Careul Marte-Uranus pune relaţiile în pericol

Ai observat cumva că, de 2-3 luni încoace, persoanele din jurul tău par mai irascibile şi mai agitate? Sau poate te întrebi de ce te enervează totul în ultima vreme?

Ei bine, starea aceasta de agitaţie generală este cauzată de careul Marte-Uranus. Acesta s-a format în luna mai 2018 şi ne mai dă bătăi de cap toată vara, inclusiv în luna septembrie.

Primul careu perfect s-a format în 16 mai. Fiindcă Marte a intrat, între timp, în mişcare retrogradă, se vor mai forma încă două cuadraturi perfecte: în 2 august şi în 18 septembrie 2018. Efectele se simt întreaga vară, dar în special câte 3-4 zile înainte de datele menţionate mai sus.

Semnificaţia careului Marte-Uranus

Se iau, deci, la ceartă războinicul Marte, aflat în Vărsător, şi rebelul Uranus, care a intrat în 15 mai în Taur. (Citeşte şi articolul Uranus în Taur 2018-2026). De parcă nu e suficient acest careu, în 10 august „îşi bagă coada” şi Lilith. Aceasta va fi în conjuncţie cu Marte (şi, implicit, în careu cu Uranus). În plus, să nu uităm că, tot în august, Mercur e retrograd, ducând şi el la certuri, neînţelegeri, etc.

Marte aduce dinamism, dar şi agresivitate. Pe de-o parte ne motivează să devenim activi, dar, pe de-altă parte, ne face mai irascibili. Aflat în Vărsător, devine extrem de încăpăţânat în ceea ce priveşte atingerea anumitor ţeluri. Îţi doreşte schimbare, doreşte să aducă ceva inovator, să facă ceva nou – dar nu este flexibil. Vede doar ţinta pe care şi-a propus-o şi nu este pregătit să facă vreun compromis.

Uranus aduce şi el schimbări, dar unele care vin, de cele mai multe ori, brusc. Cine nu este flexibil şi pregătit să se adapteze cât mai repede, are de pierdut. Tranzitând zodia Taurului, Uranus aduce schimbări mai ales pe plan financiar, material (inclusiv terenuri, case, etc.). Dar şi privind valorile morale.

Deci avem din start cel puţin un motiv de ceartă între cele două planete: Marte nu este pregătit să se abată de la drumul spre atingerea ţelurilor sale, în timp ce Uranus aduce surprize şi pretinde flexibilitate.

Să trecem la Lilith: sexualitate, manipulare şi, din nou, nevoie de libertate. În combinaţie cu Marte, ne face să uităm de inhibiţii, să vrem să încercăm lucruri noi pe plan sexual, să flirtăm mai mult, etc. Pe de-altă parte, însă, provoacă tensiuni între femei şi bărbaţi, pe plan psihologic. În special femeile puternice vor intimida bărbaţii. Femeile care au tendinţa de a-şi dădăci sau sufoca partenerul vor constata că mai degrabă îl îndepărtează. Prin urmare: relaţiile sexuale, eventual cele care durează doar 1-2 nopţi, sunt influenţate pozitiv. Toate celălalte tipuri de relaţii dintre persoane de sex diferit vor fi tensionate.

Despre Mercur retrograd nu voi repeta că duce la conflicte, la tot felul de neînţelegeri, etc. Am scris detaliat despre efectele sale în alt articol, pe care te invit să îl citeşti: Mercur retrograd.

În mare, cuadratura aceasta ne face să ne dorim altceva, în primul rând libertate. În special persoanele care se simt sufocate de partener(ă) vor reacţiona agresiv în această perioadă. La fel şi persoanele care au impresia că se află într-o situaţie fără ieşire sau asupra cărora se pune presiune. În această perioadă, este extrem de important pentru noi toţi să putem acţiona fără restricţii. Dar atenţie: oricât de mult îţi doreşti să atingi un anumit ţel, e important (mai ales acum) să nu îţi încalci principiile. Valorile morale sunt întotdeauna importante, dar mai ales acum, când lumea parcă a înnebunit şi nu se mai gândeşte nimeni la cei din jur. (Vezi criza refugiaţilor care sunt lăsaţi să moară înecaţi, în timp ce multe persoane spun radical că aşa e bine, că îşi merită soarta, etc.). Uranus în Taur ne pune valorile morale la încercare.

