Lună însângerată în 26 mai 2021: Semnificație și horoscop

În 26 mai 2021, are loc o eclipsă totală de lună în Săgetător. Luna va avea o culoare roşiatică, de aici denumirea “Lună însângerată”.

În data de 26 mai 2021, are loc o eclipsă totală de lună, în zodia Săgetătorului. În această zi se formează lună plină, dar aceasta se află complet în umbra Pământului. Din această cauză, Luna va avea o culoare roşiatică – de aici denumirea “Lună însângerată”. Eclipsa nu va fi vizibilă în România.

Luna însângerată are diverse conotaţii mistice. Luna plină “normală” aduce unele schimbări în viaţa noastră sau finalizarea unui proiect, a unei situaţii, etc., iar eclipsa face ca influenţa lunii pline să fie mult mai puternică.

Eclipsa din 26 mai 2021 are loc pe axa Săgetător-Gemeni, axă pe s-a mai format o eclipsă lunară în noiembrie 2020 și o eclipsă solară în decembrie 2020. Va mai urma o eclipsă solară în 10 iunie, care va încheia acest ciclu de eclipse în Gemeni și Săgetător. Axa Gemeni-Săgetător este axa cunoașterii. Gemenii reprezintă comunicarea, schimbul de informații, intelectul și ceea ce învățăm în special în viața cotidiană. Săgetătorul vorbește tot despre cunoaștere, dar pe scară mult mai largă: ne ajută să ne extindem orizontul cunoașterii călătoriind, învățând despre alte culturi sau studiind religia, filosofia și așa mai departe.

Planeta dominantă a Săgetătorului, Jupiter, se află în această perioadă în Pești, în cuadratură cu Luna plină și cu Soarele. El ne îndeamnă să ne îndreptăm spre spiritualitate, să ne ocupăm de viața noastră interioară, să ne autoanalizăm. Și să găsim puterea care zace în fiecare din noi. Întrucât este vorba despre un aspect tensionat între Jupiter șl Lună, important este să nu exagerăm și să nu devenim de-a dreptul fanatici privind anumite principii religioase, filosofice etc. Ziua va fi în general una agitată, cu multă neliniște interioară – de care scăpăm cel mai bine călătorind, făcând sport sau meditând.

Oricâtă nevoie ai de ceva ce să îți distragă atenția în această zi, nu apleca urechea la bârfe și zvonuri. Pe lângă careul dintre Soare și Jupiter în Gemeni-Pești, în aceleași zodii se formează și un careu între Mercur/Venus (Gemeni) și Neptun (Pești). Acest careu vorbește mai ales despre iluzii, deci nu crede tot ce ți se spune. Multe lucruri se vor dovedi a fi false și e important să nu comentezi sau împrăștii informațiile până nu ai o imagine mai clară. Eclipsa care va avea loc în iunie va fi în conjuncție cu Mercur retrograd, deci cu atât mai mult informațiile se vor mai schimba până spre finalul lunii iunie.

Pe plan mondial, eclipsa aceasta ne îndeamnă să descoperim noi orizonturi. Ia gândește-te: în noiembrie-decembrie (când am avut primele eclipse pe această axă), au apărut primele vaccinuri împotriva virusului care momentan domină viața publică. Iar acum populația are din nou posibilitatea să călătorească mai ușor. Uitându-mă la careurile din această perioadă, aș zice că încă mai există unele tensiuni între state, de exemplu în ceea ce privește rigiditatea restricțiilor de călătorie.

Foto: Pixabay/TeamwerkAG

Eclipsă lunară în 26 mai 2021: horoscop pentru toate zodiile

În continuare, afli în ce fel va influenţa eclipsa din 26 mai 2021 fiecare zodie în parte:

Berbec

În această zi, ai avea chef de aventură sau chiar să călătoreşti. Din nefericire, cel mai probabil va trebui să îţi baţi capul cu lucruri mai serioase: posibil să apară ceva neașteptat în viața cotidiana. Poate și se strică mașina sau computerul, imprimanta etc. nu mai funcșionează. Important e să îți păstrezi calmul și să rămâi cât mai flexibil(ă), pregătit(ă) să faci față oricărei situații.

Taur

Banii vor fi cel mai important subiect pentru tine, în această zi. S-ar putea să te cerţi cu persoana iubită sau cu un asociat din cauza situaţiei financiare şi a cheltuielilor prea mari. Dacă ai împrumutat bani unui prieten sau de la un prieten, s-ar putea să existe și acolo unele tensiuni.

