Jupiter în Săgetător 2018-2019

Jupiter în Săgetător (noiembrie 2018 – decembrie 2019) ne oferă o şansă să devenim mai buni – dar poate duce şi la extreme. Află aici toate detaliile.

În data de 8 noiembrie 2018, Jupiter trece din zodia Scorpionului în Săgetător. Va rămâne în această zodie până în 2 decembrie 2019.

Jupiter este planeta optimismului, a creşterii, a expansiunii – şi totodată planeta dominantă a Săgetătorului. Prin urmare, tranzitul prin această zodie intensifică influenţa lui Jupiter.

În general, Jupiter este considerat planeta norocului şi cea care aduce – privit superficial – numai lucruri bune. De aceea i se mai spune şi „Marele Benefic”. Dar Jupiter este şi planeta exceselor, deci poate avea şi efecte negative, dacă nu suntem atenţi şi ajungem la extreme. „Moderaţie” este cuvântul-cheie, dacă dorim ca influenţa jupitereană să fie într-adevăr una pozitivă.

Jupiter în Săgetător ne îndeamnă să ne lărgim orizontul cunoaşterii (în special călătorind sau studiind filosofie, istoria religiilor etc.). Totodată, avem şansa să ne schimbăm atitudinea: să devenim mai deschişi la minte şi mai toleranţi, în special în ceea ce priveşte alte culturi, alte religii, relaţia noastră cu persoane din alte ţări sau aparţinând unei alte etnii. În următorul an, accentul se pune asupra mentalităţii noastre, asupra opiniilor şi lucrurilor în care credem.

Dacă ne uităm şi la partea negativă: unele persoane vor dori să îşi impună ideile filosofice, opiniile privind religia şi moralitatea, vor dori să dicteze ce e corect şi ce nu, etc. Pe plan global, mă aştept la mai multe conflicte religioase/etnice decât în ultimii ani. În special datorită careului Jupiter-Neptun (care se va forma în 2019 şi va dura aproximativ nouă luni), partidele politice extremiste, cu o doctrină naţionalistă şi/sau care promovează ura faţă de anumite grupuri (imigranţi, homosexuali, etc.) vor căpăta tot mai multă putere. Jupiter ne îndeamnă să luptăm pentru a ne apăra ideile şi ceea în ce credem – dar poate duce şi la fanatism.

Jupiter în Săgetător

Pe plan personal, Jupiter ne ajută în mod deosebit când vine vorba despre călătorii, studii, relaţia cu străinătatea şi relaţia cu legea. Mulţi dintre noi vor călători mai mult în următorul an sau vor avea un contact mai intens cu persoane din străinătate sau aparţinând altor culturi. În general, vom fi mai optimişti, mai generoşi şi mai toleranţi. Jupiter va ajuta în special persoanele cu o minte deschisă şi cu o atitudine pozitivă.

Atenţie, însă: s-ar putea ca, la un moment dat, să ne meargă atât de bine şi/sau să fim atât de încrezători în forţele proprii încât devenim nechibzuiţi. Cheltuim mai mult decât câştigăm, ignorăm anumite riscuri fiindcă situaţia ni se pare mult prea roz, devenim încrezuţi şi impertinenţi.

Pe plan global, Jupiter ne oferă şansa să evoluăm. Acum ar fi un moment excelent pentru ca omenirea să devină mai tolerantă, să renunţe la conflictele religioase, etnice, etc. Dar vom profita de aceasta şansă? Sau vom da exact în extrema despre care vorbeam mai devreme, cauzată mai ales de careul Jupiter-Neptun?

Tot pe plan global, va fi o perioadă benefică pentru domeniile ştiinţifice, pentru invenţii şi descoperiri. Nu doar datorită lui Jupiter în Săgetător, ci şi mulţimită sprijinului lui Uranus în Taur şi Neptun în Peşti. Exact în aceasta poziţie se aflau, de exemplu, în 1687. Atunci când Isaac Newton a publicat Philosophiæ Naturalis Principia Mathematica, lucrare ce a revoluţionat fizica şi ştiinţele în general.

Prin urmare, Jupiter în Săgetător ne oferă şansa să devenim mai buni. Nouă personal, ca indivizi, dar şi omenirii, ca specie. Important este doar să ştim să profităm de această şansă. Şi să nu uităm cuvântul-cheie: „moderaţie”.

error: Material protejat / opţiune dezactivată