7 februarie – 25 iunie 2012: Saturn retrograd în Balanţă

În data de 7 februarie, Saturn va intra în mişcare (aparent) retrogradă, în Balanţă. Va începe din nou mişcarea directă în 25 iunie, urmând să părăsească Balanţa în 5 octombrie 2012 – va reveni în această zodie abia peste aproximativ 28 de ani.
Din februarie până în iunie, se va reveni la teme care ne-au preocupat din iulie 2010 încoace, cât Saturn a poposit în Balanţă. Vor reveni în atenţia noastră mai ales temele legate de relaţii (atât sentimentale cât şi profesionale) şi de justiţie – subiecte dominate de Balanţă.
Saturn este planeta limitelor, a restricţiilor, dar şi a responsabilizării, a maturizării. Când este retrograd, Saturn ne obligă să ne gândim la ceea ce am făcut în viaţă, la eventualele lucruri rămase neterminate. Gândeşte-te, deci, cum anume au evoluat relaţiile tale în ultimele luni.
Acesta e momentul potrivit pentru a deveni mai responsabili, mai maturi. E momentul în care trebuie să consolidăm relaţiile care ne sunt benefice şi să renunţăm la cele care ne provoacă rău. Nu este o perioadă propice demarării unor proiecte noi! Evită să-ţi faci planuri noi, mai ales în perioadele când şi alte planete sunt retrograde: Marte până la jumătatea lui aprilie, Mercur între 12 martie – 4 aprilie 2012, Pluton după 10 aprilie, Venus după 15 mai şi Neptun după data de 4 iunie. În special relaţiile începute între 15 mai-25 iunie, când Saturn şi Venus sunt ambele retrograde, ar putea fi sortite eşecului. Vă recomand să nu vă căsătoriţi în perioada amintită.
Revino în tine, analizează-te, apoi învaţă de la Saturn să fii mai responsabil(ă). Aminteşte-ţi ce teme au rămas nediscutate între tine şi o altă persoană – şi încearcă, eventual, să discuţi acum cu cărţile pe faţă. După ce se încheie retrogradarea lui Saturn şi apoi cea a Venerei, vei putea lua totul de la capăt, mai matur decât înainte. Vei putea merge mai departe bazându-te pe relaţii care merită.

Pe plan politic, Uniunea Europeană va fi obligată să revizuiască unele aspecte care ţin mai ales de comunicarea între statele membre, putând să apară diverse neînţelegeri. Saturn va forma în perioada de retrogradare conjuncţie cu Jupiter din harta „natală” a Uniunii Europene, obligând politicienii să îşi domolească avântul: se va constata că viziunile idealiste nu pot fi atinse şi că sunt necesare anumite ajustări înainte de a putea merge mai departe.
Va fi, de asemenea, importantă relaţia Uniunii cu cetăţenii săi. Aceştia se vor considera tot mai nedreptăţiţi şi ar putea protesta împotriva unor măsuri legislative propuse (aş aminti aici valul de proteste împotriva ACTA, proteste ce vor avea loc în întreaga Europă în 11 februarie 2012).

Pe cine va influenţa retrogradarea lui Saturn?
Persoanele cel mai puternic afectate de retrogradarea lui Saturn în Balanţă vor fi:
– Balanţele şi cei care au ascendentul în această zodie;
– Capricornii (e valabil şi pentru cei cu ascendent în Capricorn), a căror planetă dominantă este Saturn.

Mai multe detalii despre cum îţi afectează Satrun retrograd zodia poţi afla citind articolul Horoscop: Saturn retrograd

error: Material protejat / opţiune dezactivată