3 februarie 2012: Neptun trece în Peşti

În data de 3 februarie 2012, Neptun trece din Vărsător în zodia Peştilor, revenind în domiciliu (zodia pe care o domină) după aproximativ 150 de ani poposiţi în alte semne zodiacale. Acum, Neptun se mută pentru ani buni în Peşti: va părăsi această zodie abia în 2026.

Cât timp a tranzitat Vărsătorul, Neptun a accentuat temele dominate de această zodie, cum ar fi comunicarea şi relaţionarea în grup, inventivitatea, viziunea. Astfel, între 1998-2012, am asistat la o „explozie” de reţele sociale în internet, precum Facebook şi Google+. Chiar mai mult: „pe ultima sută de metri”, cu 1-2 zile înainte ca Neptun să părăsească Vărsătorul, Facebook a solicitat listarea companiei la bursă.

Neptun s-a mai aflat în Peşti şi anul trecut, din aprilie până în august. Apoi a intrat în mişcare retrogradă şi a revenit, pentru câteva luni, în Vărsător. În următoarea perioadă, vor reveni în actualitate unele teme cu care ne-am confruntat în perioada aprilie-august 2011, mai ales cele ce ţin de domeniile pe care le prezint mai jos.

Oamenii vor deveni mult mai interesaţi de temele religioase, dar şi de ştiinţele oculte. Artele, psihanaliza, hipnoza – orice ne poate ajuta să ne cunoaştem mai bine şi să ne dezvoltăm pe plan spiritual ne va preocupa mai mult decât până acum. Spre exemplu, când Neptun străbătea Peştii între 1521-1534, Europa se afla în plină mişcare de reformare a bisericii, care a dus la apariţia religiei protestante, la separarea bisericii anglicane de Roma, etc.
Atât în comunicarea cu subconstientul nostru, cât şi în comunicarea interumană vor juca un rol deosebit, Neptun anulând limitele care existau până acum. Intuiţia noastră va fi mai bună decât în anii anteriori – acest lucru fiind valabil mai ales pentru persoanele care au deja din naştere o oarecare înclinaţie spre paranormal şi/sau care îl au pe Neptun în conjuncţie cu ascendentul. În acelaşi timp, vom fi mai atenţi la nevoile celorlalţi, dar şi mai emotivi, mai sensibili. Vor fi puternic afectate de acest tranzit persoanele care suferă de depresii sau au probleme cu alcoolul/drogurile, deoarece Neptun va insensifica efectele acestora.

În următorii ani, cuvântul „noi” va începe să aibă o importanţă mai mare decât „eu”, iar acest lucru se va face simţit mai ales pe plan social şi politic. Iluziile şi minciunile care au existat până acum vor dispărea, Neptun va scoate multe adevăruri la suprafaţă. Pe acest fond, populaţia va deveni tot mai nemulţumită şi – dacă, până acum, ne interesa mai mult binele propriei persoane – acum binele comun va deveni mai important, iar nedreptatea nu va mai fi tolerată. Neptun a intrat în Peşti în 1848, an al revoluţiilor în întreaga Europa. La fel, el se afla în Peşti între aprilie-august 2011, când au avut loc mişcări de protest în Grecia şi Spania. Prin urmare, probabil vom asista şi în următoarea perioadă la tot mai multe ieşiri în stradă, demonstraţii, etc.
Analizând tranzitele pe următorii ani, sunt foarte curioasă cum va fi lumea după ce Neptun părăseşte Peştii. Intrarea acestuia în Berbec este începutul unui nou ciclu – care coincide şi cu ieşirea lui Pluton din Capricorn, în 2024. Cel târziu până atunci structurile sociale, economice şi politice existente acum vor dispărea. Schimbările majore pe plan mondial au început în 2008 (intrarea lui Pluton în Capricorn), se vor atenua în următorii ani (mai ales între 2012-2015) şi se vor finaliza în 2024-2026.

Cât timp se va afla în Peşti, Neptun va forma diverse aspecte cu celălalte planete, cele mai puternice fiind cele pe care le formează cu planetele transpersonale. În anul 2012, ar fi vorba de careul Jupiter-Neptun (25 iunie) şi de trigonul Saturn-Neptun (11 octombrie). După cum scriam şi în articolul cu previziunile pentru ianuarie-iunie 2012, careul Jupiter-Neptun se va forma pe un fond extrem de tensionat, iar noi ne vom da seama că unele dintre idealurile noastre erau prea înalte, că ţelurile propuse nu pot fi atinse. De asemenea, în acesta perioadă s-ar putea produce catastrofe naturale, care vor implica cel mai probabil aerul (Jupiter în Gemeni) şi/sau apa (Neptun în Peşti): furtuni puternice, inundaţii, uragane, etc.
Trigonul Saturn-Neptun ne va ajuta să analizăm în ce măsură am reuşit să evoluăm pe plan spiritual în ultimele luni. Vor deveni foarte interesante pentru noi mai ales temele oculte, Saturn aflându-se în Scorpion. Intuiţia va fi la cote maxime şi orice încercare a cuiva de a ne minţi va fi dejucată. Dacă – după formarea careului Jupiter-Neptun în iunie – încă mai visam la unele lucruri imposibil de atins, cel târziu în octombrie Saturn ne va deschide ochii şi ne va ajuta să analizăm totul mult mai raţional.

Despre influenţa lui Neptun în Peşti asupra fiecărei zodii în parte puteţi citi aici: Horoscop: Neptun în Peşti

error: Material protejat / opţiune dezactivată