia aminte la ceea ce se întâmplă. Dar eventuale planuri de bătaie ar trebui amânate până în a doua săptămână din august.
Şi Fecioarele vor avea parte de surprize, de tot felul de veşti neaşteptate. Acestea pot fi bune sau rele, dar indiferent cum: nativii vor şti cum să abordeze noua situaţie, pentru că se bucură de o intuiţie foarte bună.
Balanţele şi-ar putea reevalua relaţia cu prietenii, şi-ar putea da seama acum pe cine se pot baza şi pe cine nu. Dacă nativii şi-au făcut planuri comune cu unul sau mai mulţi prieteni, pentru a doua jumătate a lui iulie şi prima săptămână din august, acestea vor suferi unele modificări sau vor fi amânate.
Scoprionilor le recomand să fie atenţi la modul în care sunt perecpuţi de societate. Mai ales la locul de muncă trebuie să fie diplomaţi şi să îşi aleagă bine cuvintele, pentru a nu se ajunge la probleme legate de comunicare.
Săgetătorii sunt influenţaţi de Mercur retrograd în zona studiilor şi a călătoriilor. Li s-ar putea propune tam-nesam să plece într-o călătorie sau, dacă aveau deja astfel de planuri, acestea s-ar putea schimba. De asemenea, pot să apară şi modificări sau amânări privind studiile: decid să meargă la o altă facultate, primesc mai târziu decât se aşteptau un rezultat de la un examen, etc.
Capricornii vor fi obligaţi să „jongleze” cu sumele de bani, să le redistribuie. Dacă aşteptau ca cineva să le împrumute sau să le returneze bani, acest lucru va fi amânat. Pe de-altă parte, e posibil să li se ofere bani dintr-o parte din care nu se aşteptau. În principiu, le recomand nativilor să fie atenţi la tot ce ţine de negocieri şi de bani care ar urma să îi primească de la alte persoane.
Vărsătorii şi-ar putea da seama că aveau o părere greşită despre persoana iubită. Dacă există unele frustrări în cuplu, poate e bine ca nativii să discute acum despre ele – dar trebuie să fie atenţi cum îşi exprimă sentimentele, astfel încât să nu fie înţeleşi greşit. Cei care sunt singuri sau s-au certat cu persoana iubită ar putea intra din nou în contact cu o iubire mai veche, respectiv cu persoane cu care s-au certat.
În cazul Peştilor, pot să apară tot felul de modificări sau amânări în programul cotidian şi/sau privind proiectele de la locul de muncă. Dacă au neglijat în trecut unele activităţi, e momentul ca acum să recupereze. Unii nativi s-ar putea chiar gândi la schimbarea locului de muncă.

error: Material protejat / opţiune dezactivată