Anul 2012: predicţii astrologice pentru lunile ianuarie-iunie

De câţiva ani încoace, auzim numai de criza financiară, salarii mai mici, tăieri de fonduri în stânga şi în dreapta. La alte aspecte importante ale vieţii (dragoste, familie, etc.) abia dacă ne mai gândim – sau acestea apar deseori tot într-un context legat de bani („Nu ne căsăstorim încă, nu avem acum bani de nuntă”, „Anul acesta nu mergem în concediu, trebuie să plătim ratele”, etc.). Oare va fi anul 2012 mai bun? Sau chiar vine „sfârşitul lumii”, cum anunţă calendarul mayaşilor?
Nu, nu va veni sfârşitul lumii la propriu, adică nu vom asista la apocalipsă. Dar lumea se va schimba radical, nu va mai fi aşa cum o cunoaştem. Mai ales pe plan economic şi politic vor avea loc schimbări majore.
Anul 2012 este anul schimbărilor – iar cine nu este deschis spre nou, cine se agaţă cu disperare de trecut are numai de pierdut!
Detaliile le puteţi citi mai jos – cu menţiunea că, în această analiză pe tot anul 2012, voi scrie doar despre evenimentele astrologice cele mai importante. Aspectele analizate aici sunt doar cele între planetele „cu greutate”, transpersonale: Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun şi Pluton. Aspectele formate de planetele personale (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte), care au o influenţă pe termen mai scurt, le voi analiza în articolele pe care le postez la începutul fiecărei luni în parte.
În astrologie, fiecare an este dominat de o anumită planetă, după cum voi explica într-un articol separat. Planeta care va guverna anul 2012 este Mercur. Astfel, subiectele ce ţin de Mercur vor fi dominante anul acesta: comunicarea, comerţul, transportul, dar şi inteligenţa, gândirea. Banii vor fi subiectul principal de discuţie – atât datorită influenţei mercuriene cât şi datorită altor aspecte despre care voi scrie mai jos.
Vom asista la inovaţii în domeniul comunicării, inclusiv în domeniul calculatoarelor (internet). În ultimii ani dominaţi până acum de Mercur, au apărut pagini de internet precum Google (1998), YouTube (2005) şi Facebook (sub acest nume din 2005). Tot într-un an dominat de Mercur (2005), a început proiectarea aparatul iPhone, care avea să revoluţioneze domeniul telefoniei mobile.
Vă recomand să fiţi precauţi mai ales în perioadele de retrogradare ale lui Mercur, pentru că influenţa asupra noastră va fi mult mai puternică decât în alţi ani: 12 martie – 4 aprilie (Berbec/Peşti), 15 iulie – 8 august (Leu), 6-26 noiembrie (Săgetător/Scorpion). Detalii despre efectele lui Mercur retrograd aflaţi apăsând aici.

Ianuarie
Primul eveniment astrologic important al anului 2012 este trecerea planetei Venus din Vărsător în Peşti, în 13 ianuarie. Vom fi mai romantici, mai visători, mai seducători. Dar şi mai preocupaţi de binele celor din jurul nostru. O perioadă bună pentru cei care au meserii bazate pe creativitate (pictori, scriitori, arhitecţi, etc.).

În 20 ianuarie 2012, Soarele trece din Capricorn în Vărsător, cerând înnoire. Ni se va părea că totul este prea rigid, vom simţi nevoia de mai multă libertate de mişcare. De asemenea, am putea găsi tot felul de soluţii nonconformiste pentru problemele noastre.

Marte va intra în 23/24 ianuarie în mişcare (aparent) retrogradă, în zodia Fecioarei. Va reveni în mişcare directă în 13/14 aprilie. Nivelul energetic va fi scăzut în această perioadă. În acelaşi timp, e posibil să fim mai impulsivi şi mai agresivi, certurile fiind la ordinea zilei. Nu sunt excluse unele probleme de natură sexuală sau depresii, care pornesc de la faptul că suntem frustraţi, de la faptul că am adunat în noi o cantitate prea mare de energie negativă. Atenţie mai ales la aspectele tensionate formate de Marte retrograd cu Venus (1 februarie, 7 aprilie), care pot aduce rupturi parteneriale, frustrări pe plan sexual sau probleme financiare. De luat în calcul ar fi şi opoziţia Marte retrograd – Chiron, din 22 martie, care ar putea duce la despărţiri dureroase sau la accidente.

