2012-2015: Anii schimbărilor majore, provocate de careul Pluton-Uranus

2012-2015: careul Pluton-Uranus

În data de 24 iunie 2012, se formează primul dintr-o serie de aspecte astrologice care ne vor schimba viaţa. Este vorba despre un careu perfect între Uranus (Berbec) şi Pluton (Capricorn). Din 2012 şi până în 2015, se vor forma şapte astfel de cuadraturi, care vor aduce schimbări majore: pe plan personal, dar mai ales pe plan mondial. Cele şapte aspecte perfecte se vor forma în 24 iunie 2012, 19 septembrie 2012, 20 mai 2013, 1 noiembrie 2013, 21 aprilie 2014, 15 decembrie 2014 şi 17 martie 2015.
Pluton şi Uranus sunt două planete care vorbesc despre schimbări. Uranus e rebelul din astrologie, revoluţionarul care vrea mereu ceva nou. Pluton reprezintă moartea şi renaşterea, dar şi luptele pentru putere. Pluton în Capricorn (unde se află acum) cere mai ales o revizuire a sistemelor rigide, în special al sistemului financiar. Când a intrat în Capricorn în anul 2008, ne-am confruntat cu o criză financiară pe plan mondial. Pe partea cealaltă, Uranus în Berbec doreşte mai mult ca oricând schimbări şi produce nemulţumiri în rândul populaţiei: s-a observat, din martie 2011, când a intrat în această zodie, o creştere a numărului demonstraţiilor, a ieşirilor în stradă.
Cuadraturile (90°) şi opoziţiile (180°) provoacă întotdeauna tensiuni. Iar, dacă vorbim despre Pluton şi Uranus aflate în careu, cu siguranţă vor avea loc schimbări extrem de importante.

Evenimente istorice

Pentru a putea înţelege mai bine ce ar putea urma în următorii ani, vă propun să analizăm puţin ceea ce s-a întâmplat în alte perioade, când Pluton se afla în Capricorn şi Uranus trecea printr-un semn cardinal (formându-se, în unele cazuri, cuadratură sau opoziţie perfectă).

Click pe imagine pentru a o mări

532-551: Ne aflăm în Evul Mediu Timpuriu, numit şi „Evul Mediu Întunecat”. Pluton este în Capricorn, iar, câţiva ani de zile, Uranus se află în Balanţă, formând careu perfect cu Pluton în 549-550. Au loc Războiul Gotic şi expansiunea Imperiului Roman de Răsărit (Imperiul Bizantin), în timp ce cultura suferă o decădere. De asemena, unii cercetători susţin că, în anul 535, a avut loc o imensă erupţie vulcanică, cel mai probabil a vulcanului Krakatoa, care a dus la o răcire semnificativă a temperaturii globale.
778-796: Pluton în Capricorn, Uranus în Rac (până în 782, fără a se forma opoziţie perfectă). Are loc ascensiunea lui Carol cel Mare, fondatorul Imperiului Carolingian. În 778, au loc Războaiele împotriva maurilor şi, 10 ani mai târziu, Bavaria şi Saxonia sunt integrate în imperiu. Acţiunile lui Carol cel Mare au fost o premisă pentru formarea Sfântului Imperiu Roman, aproximativ 170 de ani mai târziu. De asemenea, în această perioadă încep invaziile vikingilor în Europa.
1024-1041: Pluton în Capricorn; Uranus în Rac între 1028-1033. În China sunt produse, pentru prima dată în istorie, bancnote.
1269-1287: Pluton în Capricorn; Uranus în Rac între 1279-1286. Marco Polo călătoreşte în China. În aceeaşi perioadă, are loc instaurarea dinastiei habsburgice. Membrii acestei dinastii au domnit, până în 1918, în diverse ţări din Europa şi în unele colonii din America, Asia şi Africa.
1516-1533: Pluton în Capricorn; Uranus în Berbec în 1516 (fără a se forma careu perfect). Aceştia sunt primii ani de neutralitate a Elveţiei, politică recunoscută pe plan mondial prin semnarea Tratatului de la Paris, în 1815. 1516 este anul în care este tipărită prima traducere din limba greacă a Noului Testament, lucrarea Novum Instrumentum omne a lui Erasmus din Rotterdam. Ne aflăm în plină Renaştere, când în Europa începe Reforma Protestantă, care va duce la apariţia mai multor culte religioase răspândite astăzi în întreaga lume (evanghelici, baptişti, penticostali, etc.). Fernando Magellan începe prima călătorie în jurul lumii, pe care nu o va finaliza însă personal, fiind ucis – echipajul va reveni în Spania sub conducerea unui alt căpitan. În acelaşi timp, Spania cucereşte Mexicul şi se ajunge, astfel, la dispariţia Imperiului Aztec.
1762-1778: Pluton în Capricorn; Uranus în Berbec, formând careu perfect cu Pluton în 1762. Acesta este anul în care se încheie războiul dintre englezi şi francezi pentru supremaţie în coloniile din America de Nord, eveniment important pentru istoria Canadei şi a Statelor Unite. De altfel, cât Pluton s-a aflat în Capricorn, au avut loc Războiul de independenţă american, declararea independenţei şi formarea Statelor Unite ale Americii. În literatură, apare curentul Sturm und Drang („Furtună şi avânt”), avându-i ca principali reprezentanţi pe autorii germani Goethe şi Schiller. În aceeaşi perioadă, James Cook este primul om care trece Cercul Polar de Sud, iar James Watt îşi perfecţionează maşina cu aburi, impulsionând revoluţia industrială.

