Junona în astrologie: Asteroidul căsătoriei şi al relaţiilor

Informaţii despre semnificaţia asteroidului Junona (Juno) în astrologie.

Asteroidul Junona face parte din Centura de asteroizi care îşi au traseul între orbitele planetelor Marte şi Jupiter. A fost descoperit în anul 1804 de către Karl Ludwig Harding şi numit după cea mai importantă zeiţă din mitologia romană, Junona (Iunona, Juno, Iuno). Perioada de revoluţie a Junonei este de patru ani şi 133 de zile.

Junona în mitologie

În mitologia latină, Junona este soţia lui Jupiter şi cea mai importantă zeiţă. Echivalentul său din mitologia greacă este Hera, soţia lui Zeus.

Gustave Moreau: Le Paon se plaignant à Junon

Conform miturilor, Hera şi Zeus erau amândoi copiii lui Cronos (alături de Demeter, Hestia, Hades şi Poseidon).

Când s-a îndrăgostit de Hera, Zeus a cerut-o de nevastă, dar ea a refuzat. Atunci, Zeus s-a transformat în cuc (simbol al fertilităţii la greci), în timpul unei furtuni, pentru a se apropia de zeiţă. Aceasta a luat cucul la pieptul său, moment în care Zeus a revenit la forma sa normală. Ruşinată de această întâmplare, Hera a acceptat să îi devină soţie. Hera şi Venus au fost singurele zeiţe din Olimp căsătorite oficial.

Căsnicia celor doi zei nu a fost una fericită, pentru că Zeus a avut multe partenere extraconjugale (zeiţe şi pământence), cu care a conceput mai mulţi copii. Deşi au existat multe tensiuni şi acte de răzbunare între cei doi, Hera i-a rămas mereu fidelă lui Zeus. A devenit, astfel, simbol al fidelităţii şi zeiţa căsătoriei. Acelaşi rol îl avea şi Junona în mitologia latină. De altfel, era un obicei foarte răspândit în Imperiul Roman ca nunţile să aibă loc în luna iunie, lună dedicată Junonei.

În artele plastice, Junona este reprezentată cu păr lung şi cu diademă pe cap. Este însoţită de un păun, ţine în mâna stângă o rodie şi în cea dreaptă un sceptru (cu un cuc în vârf).

Junona în astrologie

Privită oarecum superficial, s-ar spune că Junona reprezintă în astrologie căsătoria, respectiv tipul de partener pe care îl vom avea. Asteroidul reprezintă, însă, mai mult de atât: Junona indică şi dorinţa noastră de a avea o relaţie împlinită, fericită. Indiferent dacă e vorba de căsătorie sau de alte tipuri de relaţii (concubinaj, prietenie, etc.). Ne arată, de exemplu, dacă tindem spre relaţii monogame sau nu. Dacă ne implicăm în relaţii stabile sau preferăm aventurile pasagere, dacă acceptăm să fim dominaţi de partener şi aşa mai departe. Persoanele cu o Junonă puternică în astrograma natală, de exemplu, vor căuta relaţii stabile şi de lungă durată. Cei cu Junona la ascendent îşi vor face din căsătorie sau din „contopirea” cu un partener un fel de „ţel suprem” în viaţă.

Pe parte negativă, Junona influenţează dependenţa e partener, infidelitatea şi complexele care se nasc atunci când nu reuşim să ajungem la acea „contopire” mult dorită.

Tranzitele Junonei produc evenimente importante legate de relaţii, cum ar fi căsătoria, despărţirile sau divorţul.

Nu în ultimul rând, Junona este un element important în astrologia relaţională. Când se analizează compatibilitatea, aspectele formate cu planetele partenerului (sau eventual lipsa vreunei legături) trebuie mereu luate în considerare.

Ceres în astrologie: Asteroidul fertilităţii şi al abundenţei

error: Material protejat / opţiune dezactivată