Gemeni

S-ar putea să apară unele tensiuni între tine şi partenerul/partenera de viaţă, căruia nu îi convine ceva legat de locul tău de muncă. Poate fi vorba, de exemplu, despre faptul că lucrezi prea mult și neglijezi familia. Și la locul de muncă există unele tensiuni, mai ales în ceea ce privește comunicarea cu șefii, colegii și clienții.

Rac

Astăzi nu prea ai chef de lucru, mintea îți stă mai degrabă la concediu sau la un alt mod de a evada din cotidian. Dar taman azi e important să te concentrezi și să fii pregătit(ă) să intervii: e posibil să apară ceva evenimente sau sarcini neașteptate la serviciu. De asemenea, s-ar putea să faci schimbări ce ţin de sănătate, cum ar fi să începi o dietă.

Leu

În această zi, te vei concentra mult asupra unei relaţii romanice şi/sau asupra copiilor. S-ar putea să apară unele discuții privind banii sau averi pe care le deții în comun cu alte persoane – în special dacă ai împrumutat bani unui prieten sau de la un prieten.

Fecioară

Un proiect profesional la care ai lucrat în ultima vreme ar putea da, acum, roade. Este important, însă, să te detaşezi puţin de lucru şi să te ocupi de familie şi de casă – acestea sunt elementele cele mai imporante ale acestei zile. Persoana iubită s-ar putea simți neglijată sau e supărată din cauza unor informații care țin de serviciul tău.

Balanță

Pregăteşte-te să ai o zi în care nu totul funcţionează ca în alte zile: s-ar putea să ai probleme cu maşina sau cu mijloacele de transport în comun, precum şi problem ce ţin de comunicare – indiferent că e vorba de o ceartă sau de un telefon/computer defect. Dacă ți-ai făcut planuri de călătorie, s-ar putea să trebuiască să le amâni, în special dacă apar unele tensiuni la serviciu sau dacă ai o problemă cu sănătatea.

Scorpion

Situaţia financiară va fi în centrul atenţiei tale în această zi. E posibil să apară discuţii cu alte persoane privind banii, mai ales dacă aceştia sunt un bun comun (cont comun, un parteneriat, etc.). Unele tensiuni pot să apară în special privind cheltuielile legate de copii sau de o relație romantică.

Săgetător

E momentul să faci o schimbare, mai ales în ceea ce priveşte felul în care te văd cei din jur. E bine să stabileşti care îţi sunt nevoile, dorinţele – dar nu neglija opiniile şi nevoile celor din jur, mai ales pe cele ale partenerului/partenerei de viaţă. Este posibil să apară certuri în familie, în special dacă părinții tăi se leagă de persoana pe care o iubești.

Capricorn

În ultima perioadă, ai fost probabil foarte ocupat(ă) la locul de muncă sau cariera te-a preocupat – iar acum s-ar putea să culegi roadele efortului tău. În acelaşi timp, însă, te simţi obosit(ă) şi ai vrea să te retragi: pentru a-ţi reîncărca bateriile sau pentru a face ceva ferit de ochii lumii. E posibil să afli unele lucruri care îţi erau necunoscute sau poate un secret de-al tău va ieşi la iveală. Atenție la negocieri, citește bine contractele pe care le semnezi și nu crede orice ți se promite!

Vărsător

Vei avea unele probleme cu prietenii sau cu un grup de persoane din care faci parte. Alternativ, s-ar putea ca ţelurile tale să fie puse în pericol – unul dintre motive fiind probabil nişte bani pe care îi aşteptai şi pe care te bazai pentru a-ţi atinge ţelurile. Banii sunt, în general, o temă problematică astăzi. Atenție, nu face investiții riscante!

Pești

Eclipsa lunară aduce schimbări privind cariera sau ţelurile pe care ţi le-ai propus pe plan profesional. Dar este foarte important să te gândești dacă ceea ce vrei să faci pe plan profesional corespunde principiilor tale. S-ar putea ca, mai târziu, să își dai seama că ți-ai neglijat familia sau chiar ai fost nevoit să îi minți pe cei dragi pentru a-ți satisface o ambiție de moment.

error: Material protejat / opţiune dezactivată