24 ianuarie – 13 aprilie 2012: Marte retrograd în Fecioară

În perioada 24 ianuarie – 13 aprilie 2012, Marte va fi în mişcare (aparent) retrogradă, în zodia Fecioarei.
„Planeta Roşie” este retrogradă aproximativ o dată la doi ani, pentru 70-80 de zile, perioadă în care nivelul energiei este mai scăzut decât în mod normal. Este de parcă am înota împotriva curentului, nimic nu pare să ne reuşească.
În ziua în care Marte va deveni retrograd, trebuie să fim foarte atenţi la tot ce ţine de violenţă. Suntem mai irascibili şi riscăm să ne certăm cu cei din jurul nostru, probabil în legătură cu un subiect mai vechi, dar care nu era încă pe deplin rezolvat. Pe plan profesional, s-ar putea să avem probleme privind autoritatea şi, de aceea, să ne certăm cu şefii. Pe plan relaţional, pot să apară tot felul nde frustrări, mai ales de natură sexuală. Nu în ultimul rând, există un risc sporit să fim implicaţi în accidente (indiferent că e vorba de accidente rutiere sau de lovituri, tăieturi, etc.) sau să suferim de migrenă. Încercaţi, măcar în 24 ianuarie, să vă descărcaţi energia (negativă) făcând sport, de exemplu.
După 25 ianuarie, urmează o perioadă a introspecţiei: ne gândim mai mult la ceea ce ne dorim şi de ce nu putem obţine un anumit lucru. Este indicat să analizăm ce vrem şi cum ne putem atinge ţelurile, dar să punem în practică planurile noastre abia după ce Marte începe din nou mişcarea directă. Aşteptaţi şi nu demaraţi proiecte noi înainte de 14 aprilie, pentru că s-ar putea să „rămâneţi blocaţi” undeva şi să nu daţi de capătul problemei.
Nu cumpăraţi, în această perioadă, aparatură mecanică: mai ales obiectele ce ţin de curăţenie sau de calcule şi măsurători s-ar putea defecta uşor (case de marcat, cântare, etc.). De asemenea, dacă începeţi acum o relaţie sentimentală, nu visaţi prea mult deja de la început, pentru că relaţia s-ar putea dovedi a fi interesantă din punct de vedere sexual, dar de scurtă durată.
Pe plan mondial, în perioadele în care Marte a fost retrograd în trecut, s-a constatat o creştere a numărului de cutremure, precum şi a numărului atentatelor teroriste. Prin urmare, mă aştept ca şi anul acesta să asistăm la astfel de evenimente, mai ales la cutremure puternice sau erupţii vulcanice, Marte aflându-se în Fecioară, zodie de pământ.

Marte retrograd şi România
Având în vedere demonstraţiile din ultimele zile, dar şi faptul că Marte reprezintă agresivitate şi violenţă, am fost curioasă care ar putea fi efectele lui Marte retrograd asupra României.
Mă îngrijorează faptul că şedinţa extraordinară a Parlamentului pe tema crizei actuale va avea loc în 23 şi 24 ianuarie – exact atunci când Marte intră în mişcare retrogradă. Şansele ca politicienii să ajungă la un acord sunt mici, iar – dacă se va lua, totuşi, vreo decizie – e posibil ca, ulterior, aceasta să fie anulată, contramandată sau „ajustată”. Pe acest fond sau chiar independent de deciziile politice, protestele populaţiei ar putea escala şi deveni violente: lupte cu jandarmii, incendieri, etc.
De asemenea, un alt aspect va fi important pentru România în perioada de retrogradare a lui Marte: acesta va trece peste Vertexul ţării noastre, în 7-8 martie. A mai trecut prin acest punct în 8-9 decembrie 2011, când preşedintele Băsescu s-a aflat la Bruxelles, unde a participat la Consiliul European de iarnă. În aceleaşi zile, a fost dezbătut în România proiectul legii bugetului pe anul 2012. Astfel, în martie, subiecte precum situaţia financiară a României şi a Uniunii Europene, dar şi relaţiile ţării noastre cu alte state (fiind afectată casa relaţiilor) ar putea deveni subiecte de discuţie. Ulterior, când Marte va reveni în mişcare directă şi va forma, din nou, conjuncţie cu Vertexul României (25-26 mai 2012), aceste teme vor fi din nou în atenţia publicului.

În ce măsură mă afectează retrogradarea lui Marte?
Zodia dominată de Marte este Berbecul. În astrologia tradiţională, Marte guvernează Scorpionul. Astfel, influenţa lui Marte o simt cel mai puternic Berbecul şi Scorpionul, precum şi persoanele cu ascendentul în una dintre aceste zodii. De asemenea, Marte retrograd se va face mai puternic simţit pentru celălalte zodii de foc (pe lângă Berbec): Leu şi Săgetător.

Pentru a afla efectele lui Marte retrograd asupra fiecărei zodii în parte, citeste acest articol.

error: Material protejat / opţiune dezactivată