Marte retrograd: Semnificaţie astrologică şi cum ne influenţează

O dată la doi ani, Marte se află în mişcare aparent retrogradă. Dar ce înseamnă Marte retrograd în astrologie şi ce efecte are asupra noastră?

În astrologie, Marte reprezintă acţiune, energie, determinare, agresivitate, dar şi sexualitate (simbolul masculin). „Planeta roşie” ne ajută să luptăm pentru ceea ce ne dorim. Poziţionarea ei în harta natală ne arată în ce domenii avem energia şi puterea necesare pentru a ne atinge ţelurile. (>> Marte în cele 12 case, în astrograma natală) De asemenea, Marte e asociat cu accidente, răniri şi diverse evenimente violente.

Marte intră în mişcare retrogradă aproximativ o dată la doi ani, pentru 70-80 de zile. Atunci când Marte este retrograd, nivelul energiei scade. Poate nu mai suntem foarte motivaţi sau nu avem curajul să acţionăm. În schimb, adunăm frustrarea în interiorul nostru. E foarte important să nu îndreptăm spre noi toată energia (în special cea negativă) care se adună. Trebuie găsite modalităţi prin care să ne descărcăm – de exemplu făcând sport. Şi nu vărsându-ne nervii pe persoanele din jur!

Începem o perioadă a introspecţiei: ne gândim mai mult la ceea ce ne dorim şi de ce nu putem obţine un anumit lucru. Pot să apară depresii, probleme de natură sexuală şi certuri cu partenerul de viaţă. De asemenea, proiectele la care lucrăm pot suferi amânări sau e posibil să fie necesară chiar o analizare a acestora şi o schimbare a direcţiei. Este de parcă am înota împotriva curentului, nimic nu pare să ne reuşească.

Nivelul energiei fiind mai scăzut decât de obicei, e posibil să apară accidente sau să devenim violenţi, toţi aceşti factori ducând la depresii sau boli cauzate de stres. În această perioadă, este indicat să analizăm ce vrem şi cum ne putem atinge ţelurile, dar să punem în practică planurile noastre abia după ce Marte începe din nou mişcarea directă.

Marte retrograd
Marte retrograd

Cât de mult mă afectează Marte retrograd?

Retrogradarea lui Marte afectează cel mai mult persoanele născute sau cu ascendentul în zodia sau zodiile unde are loc retrogradarea. De exemplu: dacă Marte e retrograde în Leu, această zodie va fi afectată mai puternic.

Întrucât Marte este planeta dominantă a Berbecului şi, în astrologia tradiţională, a Scorpionului, influenţa o vor simţi mai puternic şi persoanele născute sau cu ascendentul în Berbec sau Scorpion.

În ce fel mă afectează retrogradarea lui Marte?

Pentru a afla domeniile afectate de Marte (retrograd sau nu), trebuie să analizăm poziţionarea sa în casele astrogramei natale, dar mai ales casa (casele) prin care tranzitează şi asepctele pe care le formează cu planetele natale. De asemenea, merită analizate casele care au cuspida (începutul) în Berbec şi Scorpion, pentru că şi aceste domenii vor fi afectate de retrogradarea lui Marte.

error: Material protejat / opţiune dezactivată