Astrograma natală: Mercur în cele 12 case astrologice

Mercur este planeta comunicării şi a intelectului. În funcţie de poziţia sa în astrograma natală, îţi influenţează personalitatea. Iată în ce fel anume.

Locul unde se află Mercur în cele 12 case arată domeniile care te preocupă cel mai mult şi modul tău de a gândi. De asemenea, spune multe despre modul tău de a comunica.

Mercur în casa 1:

Persoană foarte vorbăreaţă, tipul de om care e mereu sufletul unei petreceri. Modul de a comunica este unul dintre punctele forte ale acestei persoane.

Mercur în casa 2:

Persoană cu gândire practică, mai ales în ceea ce priveşte banii.

Mercur în casa 3:

Poziţie foarte bună, pentru că îi conferă persoanei bune capacităţi intelectuale şi calităţi de mare orator. Posibil multe călătorii.

Mercur în casa 4:

Persoana este puternic influenţată de părinţi, de familie. Posibil să existe probleme în familie, mai ales dacă Mercur formează aspecte negative (opoziţie, cuadratură) cu Saturn.

Mercur în casa 5:

Persoană creativă, cu multe pasiuni, probabil şi cu multe relaţii amoroase. Relaţie bună cu copiii. Calităţi de pedagog, mai ales dacă apar aspecte bune cu Soarele.

Mercur în casa 6:

Persoană obsedată de muncă şi care va avea o meserie lipsită de monotonie. E posibil ca persoana să sufere de ipohondrie.

Mercur în casa 7:

Persoana va căuta relaţii care să o fascineze pe plan intelectual. Deşi leagă uşor relaţii, îi va fi greu să găsească partenerul care să corespundă standardelor pe care le are pe plan intelectual. E posibil ca persoana să fie apreciată, mai ales ca scriitor sau orator – pot, însă, să apară probleme (defăimare, critici, etc.) dacă Mercur formează aspecte negative cu alte planete.

Mercur în casa 8:

Persoană cu o intuiţie foarte bună şi preocupată să afle misterele vieţii (printre altele, e preocupată de sexualitate, moarte, bani, metafizică). Poate arăta câştiguri materiale, mai ales în urma căsătoriei.

Mercur în casa 9:

Persoană dornică să înveţe, să îşi lărgească mereu orizontul intelectual. Ca meserie, i s-ar potrivi ceva în domeniul dreptului, învăţământului sau religiei.

Mercur în casa 10:

Persoana va căuta o meserie lipsită de monotonie, pentru că se plictiseşte repede. Predispoziţie spre meserii care implică scrisul. Dacă meseria pe care şi-o va alege va fi una care nu aduce mereu ceva nou, e posibil să schimbe des locul de muncă.

Mercur în casa 11:

Prietenii şi o viaţă socială foarte activă sunt elemente importante pentru această persoană. Totuşi, dacă apar aspecte negative între Mercur şi alte planete, e posibil să aibă probleme cauzate de persoane din cercul de prieteni.

Mercur în casa 12:

Persoană misterioasă, cu o intuiţie bună, gânditoare şi retrasă. Înclinaţii spre ştiinţele oculte. Dacă există aspecte negative, mai ales formate de Saturn, Marte sau Uranus: agresivitate, în cazuri extreme chiar nebunie.

Mercur în cele 12 zodii, în astrograma natală

error: Material protejat / opţiune dezactivată