În 27 ianuarie, Mercur intră în zodia Vărsătorului: vom fi dornici să învăţăm cât mai multe, vom avea o mulţime de idei noi şi vom deveni mai comunicativi. Mercur în Vărsător potenţiază şi ultimele zile de tranzit ale lui Neptun în aceeaşi zodie. Nu m-ar mira ca, în aceste câteva zile, să aibă loc un eveniment important ce ţine de comunicare – indiferent că e vorba de comunicarea interumană (inclusiv în lumea virtuală) sau de comunicarea cu subconştientul.

Februarie
În 3 februarie, Neptun se va muta din Vărsător în Peşti. S-a mai aflat în zodia Peştilor între aprilie-august 2011, dar apoi a retrogradat din nou în Vărsător. Acum, intra definitiv în Peşti, semn pe care îl guvernează şi în care se va afla până în anul 2025, cu o scurtă revenire în octombrie 2025 – ianuarie 2026. Acest eveniment astrologic este unul dintre cele mai importante ale anului 2012. Va aduce cu sine o mai mare deschidere spre spiritualitate, dar şi o „dizolvare” a graniţelor, a limitelor. Oamenii vor deveni mult mai interesaţi de tot ceea ce ţine de spiritualitate: de la teme religioase, până la ştiinţele oculte. Artele, psihanaliza, hipnoza – orice ne poate ajuta să ne cunoaştem mai bine şi să ne dezvoltăm pe plan spiritual ne va preocupa mai mult decât până acum. Spre exemplu, când Neptun străbătea Peştii între 1521-1534, Europa se afla în plină mişcare de reformare a bisericii, care a dus la apariţia religiei protestante, la separarea bisericii anglicane de Roma, etc.
Scriam mai sus că Neptun în Peşti anulează limite. Acest lucru îl vom sesiza puternic în domeniul comunicării: atât în comunicarea cu subconstientul nostru, cât şi în comunicarea interumană. Cuvântul „noi” va începe să aibă o importanţă mai mare decât „eu”, iar acest lucru se va face simţit mai ales pe plan social şi politic. Iluziile şi minciunile care au existat până acum vor dispărea, Neptun va scoate multe adevăruri la suprafaţă. Pe acest fond, populaţia va deveni tot mai nemulţumită şi – dacă, până acum, ne interesa mai mult binele propriei persoane – acum binele comun va deveni mai important, iar nedreptatea nu va mai fi tolerată. Neptun a intrat în Peşti în 1848, an al revoluţiilor în întreaga Europa. La fel, el se afla în Peşti între aprilie-august 2011, când au avut loc mişcări de protest în Grecia şi Spania. Prin urmare, mă aştept ca, din februarie-martie 2012, să asistăm la tot mai multe ieşiri în stradă, demonstraţii, etc.
În ceea ce priveşte poposirea lui Neptun în Peşti, sunt mult mai curioasă cum va fi lumea după ce acesta părăseşte Peştii. Intrarea lui Neptun în Berbec este începutul unui nou ciclu – care coincide şi cu ieşirea lui Pluton din Capricorn, în 2024. Cel târziu până atunci structurile sociale, economice şi politice existente acum vor dispărea. Schimbările majore pe plan mondial au început în 2008 (intrarea lui Pluton în Capricorn), se vor atenua în următorii ani (mai ales între 2012-2015) şi se vor finaliza în 2024-2026.

Revenind la predicţiile pe termen mai scurt: între 8 februarie – 25 iunie, Saturn va fi retrograd în Balanţă. Saturn retrograd ne obligă să ne reanalizăm planurile şi ţelurile propuse. Aflat în Balanţă, accentul se va pune pe relaţii: ne vom „debarasa” de relaţiile care ne fac rău şi se vor consolida relaţiile care ne sunt benefice. Pe plan politic, Uniunea Europeană va fi obligată să revizuiască unele aspecte care ţin mai ales de comunicarea între statele membre, putând să apară diverse neînţelegeri. Saturn va forma în perioada de retrogradare conjuncţie cu Jupiter din harta „natală” a Uniunii Europene, obligând politicienii să îşi domolească avântul: se va constata că viziunile idealiste nu pot fi atinse şi că sunt necesare anumite ajustări înainte de a putea merge mai departe.

