Horoscop: Marte retrograd

Începând cu data de 24 ianuarie, Marte va fi în mişcare (aparent) retrogradă, în zodia Fecioarei. Va reveni în mişcare directă în 13 aprilie 2012. Pentru a afla efectele generale pe care le va avea retrogradarea asupra noastră, dar şi pe plan politic, te invit să citeşti acest articol.

Pentru Berbec, perioada de retrogradare a lui Marte ar putea aduce probleme la locul de muncă, frustrarea ducând mai departe la unele neplăceri fizice sau psihice. Berbecii ar putea trece prin tot felul de conflicte, mai ales la locul de muncă, pentru că nu vor mai suporta autoritatea şefilor. S-ar putea să sufere mai des decât în alte perioade de migrenă. Le recomand nativilor să găsească o modalitate pentru a-şi descărca energia – altfel se vor certa cu multe persoane. Apele se vor mai linişti după 13 aprilie.

Taurii vor fi în următoarea o perioadă creativi, plini de idei noi. Proiectele pe care le încep probabil nu se vor duce, însă, acum la bun sfârşit, mai ales datorită lipsei energiei necesare – dar e bine că planurile există, iar nativii ar putea reveni la ele după jumătatea lui aprilie. De asemenea, va fi o perioadă în care Taurii îşi vor reevalua relaţiile sentimentale sau cele pe care le au cu copiii. Dacă apar nemulţumiri şi/sau conflicte, acestea se vor rezolva după 13 aprilie.

În cazul Gemenilor, este posibil să apară tot felul de neplăceri legate de cămin sau de familie. Dacă voiau, de exemplu, să renoveze casa, planurile s-ar putea amâna. Atenţie la eventualele conflicte cu membrii familiei. E important ca nativii să se concentrează-te asupra proiectelor cu adevărat importante şi nu îşi risipească energia făcând de toate şi nimic.

Pentru Raci, e foarte important să fie atenţi la modul în care comunică. Sunt mai irascibili decât în alte perioade, mai agitaţi – ceea ce ar putea duce la conflicte fără motive serioase. În cazul în care nativii plănuiau diverse călătorii scurte, acestea ar putea fi amânate sau apar probleme pe drum. Atenţie, deci, în trafic! De asemenea, le recomand nativilor să fie atenţi la detalii: puterea lor de concentrare este scăzută în această perioadă şi ar putea trece cu vederea elemente importante (acte, etc.).

În următoarea perioadă, ar fi bine ca Leii să evite orice fel de speculaţii financiare. Încercaţi să cheltuiţi mai puţin, pentru că nu vor exista oportunităţi serioase de câştig. Chiar dacă apar, banii probabil se vor duce mai repede decât îi puteţi obţine. Situaţia se va îmbunătăţi abia după jumătatea lui aprilie.

Pentru Fecioare, urmează o perioadă frustrantă, pentru că le lipsesc resursele şi energia necesare pentru a-şi realiza planurile. Încearcaţi să aveţi răbdare şi să nu grăbiţi nimic. Le recomand nativilor să aibă răbdare mai ales cu persoanele din jurul lor: sunt mai irascibili decât în alte perioade, le sare ţandăra din orice motiv nesemnificativ. Iar acest lucru ar putea duce la conflicte. De asemenea, aveţi grijă să nu vă răniţi.

Indiferent ce planuri au Balanţele, în următoarea perioadă eforturile lor par a fi în zadar. Vor fi nesigure şi nici nu vor avea toate informaţiile necesare, de aceea e bine să aibă grijă ce direcţie urmează. Nu luaţi decizii importante şi nu faceţi schimbări majore în viaţa voastră înainte de 13 aprilie sau înainte de a fi siguri care este situaţia. „Prudenţă” este cuvântul de ordine în această perioadă.

Scorpionii vor arunca vina pentru toate frustrările pe prieteni, chiar dacă aceştia probabil nu au făcut nimic rău. Chiar și neimplicarea ar putea fi subiect de ceartă, pentru că nativii se vor simți părăsiți de prieteni, chiar atunci când au nevoie mai mare de ei. Încercaţi să rezolvaţi împreună problemele sau măcar să nu vă acuzaţi reciproc. De asemenea, vă recomand să nu vă stabiliți anumite țeluri înalte pe care să le atingeți în această perioadă: cel mai probabil abia după mijlocul lui aprilie veţi avea energia necesară pentru a ajunge acolo unde aţi dorit.

Săgetătorii vor încerca în perioada următoare să facă impresie bună, dar pot să apară diverse conflicte şi probleme legate de statutul lor social. Se dau tot felul de lupte pentru putere şi ar fi important mai degrabă ca nativii să supravieţuiască decât să câştige. Dacă e nevoie, încercaţi să adoptaţi o altă poziţie în toată problema, în loc să luptaţi cu alţii (şi eventual să vă faceţi duşmani). La finalul perioadei, important nu este cine câştigă, ci ca Săgetătorii să fie încă „în picioare”.

Capricornii vor fi probabil nevoiţi să îşi schimbe unele planuri, dar chiar şi aşa le vor duce cu greu la bun sfârşit. Chiar dacă rezultatele se lasă aşteptate la început, faceţi unele compromisuri, eventual schimbaţi-vă modul de a gândi şi până la urmă veţi reuşi să rezolvaţi problemele. Vor fi afectaţi mai ales nativii care aveau planuri legate de străinătate sau care voiau să studieze ceva nou.

Chiar dacă vor trece printr-o perioadă cu probleme financiare, le recomand Vărsătorilor să nu ceară bani sau diverse obiecte împrumut. Tot ce ţine de averea altor persoane nu îi avantajează acum, pentru că probabil vor reuşi cu greu să înapoieze ceea ce au împrumutat. Dacă e nevoie, reinventaţi-vă, renunţaţi la unele lucruri, astfel încât să nu fiţi nevoiţi să apelezi la alţii – cel puţin până Marte iese din retrogradare. Un alt plan care ar putea aduce unele probleme este cel sexual.

Pentru Peşti, urmează o perioadă în care se pot ivi probleme în cuplu, ca urmare a frustrării acumulate. Neplăceri ar putea exista în toate tipurile de relaţii, inclusiv cu asociaţii sau cu colegii de birou. Încercaţi să ascultaţi şi punctul de vedere al celorlalţi şi să le arătaţi respectul cuvenit. Evitaţi conflictele, pentru că atmosfera va rămâne tensionată până după mijlocul lui aprilie.

error: Material protejat / opţiune dezactivată