Ce ne spun astrele despre nume

Am auzit de multe ori ca unii astrologi pot spune cu ce literă începe numele viitorului soţ sau al viitoarei soţii. Nu am aflat (încă) în ce mod se poate socoti acest lucru, dar azi am citit câteva informaţii interesante în acest sens. Am aflat, de exemplu, că astrele arată ce nume avem noi, numele fraţilor, al mamei, al tatălui, chiar şi numele viitorului partener de viaţă!

Pentru a afla numele, trebuie să analizăm cuspida unei anumite case, poziţia guvernatorului casei respective şi planetele din acea casă. Trebuie analizate următoarele case:
– numele propriu: casa 3 (3 case de la Ascendent, inclusiv casa 1)
– numele fratelui sau al surorii: casa 5 (3 case de la cuspida casei 3, cea a fraţilor)
– numele mamei: casa 6 (3 case de la cuspida casei 4, reprezentând mama)
 numele tatălui: casa 12 (3 case de la cuspida casei 10, reprezentând tatăl)
 numele primului soţ / al primei soţii: casa 9 (3 case de la cuspida casei 7, a căsătoriei)
– numele celui de-al doilea soţ / al celei de-a doua soţii: casa 11

Desigur, nu apare numele concret. Dar, cu unele cunoştinţe de istorie, eventual de etimologie şi cu puţin noroc, putem să “ghicim” numele viitorului soţ, de exemplu.

Câteva exemple concrete:

Cazul 1 – soţul se numeşte Ştefan
În astrograma soţiei, cuspida casei 9 se află în Scorpion, zodie dominată de Pluton. Pluton e poziţionat în Fecioară, adică într-o zodie de pământ, ceea ce m-a făcut să cred că numele este unul clasic, nu un nume intrat de curând în limba română. În casa 9 se află Soarele şi Marte. Marte semnifică război, agresivitate, în timp ce Soarele e guvernatorul Leului. Am presupus, deci, că ar fi vorba de un personaj din istorie, un rege agresiv, probabil un dictator. Chiar pe cuspida casei 9 se află Neptun, guvernatorul Peştilor. Peştele fiind simbolul lui Iisus, am considerat că ar putea fi vorba despre un personaj biblic. Pornind de la această nouă idee, am căutat după un rebel, după un personaj care s-a împotrivit sistemului (Marte). L-am găsit în persoana Sfântului Ştefan. Nu a fost rege, dar stephanos înseamnă “coroană” în limba greacă…

Cazul 2 – soţul se numeşte Călin
În astrograma soţiei, cuspida casei 9 este în Balanţă, deci ceva frumos, armonios – kalos din limba greacă. Deci Călin. Am mers mai departe, pentru a vedea dacă există alte semne în acest sens. Guvernatorul Balanţei, Venus, se află în Scorpion: ambiţie, răzbunare, dar şi apă. Am analizat apoi gradul unde se află cuspida casei 9, anume gradul 13 din Balanţă. Gradul 13 reprezintă Berbecul (voi scrie detaliat şi despre grade, în alt articol), zodie dominată de războinicul Marte. În casa 9 se află Venus (frumosul) şi Pluton (guvernatorul Scorpionului – din nou apa, dar şi semn al schimbării, al renaşterii). Venus formează careu cu Luna din casa 7, care poate simboliza un grup de oameni, eventual un oraş.
Mergând pe acest fir, am căutat un oraş care se află la malul apei (Scorpion, Pluton), care a fost marcat de război (Berbecul, Marte)şi care probabil a aparţinut mai întâi unei ţări, apoi alteia (Pluton şi ambiţia Scorpionului). Am găsit oraşul Kaliningrad. Încă un semn că numele soţului urma să fie Călin.

Cazul 3 – soţia se numeşte Andreea
În astrograma soţului, cuspida casei 9 se află în Capricorn, arătând că numele este, cel mai probabil, unul clasic, vechi. Saturn (guvernatorul Capricornului) se află în Fecioară, ceea ce m-a dus din nou cu gândul la clasic, dar m-a făcut şi să cred că numele ar putea fi varianta feminină a unui nume masculin. În casa 9 a soţului nu există planete. Dar acolo se află Punctul Norocului, marcat în astrologie printr-un X într-un cerc. Când am văzut semnul, am ştiut imediat: numele e Andreea. Pentru că Sfântul Andrei a murit pe o cruce în forma de X.

Cazul 4 – soţia se numeşte Mihaela
Cuspida casei 9 din astrograma soţului se află în Fecioară, semn că numele este unul mai vechi în lima română. Planeta dominantă a Fecioarei, Mercur, se află în Gemeni, sugerând că numele apare, în general, “În pereche” cu un alt nume (Gabriel şi Mihai, Petru şi Pavel, etc.). În casa analizată, soţul are trei planete şi un asteroid: Marte, Saturn, Pluton şi Pallas Atena. Am avea, deci, următoarele indicii: război (Marte – zeul războiului, Atena – zeiţa războiului), semnul Scorpionului (Pluton e planeta dominantă a Scorpionului; Pallas Atena se află la gradul 8 în Balanţă, grad al Scorpionului), protecţie (Atena ca protectoare a capitalei Greciei). Numele soţiei avea toate şansele să fie Mihaela: arhanghelul Mihail apare “în tandem” cu arhanghelul Gabriel şi este conducătorul armatei lui Dumnezeu (războiul). Este considerat îngerul protecţiei (Atena), al puterii şi al adevărului. Şi este protectorul zodiei Scorpionului.

error: Material protejat / opţiune dezactivată