Tot în 8 februarie, Venus intră în Berbec. Până în 5 martie, vom fi mai spontani, mai nerăbdători, mai sinceri şi direcţi în tot ce ţine de iubire. Venus dominând şi finanţele, probabil vom deveni mai activi (poate chiar uşor agresivi) când vine vorba de a procura/câştiga bani.

Mercur va trece, în 14 februarie, în Peşti. Timp de două săptămâni, ne vom putea baza pe intuiţia noastră mai mult decât în alte perioade. Comunicarea interumană va fi îmbunătăţită, pentru că vom simţi care sunt nevoile celorlalţi. De asemenea, ne va fi mai uşor să ne exprimăm prin intermediul artelor (literatură, pictură, etc.).

Soarele va intra şi el în zodia Peştilor, în 19 februarie. Urmează o perioadă de o lună în care vom fi mai altruişti, dar în care există şi pericolul de a ne simţi victime şi, prin urmare, de a ne plânge singuri de milă.

Martie
În 2 martie, Mercur trece în Berbec. Vom fi mai spontani şi vom lua rapid decizii. Încercaţi, totuşi, să nu fiţi prea impulsivi. De asemenea, atenţie la modul în care comunicaţi cu cei din jurul vostru – vom fi mai agresivi atunci când ne expunem punctul de vedere şi vom încerca să ne impunem opiniile.
Câteva zile mai târziu, în 5 martie, Venus intră în Taur, făcându-ne mai senzuali şi mai receptivi la tot ce ţine de iubire. În acelaşi timp, însă, este posibil să devenim prea posesivi şi să ne „sufocăm” partenerul. Pe plan financiar, vom căuta stabilitate şi vom avea tendinţa să achiziţionăm lucruri de valoare.

Între 6-20 martie (punct culminant în 14 martie), se va forma un trigon regal (piramidă / marele triunghi) în semnele de pământ: Venus, Jupiter şi Lilith în Taur, Marte în Fecioară şi Pluton în Capricorn. Este o perioadă bună pentru a pune bazele planurilor de viitor. Fiind vorba de semnele de pământ, ceea ce vom planta acum va avea rădăcini puternice şi va fi greu de stârpit. Întrucât lunile ce urmează acestei perioade vor fi destul de dificile, vă recomand să profitaţi din plin de efectele benefice ale trigonului regal. Marte în Fecioară ne va da puterea de a analiza situaţia în care ne aflăm, dar şi de a deveni activi, de a lupta pentru ceea ce vrem. Pluton în Capricorn va crea structura, baza pe care Jupiter şi Venus în Taur ne vor ajuta să construim.

Trigon regal / piramidă în semnele de pământ, martie 2012
Trigon regal / piramidă în semnele de pământ, martie 2012

În 12 martie începe prima perioadă de retrogradare mercuriană din 2012. Mercur devine retrograd în Berbec şi revine în Peşti (în 23 martie). Retrogradarea se încheie în 4 aprilie. La fel ca la începutul acestui articol, vă invit să aflaţi detaliile despre efectele lui Mercur retrograd citind acest articol.
Soarele va trece în Berbec în 20 martie, conferindu-ne mai multă poftă de viaţă. Devenim mai spontani, mai activi, dar şi mai agresivi decât în alte perioade.

Aprilie
În 3 aprilie, Venus trece în Gemeni. Timp de aproximativ patru luni, vom fi mai comunicativi şi mai sociabili, dar şi mai predispuşi să ne înşelăm partenerul/partenera. Venus în Gemeni vrea diversitate, iar şarmul pe care ni-l conferă când se află în această zodie „pune paie pe foc”, pentru că ne este mai uşor să cucerim persoane de sexul opus. Persoanele singure ar putea începe o nouă relaţie, dar aceasta probabil va fi de scurtă durată – mai ales dacă începe în perioada în care Venus va fi retrogradă (vezi mai jos).

În 4 aprilie, Mercur redevine direct şi nu ne mai bagă beţe-n roate. Revine în Berbec în 16 aprilie, zodie în care s-a mai aflat, pentru câteva zile, la începutul lui martie.

