Fazele Lunii în astrologie

Fazele lunii joacă un rol important în astrologie. Cum se formează ele şi ce semnificaţie au Luna plină, Luna nouă şi celalalte faze, aflaţi aici.

Luna este doar un satelit, e mică. În plus, se deplasează atât de repede în jurul Terrei, încât am avea tendinţa să îi ignorăm importanţa atunci când analizăm tranzitele. Şi totuşi: datorită distanţei mici dintre Lună şi Pământ, simţim puternic influenţele satelitului. Gândiţi-vă, de exemplu, la flux şi reflux – un fenomen provocat de Lună.

În afară de tranzitul ei prin casele astrogramei natale şi prin zodii, este important să analizăm şi fazele Lunii. De cele mai multe ori, ele sunt cele care ne fac mai activi sau lipsiţi de energie. Mai ales în ţările vestice, multe persoane se ocupă de grădinărit în funcţie de fazele Lunii. De asemenea, ele pot influenţa dietele: dacă începem o cură de slăbire când Luna e în descreştere, vom avea rezultate mai bune (atenţie, însă: Venus şi Jupiter influenţează şi ele dietele, deci urmăriţi şi tranzitele acestora).

Luna fiind planeta dominantă a Racului, persoanele născute în această zodie sau care au ascendentul în Rac vor simţi mai puternic efectele fazelor Lunii.

Fazele Lunii

După cum am învăţat toţi la orele de geografie, Luna se deplasează în jurul Pământului. În decursul unui ciclu lunar, o vedem ba crescând, ba plină, ba în descreştere. Sau nu o vedem deloc.

Luna, la fel ca şi Terra, are mereu o jumătate iluminată de Soare. Fazele Lunii se formează în funcţie de proporţia iluminată care se vede de pe Pământ. Când vedem toată partea luminată, vedem un disc, adică se formează Luna plină.

Lună nouă şi Lună plină
Lună nouă şi Lună plină

Multe persoane cred, în mod eronat, că Luna nouă se formează atunci când Pământul se află între Soare şi Lună. Din contră: după cum se poate vedea şi în imaginea de mai sus, acesta este momentul în care Luna se află între Pământ şi Soare, astfel încât partea sa iluminată ar fi vizibilă doar de la Soare – de pe Pământ se observă doar partea întunecată. Nu este, deci, vorba despre o eclipsă lunară, care se poate forma, de fapt, doar când e Lună plină: Luna e în partea cea mai depărtată de Soare şi e luminată în întregime, iar Pământul trece între Lună şi Soare, „acoperind” satelitul. Atunci, însă, Luna nu dispare, ci se vede roşiatică, datorită razelor solare care trec prin atmosfera Terrei.

Mai jos, puteţi vedea care sunt fazele Lunii, urmând apoi semnificaţia pe care cele mai importante faze o au în astrologie.

Lună nouă

Luna nouă este semnul unui nou început. Este un moment bun pentru a “planta”: indiferent că e vorba despre răsadurile din grădină sau despre proiecte noi, acestea se vor dezvolta armonios. Ar fi şi o perioadă bună pentru a face curăţenie în casă, pentru a ne înfrumuseţa căminul. Nu vă implicaţi, însă, în activităţi care consumă multă energie, pentru că aceasta este încă la un nivel scăzut. Fiind vorba de un nou început, e un moment potrivit pentru a ne debarasa de unele vicii, cum ar fi fumatul sau consumul de alcool. Nu începeţi, însă, o cură de slăbire: Luna e în creştere şi mai degrabă acumulăm kilograme. Prin urmare, ar fi indicat să nu organizaţi mese festive sau alte evenimente care presupun cantităţi mari de mâncare. De asemenea, în măsura în care puteţi planifica o intervenţie chirurgicală, încercaţi să o amânaţi.

Primul pătrar

Pe măsură ce se formează primul pătrar, ne umplem de energie, pe care o putem folosi pentru a dezvolta proiectele propuse. Dacă doriţi să luaţi medicamente de fortificare a corpului (homeopatice, vitamine), acesta este un moment bun. Evitaţi, însă, intervenţiile chirurgicale (mai ales cele la stomatolog), în special cu puţin timp înainte de formarea Lunii pline. Nu este o perioadă favorabilă pentru a schimba ghiveciul unei plante. Dacă existau unele conflicte în viaţa voastră, aţi putea folosi această fază lunară pentru a discuta cu persoana/persoanele în cauză.

Lună plină

Luna plină ne arată roadele acţiunilor noastre. Suntem plini de energie şi creativi, dar şi emotivi. Acum ies la suprafaţă tot felul de nelinişti şi de frustrări. Este o perioadă în care suntem mai agresivi, de aceea există riscul unor conflicte. Agitaţia ar putea provoca insomnie. Pe cât posibil, evitaţi intervenţiile chirurgicale.

Ultimul pătrar

În perioada în care Luna e în descreştere şi se formează ultimul pătrar, se încheie un ciclu. E un moment bun pentru a încheia un proiect şi pentru a ne relaxa. Energia scade şi noi devenim mai introvertiţi. Folosiţi această perioadă pentru a scăpa de orice element nedorit: indiferent că e vorba de o dietă, de o cură de detoxifiere, de o intervenţie chirurgicală sau de una stomatologică, acesta e momentul cel mai prielnic pentru aceste activităţi.

Un calendar cu fazele Lunii puteţi găsi aici.

Articole asemănătoare, care v-ar putea interesa:

Fazele Lunii, în astrograma natală

Luna albastră

error: Material protejat / opţiune dezactivată