Un alt punct important: aşa cum tu îţi doreşti să ai parte de cât mai multă libertate, trebuie să le-o oferi şi celorlalţi. Acest careu nu te afectează numai pe tine, ci pe noi toţi. Deci şi persoanele din jurul tău au nevoie de mai multă libertate.

Încearcă să îţi păstrezi calmul, în special în discuţiile cu alte persoane, dar şi în trafic. În ceea ce priveşte conflictele cu cei din jur: gândeşte-te ce s-a întâmplat în jurul datei de 16 mai. Ceea ce a început atunci şi poate părea neimportant, ar putea sta la baza conflictelor care au loc în timpul verii, în special în jurul datei de 2 august. Aceeaşi temă te va preocupa cu siguranţă câteva zile înainte sau după data de 18 septembrie. Cu puţin noroc, atunci se va şi încheia subiectul.

Având în vedere corpurile cerești implicate și aspectele dintre ele, sunt de părere că, în zilele următoare, ar putea crește numărul de accidente rutiere. De aceea, îți recomand să îți păstrezi calmul nu doar în discuțiile cu ceilalți, ci și în trafic. De asemenea, e bine să fii mai prudent(ă) decât în alte perioade.

Careul Marte-Uranus

Pe plan global, vom asista la o intensificare a conflictelor: între politicieni, între diverse grupări etnice, politice, religioase, etc. E posibil să apară unele şocuri pe plan politic şi/sau economic, respectiv un dezastru natural. Vezi şi incendiile devastatoare din Grecia, ţară în a cărei „hartă natală” Marte şi Uranus se află în aceleaşi zodii ca şi careul actual, dar inversate: Marte e în Taur şi Uranus e în Vărsător.

În august, când e implicată şi Lilith în „dispută”, s-ar putea ca anumite teme sexuale să aibă parte de mai multă atenţie: poate fi vorba, de exemplu, despre anumite legi, de demonstraţii sau pur şi simplu despre o vedetă care anunţă că iubeşte persoanele de acelaşi sex.

Careul Marte-Uranus: Horoscop pentru fiecare zodie în parte

Berbec:

În cazul Berbecilor, certurile din această perioadă vor fi cauzate în special de situația financiară. E posibil ca nativii să se certe cu prietenii din cauza banilor. Sau să nu își poată atinge anumite țeluri, pentru că le lipsesc banii. Berbecii trec printr-un proces în care caută noi moduri de a câștiga bani. Dacă anumiți prieteni le stau în drum, vor renunța la prietenia cu aceștia. La fel se va întâmpla dacă nativii constată că ei și anumiți prieteni nu (mai) au același sistem de valori morale.

Taur:

Nativii trec printr-o perioadă în care își doresc chiar mai mult decât alte zodii libertate. Vor să se afirme în special pe plan profesional sau social, fiind pregătiți să accepte orice riscuri pentru a-și atinge scopurile. Conflictele vor fi în special la serviciu (colegi, șefi) și cu persoane cu autoritate. Dacă au o aventură cu un coleg sau o colegă de serviciu, vor apărea probleme.

Gemeni:

Gemenii care doresc să călătorească în această perioadă, vor întâmpina dificultați. Fie apar amânări (de exemplu nu primesc o anumită viză), fie apar surprize (neplăcute) la drum – sau se vor certa cu cineva aflat la distanță. De asemenea, e ridicat riscul unor probleme cu legea sau cu instituțiile statului. Nu în ultimul rând, e posibil să iasă la iveală diverse secrete ale Gemenilor, care s-ar putea răspândi prin intermediul rețelelor sociale.

Rac:

Și în cazul Racilor banii ar putea fi un motiv de ceartă, dar e vorba mai ales de banii deținuți la comun cu o altă persoană sau despre bani pe care Racii îi iau împrumut. De asemenea, s-ar putea să afle despre unul sau mai mulți prieteni ceva ce îi va afecta puternic. Unii nativi ar putea începe o relație sexuală cu o persoană din cercul de prieteni. Dacă Racul se simte atras de un amic sau o amică, dar nu se ajunge la o relație, tensiunea sexuală dintre cele două persoane poate duce la frustrare și/sau conflicte.

Leu:

Leii doresc să facă o schimbare la locul de muncă sau pe plan social. Unii poate se gândesc să își schimbe statutul social, căsătorindu-se. Momentan, cariera și statutul social sunt afectate de conflicte ce vin din zona parteneriatelor. Deci nu este tocmai perioada ideală pentru ca Leii să se căsătorească. În ceea ce privește cariera, e important să nu ia decizii pripite, pentru că ar putea apărea diverse surprize legate de un contract sau de o colaborare. De asemenea, conflictul dintre carieră și mariaj ar putea porni de la faptul că persoana iubită nu este de acord cu noul loc de muncă, îi cere Leului să nu mai petreacă atâta timp la lucru, etc.