În aceeaşi perioadă, în 10 aprilie, Pluton intră în mişcare (aparent) retrogradă, în Capricorn. Ne va face să analizăm aspecte ce ţin de tipare rigide, de responsabilitate, de maturizare şi de carieră, vom trece printr-o „detoxifiere”: vom separa lucrurile importante de cele mai puţin importante şi – când Pluton intră din nou în mişcare directă, în 18 septembrie – vom avea un mai mare control asupra vieţii noastre, mai ales în ceea ce priveşte cariera şi partea financiară.

Marte redevine şi el direct, în 14 aprilie, conferindu-ne mai multă energie, mai multă putere de concentrare şi de a analiza.

În 19 aprilie, Soarele trece în Taur, iar noi vom fi, în următoarea perioadă, mai preocupaţi de tot ce înseamnă stabilitate şi siguranţă. Vom fi, în acelaţi timp, mai iubăreţi şi mai receptivi la stimulii sexuali. Atenţie, însă, să nu deveniţi prea posesivi.
Mai
Mercur va intra, în 9 mai, în zodia Taurului. Modul nostru de a gândi va deveni mai practic, mai raţional. Încercaţi, totuşi, să nu adoptaţi o atitudine prea rigidă, ci să păstraţi o doză de spontaneitate în gândire şi în comunicare.

În 15 mai, Venus va intra în mişcare retrogradă, până în 27 iunie. În această perioadă, ne vom pune multe întrebări privind relaţia sentimentală în care ne aflăm şi privind banii noştri. Venus aflându-se în Gemeni, este posibil chiar să ne trădăm partenerul/partenera, mai ales dacă relaţia ne provoacă diverse nemulţumiri de care acum ne dăm seama. Nu este o perioadă bună pentru a începe o relaţie nouă, nici pentru a se căsători.

Soarele va trece, în 20 mai, în Gemeni, în aceeaşi zi având loc şi o eclipsă inelară de Soare. Urmează o perioadă în care suntem mai sociabili, mai vorbăreţi, dar şi mai curioşi. Sunt avantajate persoanele care lucrează în domenii ce ţin de comunicare (jurnalişti, autori, etc.), dar şi cele care trebuie să acumuleze o cantitate mare de informaţii (elevii, studenţii, etc.).

Aceste caracteristici sunt potenţiate de trecerea lui Mercur în Gemeni, în 24 mai. Mercur aflat în domiciliu (în zodia pe care o guvernează), ne va aduce o doză de veselie, dar în acelaşi timp ne face mai superficiali. Atenţie, deci, dacă trebuie să participaţi la discuţii serioase, profunde: veţi avea dificultaţi să vă concentraţi.

Iunie
Luna iunie va fi extrem de importantă din punct de vedere astrologic. Vor avea loc evenimente astrologice importante, iar, pe măsură ce ne apropiem de finalul lunii, pe plan mondial situaţia va deveni tot mai tensionată. Este de menţionat şi faptul că, 2-3 săptămâni, patru planete şi doi asteroizi importanţi se vor afla în mişcare retrogradă, în acelaşi timp.

În 4 iunie, va avea loc o eclipsă parţială de Lună, iar în următoarea zi Neptun intră în mişcare retrogradă. Până în 11 noiembrie, când Neptun redevine direct, vom putea conta mai mult pe intuiţia noastră şi pe puterea de a ne autoanaliza. Aceste aspecte sunt favorizate de prezenţa lui Neptun în Peşti. De asemenea, din 12 iunie va intra şi Chiron în mişcare retrogradă, îndemnându-ne să ne punem o mulţime de întrebări despre propria persoană – dar ele au rolul de a ne ajuta să ne vindecăm. Le recomand, însă, celor care sunt depresivi sau au probleme cu alcoolul/drogurile să fie atenţi: perioada ce urmează ar putea fi mult mai dificilă pentru ei decât pentru alte persoane.

Mercur va intra, în 7 iunie, în zodia Racului. Gândirea noastră devine mai profundă, iar gândurile ne sunt îndreptate mai mult spre familie şi spre persoanele iubite. În acelaşi timp, ne va fi greu să rămânem raţionali şi obiectivi, pentru că gândirea ne va fi puternic influenţată de sentimente.