Înainte de a trece la o analiză a cuadraturii actuale, aş vrea să menţionez un aspect similar, format tot în semne cardinale: careul Uranus-Pluton din anii 1932-1934, când Uranus se afla în Berbec şi Pluton în Rac. La doar câteva zile după prima cuadratură perfectă, Partidul Muncitoresc Naţional-Socialist German (partidul nazist) obţine un număr semnificativ de voturi în timpul alegerilor. Începe perioada ascensiunii acestui partid şi a lui Adolf Hitler. Acesta din urmă devine, în perioada menţionată, cancelar al Germaniei şi obţine prerogative dictatoriale.
La fel ca şi acum, Uranus în Berbec a provocat nemulţumiri în rândurile populaţiei, dar nemulţumirile nu vizau, ca astăzi, sistemul financiar, ci mai degrabă era vorba de tot ce ţinea de patrie, istorie şi tradiţie, dominate de Rac: probabil că acesta a fost factorul care a dus la creşterea importanţei unui partid naţionalist.
Nu în ultimul rând, aş menţiona că, în aceeaşi perioadă, au avut loc trei cutremure foarte puternice, care au dus la moartea a aproximativ 80.000 de persoane, în total: în China (8,6 grade pe scara Richter), în Japonia (8,4°) şi în California (6,4°).

2012-2015

După cum scriam mai sus, în anii 2012-2015, se va da o luptă între Pluton, care – aflat în această poziţie – cere schimbări ale structurilor economice şi politice rigide versus Uranus în Berbec: „rebelul” aflat într-o zodie puternică şi agresivă. E posibil să asistăm la noi ieşiri în stradă, care probabil vor fi, de această dată, mai grave decât cele din luniile trecute. Acestea probabil se vor prelungi până după 29 iunie, când Soarele va „intra şi el în horă”, formând opoziţie cu Pluton şi careu cu Uranus (deci se va forma un careu în T). Mă preocupă în mod deosebit faptul că, exact în această perioadă (28-29 iunie 2012), are loc Consiliul European.
De altfel, scriam deja cu ceva vreme în urmă că sunt convinsă că, în jurul datei de 24 iunie, va avea loc un eveniment foarte important pentru soarta Uniunii Europene: Pluton (8 grade şi 23 de minute în Capricorn) se va afla în imediata apropiere a Vertexului Uniunii Europene (8°26’ Capricorn). Prin urmare, careul Pluton-Uranus va „lovi în plin” Uniunea Europeană. Afectate sunt casele 5 şi 9: casa copiilor (statele membre) şi casa spiritualităţii, a gândirii la un nivel înalt. Este, deci, posibil, ca unele state din Uniunea Europeană să nu mai accepte actualele condiţii şi să ceară o legislaţie nouă, etc.
Deciziile care se vor lua la Consiliul European din 28-29 iunie vor reveni în actualitate de mai multe ori până în 2015. Rămâne de văzut ce schimbări vor avea loc şi în ce mod ne vor marca acestea viaţa. În orice caz, cu siguranţă vor avea loc unele restructurări pe plan politic şi economic, iar – cel mai târziu în anul 2024, când Pluton părăseşte zodia Capricornului – lumea va fi mult diferită faţă de cum e acum.
Pentru România, problemele cele mai mari în 2012-2015 vor fi legate de imaginea publică, anume de modul în care ne percep celălalte state. Din fericire, chiar dacă se întrevede o criză economică mai dură decât cea din ultimii ani, România pare a avea mai puţin de suferit decât alte state.

error: Material protejat / opţiune dezactivată