Fecioară:

Nativii vor avea conflicte la locul de muncă, în special dacă lucrează la o firmă multinațională, au clienți în străinătate sau dacă trebuie să plece în delegație în străinătate. De asemenea, e posibil să apară unele probleme legale, mai ales dacă se va constata că lipsesc anumite acte. Deși se simt plini de energie, Fecioarele trebuie să fie atente cât de mult lucrează și mai ales să nu se enerveze prea mult. Stresul (în special cel de la locul de muncă) duce la insomnii, dureri de cap sau chiar probleme cu tensiunea.

Balanță:

Persoanele născute în această zodie au, în această perioadă, chef de distracție. Dar apar tot felul de surprize pe plan financiar. Dacă surprizele sunt rele, apar conflicte cu iubitul/iubita, pe motiv că Balanța a cheltuit prea mulți bani pentru a-și finanța un anumit hobby. Nativii care au obiceiul de a paria la jocuri sportive sau de a juca pe bani cărți, etc. sunt acum în pericol să piardă sume importante de bani. Balanțele care au copii ar putea avea acum dificultăți de comunicare cu aceștia. Ceva mai pozitiv: nativii sunt acum mai deschiși către o relație, în special sexuală. Probleme apar dacă este vorba despre un amant / o amantă.

Scorpion:

Pentru Scorpioni, conflictele sunt în familie. Poate fi vorba despre ceartă cu partenerul/partenera de viață (unul dintre parteneri dorind mai multă libertate) sau de certuri cu familia din care provine Scorpionul. Ar putea ieși la suprafață unele conflicte mai vechi cu mama, tata etc. – și care pot afecta și relația cu soțul/soția. În unele cazuri, nativii doresc să renoveze casa, să se mute și așa mai departe, dar persoana iubită nu dorește același lucru. Acest tranzit este foarte dificil pentru cuplurile care deja au probleme de mai mult timp. Acum, acestea ar putea ajunge la divorț.

Săgetător:

Săgetătorii trec printr-o perioadă cu multe schimbări și surprize la locul de muncă. Poate fi vorba despre schimbarea jobului, despre schimbarea programului zilnic, despre preluarea (pe nepregătite) a unor proiecte noi, etc. În același timp, au multe idei bune, sunt plini de energie și se avântă cu încredere în negocieri. Dar apar unele conflicte cu șefii sau cu colegii, în cazul în care nativii nu acceptă și părerile altora. În plus, la locul de muncă pot să apară

Capricorn:

În cazul Capricornilor, apar tot felul de neplăceri ce țin de bani sau de avere (teren, casă, etc.) – dar și dispute privind anumite principii și valori morale. Conflictele sunt în special cu iubitul/iubita și/sau cu copiii (în cazul în care nativii sunt părinți). Pe plan romantic, pot să apară diverse surprize (neplăcute) sau schimbări, datorate în special situației financiare dificile. Deși au curaj să facă investiții serioase, Capricornii își asumă riscuri prea mari. Ar trebui să aștepte cel puțin până în septembrie înainte de a face investiții, a paria bani, etc.

Vărsător:

În căminul Vărsătorilor nu va fi liniște în această perioadă. Probabil doresc sau sunt nevoiți să se mute sau să renoveze casa, dar modificările nu sunt pe placul lor sau întregul proces li se pare că durează prea mult. În special dacă nu acceptă și părerile altora și vor să facă totul numai după placul lor, nativii se vor certa cu membrii familiei.

Pești:

Nativii vor fi foarte ocupați. Vor avea de rezolvat multe treburi, vor face multe drumuri pe distanțe scurte, poate doresc să învețe diverse lucruri noi, etc. Din păcate, tocmai fiindcă sunt cam multe de făcut, Peștii nu se pot concentra serios asupra unui lucru și să îl ducă la bun sfârșit. Astfel, vor fi frustrați și agitați, ceea ce îi face să se certe cu toată lumea. Ar fi bine să amâne orice negociere sau semnarea unui contract și trebuie să fie foarte atenți în trafic. De asemenea, trebuie să facă ceva pentru a se mai relaxa (să mediteze, yoga, etc.). Altfel, agitația va duce și la insomnie.

error: Material protejat / opţiune dezactivată