Horoscop: Saturn retrograd 2012

Începând cu data de 7 februarie, Saturn va fi în mişcare (aparent) retrogradă, în zodia Balanţei. Va reveni în mişcare directă în 25 iunie 2012. Pentru a afla efectele generale pe care le va avea retrogradarea asupra noastră, dar şi pe plan politic, te invit să citeşti acest articol.

Pentru Berbeci, retrogradarea lui Satrun în Balanţă va însemna, chiar mai mult decât pentru alţii, o reevaluare a relaţiilor sentimentale, profesionale şi chiar amicale. Nativii îşi vor analiza relaţiile şi probabil vor renunţa la cele care s-au dovedit a avea o influenţă negativă asupra lor. Berbecii care nu au încă un partener de viaţă s-ar putea gândi intens la motivele pentru care se află în această situaţie.

Taurii vor fi nevoiţi să îşi reevalueze mai ales relaţiile profesionale. E indicat să analizeze felul în care se înţeleg cu şefii şi cu colegii – iar, dacă sunt probleme, să se gândească cum le pot rezolva. Dacă au avut în ultimele luni probleme de sănătate, acestea ar putea să revină în actualitate. Poate e un moment bun pentru o schimbare a dietei sau pentru un nou consult medical.

În cazul Gemenilor, în centrul atenţiei vor fi relaţiile romantice şi relaţia pe care o au cu copiii (dacă au copii). E posibil ca acum să înceapă sau să se încheie o relaţie sentimentală. Dacă ea începe în această perioadă, încercaţi să nu vă implicaţi de la început „trup şi suflet”, pentru că ea s-ar putea încheia peste câteva luni. Cei care au probleme cu copiii sunt îndemnaţi să găsească modalităţi de a comunica mai bine cu aceştia.

Pentru Raci, în următoarea perioadă va fi foarte importantă relaţia cu familia. Dacă au existat nemulţumiri, e bine ca ele să fie analizate şi discutate pe faţă cu ceilalţi membri ai familiei. Nativii s-ar putea gândi din nou la o schimbare pe care voiau să o facă deja de câteva luni în casă (renovări, etc.), dar le-aş recomanda să pună aceste planuri în aplicare abia după 25 iunie.

Leii vor fi nevoiţi să analizeze modul în care comunică cu ceilalţi. Şi-ar putea da seama că multe probleme pe care le au în relaţii se datorează unei comunicări nepotrivite. Dacă au existat în ultimele luni unele negocieri, s-ar putea reveni la ele acum. Situaţia s-ar putea da, însă, din nou peste cap după 25 iunie. Atenţie la deplasările pe distanţe scurte: ar putea exista unele neplăceri.

Cei născuţi în zodia Fecioarei au avut, probabil, în ultimele luni multe bătăi de cap pe plan financiar. Acum, va trebui analizată relaţia pe care nativii o au cu banca sau cu diversele surse de venit. Probabil îşi vor analiza şi propriul comportament în ceea ce priveşte cheltuielile. Şi ar putea ajunge la concluzia că pot face mai multe economii, ba chiar ar putea găsi modurile cele mai potrivite pentru a face acest lucru.

Balanţele vor trece în următoarele luni printr-un proces de autoanaliză. Vor încerca să îşi dea seama în ce direcţie merg şi dacă aceasta e corectă. I-ar putea interesa şi influenţa pe care propria lor personalitate o are asupra relaţiilor cu ceilalţi, modul în care alţii îi percep. În urma acestei analize, s-ar putea să decidă că trebuie să îşi schimbe comportamentul, eventual devenind mai disciplinaţi.

Pentru Scorpioni, tranzitul lui Saturn prin Balanţă este finalul unui ciclu. Cel mai târziu acum, când Saturn e retograd, Scorpionii vor analiza ce au făcut în ultimii ani. Vor încerca să îşi dea seama dacă şi-au atins ţelurile propuse sau dacă au ratat ceva. Le recomand nativilor să îşi dea seama unde puteau exista unele greşeli şi eventual să le corecteze. Dacă acest lucru nu se mai poate, e important să se împace cumva cu acest gând: din octombrie începe un nou ciclu pentru Scorpioni. Şi e important să nu îl înceapă cărând în cârcă „bagaje” nefolositoare sau chiar dăunătoare.

Săgetătorii vor fi obligaţi de Saturn retrograd să reanalizeze relaţiile de prietenie şi modul în care relaţionează cu anumite grupuri de persoane. De asemenea, vor petrece mult timp gândindu-se la ţelurile pe care şi le-au propus: au fost atinse sau nu? Ar putea primi unele răspunsuri şi ar fi indicat să caute şi modalităţi de a îndrepta eventualele probleme – de trecut la acţiune, le sugerez să treacă după 25 iunie.

Capricornii au muncit foarte mult în ultimele luni, dar acest lucru probabil că le-a adus şi un oarecare prestigiu, recunoaştere din partea şefilor, etc. Acum, vor analiza ceea ce au realizat şi vor încerca să afle dacă sunt mulţumiţi. E momentul când şi-ar putea da seama ce anume îi nemulţumeşte cu privire la rolul lor în societate sau pe plan profesional. Ar putea discuta cu cărţile pe faţă despre aceste aspecte, urmând, eventual, să ia unele decizii importante în acest sens. Dacă vor să facă unele schimbări majore, le recomand să le facă abia după 25 iunie.

Pentru Vărsători, ar putea deveni foarte importantă relaţia lor cu spiritualitatea, dar se vor ridica şi unele semne de întrebare cu privire la dreptate şi nedreptate. Poate vor decide să urmeze o altă cale privind filosofia lor de viaţă sau să privească în alt mod unele chestiuni ce ţin de religie. De asemenea, pentru unii Vărsători ar putea reveni în actualitate teme legate de studii sau de relaţia cu străinătatea.

Peştii vor fi obligaţi, în următoarele luni, să reanalizeze mai ales relaţia pe care o au cu banca sau cu alte surse de finanţare. Probabil se va discuta din nou de credite şi – în acest caz – e posibil ca dosarul de solicitare a unui împrumut să fie aprobat abia după 25 iunie. De asemenea, este posibil să apară (sau să existe deja de ceva vreme) unele frustrări pe plan sexual – caz în care le recomand să discute cu partenerul/partenera şi să încerce să găsească o soluţie.

error: Material protejat / opţiune dezactivată