August 2012 – februarie 2014: Nodul Nord în Scorpion

În data de 30 august 2012, Nodul Nord trece în Scorpion, zodie în care se va afla până în februarie 2014.

Nodul Nord (numit şi Capul Dragonului) reprezintă Destinul, sensul vieţii, şi este un punct imaginar, despre care voi scrie ulterior mai multe, într-un articol separat. Nodul Nord este unul dintre cele două noduri lunare, cel de-al doilea fiind Nodul Sud. Cele două puncte se află în opoziţie unul faţă de celălalt.

Nodurile lunare se deplasează în astrogramă retrograd, adică parcurc zodiile în sens invers. În ultimele luni, Nodul Nord s-a aflat în Săgetător şi, mişcându-se retrograd, va trece acum în Scorpion.

Nodul Nord (NN) este sinonim cu destinul, pentru că axa nodurilor lunare ne indică o evoluţie, o anumită cale. Nodul Sud (Coada Dragonului, NS) este punctul de plecare, iar Nodul Nord este punctul în care trebuie să ajungem. Prin urmare, trebuie să analizăm întotdeauna ambele zodii afectate de tranzitul nodurilor lunare – în cazul de faţă, este vorba de Scorpion (NN) şi de Taur (NS).

Trecerea nodurilor lunare în altă zodie se petrece o dată la aproximativ 18 luni şi aduce mereu o schimbare, pentru că se modifică domeniul de viaţă influenţat. Dacă până acum Destinul se afla în Săgetător şi eram preocupaţi mai mult de evoluţia spirituală, de expansiune şi eventual de călătorii, acum aceste teme devin mai puţin importante.

Schimbarea va fi, în următoarele luni, cu atât mai mare pentru fiecare dintre noi: Scorpionul este în sine o zodie care vorbeşte despre puterea de transformare, despre forţa de a renaşte.

În următoarele luni, ne vom detaşa de valorile materiale (Taur) şi ne vom îndrepta atenţia mai mult spre valorile spirituale, spre profunzimea lucrurilor (Scorpion). Scorpionul vorbind şi despre lucrurile ascunse, oculte, este posibil să aflăm tot felul de informaţii care până acum erau ascunse. Acestea ar putea fi scoase la iveală chiar de populaţie, de oamenii de rând, care vor „scormoni” până vor descoperi măcar o parte a adevărului.

Dacă Taurul este mai degrabă o zodie paşnică şi care înghite multe înainte de a se răzvrăti, direcţia pe care o vom urma acum va fi aceea a acţiunii: nu vom mai accepta totul cu una, cu două şi chiar sunt posibile acte de răzbunare împotriva celor care ne deranjează sau ne fac rău.
Nu în ultimul rând, vom fi ceva mai interesaţi de sexualitate ca până acum. Vom ieşi din starea de pasivitate insuflată de Taur şi vom deveni mai degrabă vânători – atât pe plan sexual cât şi în alte domenii.

error: Material protejat / opţiune dezactivată