Câteva zile mai târziu, în 11 iunie, Jupiter va trece în Gemeni, după un tranzit de un an în zodia Taurului. Până în luna iunie, vom fi în continuare preocupaţi de siguranţa materială: situaţia financiară, investiţii, etc. Odată cu trecerea lui Jupiter în Gemeni, accentul se va pune mai mult pe comunicare, pe negociere şi pe inteligenţă. Elemente importante într-un an care se va dovedi a fi dificil şi în care vom avea nevoie de o comunicare inteligentă şi de idei care să ne scoată din impas.

În 21 iunie, Soarele va trece în zodia Racului, făcându-ne mai sensibili, mai emotivi decât suntem în alte perioade. Atenţia ne va fi îndreptată către cămin, către familie şi către persoanele pe care le iubim.

Ziua de 24 iunie va fi una dintre cele mai importante ale anului 2012: Pluton (Capricorn) şi Uranus (Berbec) formează un careu perfect, primul dintr-o serie de şapte cuadraturi perfecte ce se vor forma între anii 2012-2015.

24-25 iunie 2012: careu Pluton-Uranus şi careu Jupiter-Neptun
24-25 iunie 2012: careu Pluton-Uranus şi careu Jupiter-Neptun

Se va da, astfel, o luptă între Pluton, care – aflat în această poziţie – cere schimbări ale structurilor economice şi politice rigide versus Uranus în Berbec: „rebelul” aflat într-o zodie puternică şi agresivă. Mă aştept să asistăm la noi ieşiri în stradă, care probabil vor fi, de această dată, mai grave decât cele din anul 2011. Acestea probabil se vor prelungi până după 29 iunie, când Soarele va „intra şi el în horă”, formând opoziţie cu Pluton şi careu cu Uranus (deci se va forma un careu în T).
De asemenea, sunt convinsă că va avea loc un eveniment foarte important pentru soarta Uniunii Europene: Pluton (8 grade şi 23 de minute în Capricorn) se va afla în imediata apropiere a Vertexului Uniunii Europene (8°26’ Capricorn). Prin urmare, careul Pluton-Uranus va „lovi în plin” Uniunea Europeană. Afectate sunt casele 5 şi 9: casa copiilor (statele membre) şi casa spiritualităţii, a gândirii la un nivel înalt. Este, deci, posibil, ca unele state din Uniunea Europeană să nu mai accepte actualele condiţii şi să ceară o legislaţie nouă, etc. Din fericire, Pallas Atena, asteroidul înţelepciunii, va forma conjuncţie cu Uranus, ceea ce mă face să sper că deciziile vor fi luate cu înţelepciune.
În ziua imediat următoare, au loc alte două evenimente importante: Saturn revine în mişcare directă şi se formează careul Jupiter-Neptun.
Saturn ne va trage de mânecă şi ne va întreba „Nu cumva ai uitat să faci ceva?” Aflându-se în Balanţă, accentul se va pune pe relaţii, dar şi pe eventuale nedreptăţi. Mă gândesc aici, din nou, la relaţia tensionată ce va fi pe plan mondial, la „copiii” Uniunii Europene care se vor certa şi la nedreptăţile pe care populaţia nu le mai suportă. Această stare va fi subliniată de careul Jupiter-Neptun, care ne va face să ne dăm seama că idealurile noastre erau prea înalte, că ţelurile propuse nu pot fi atinse. Ar putea fi un nou semn că UE (dar nu numai) nu poate funcţiona după modelul actual şi că ceva trebuie să se schimbe.
De asemenea, în aceste zile s-ar putea produce catastrofe naturale, care implică cel mai probabil aerul (Jupiter în Gemeni) şi/sau apa (Neptun în Peşti): furtuni puternice, inundaţii, uragane, etc.
O uşoară ameliorare va avea loc în 27 iunie, când Venus revine în mişcare directă, aducând unele împunătăţiri pe plan relaţional (orice tip de relaţie) şi pe plan financiar.

Pentru a afla previziunile pentru lunile iulie-decembrie 2012, urmăriţi în continuare acest site. Le voi posta în următoarele zile.

error: Material protejat / opţiune dezactivată