Mercur retrograd în Balanţă în septembrie-octombrie 2021

Mercur va fi retrograd în septembrie şi octombrie 2021, în Balanţă. Află aici ce semnifică retrogradarea lui Mercur în această zodie.

Mercur va fi retrograd în perioada 26 septembrie – 18 octombrie 2021. Retrogradarea are loc în Balanţă, ceea ce înseamnă că Mercur ne va „testa” relaţiile.

Indiferent dacă este vorba despre o relaţie romantică, despre relaţia cu familia sau una profesională: comunicarea va fi afectată în mod negativ. Poate suntem prea concentraţi la problemele proprii şi adânciţi în gânduri, poate nu înţelegem sau nu interpretăm corect o vorbă spusă de cineva – şi se ajunge la ceartă. Balanţa reprezentând mai ales relaţiile şi diplomaţia, retrogradarea actuală va influenţa puternic interacţiunea cu alte persoane. Dar există şi un mod pozitiv în care s-ar putea manifesta acest tranzit: dacă te-ai certat cu cineva în perioda anterioară retrogradării, s-ar putea ca acum să vă împăcaţi.

În afară de efectul asupra relaţiilor, mai există şi un alt aspect: cât timp Mercur e retrograd în Balanţă, s-ar putea să avem probleme cu legea. Dacă eşti implicat(ă) într-un proces, este posibil ca verdictul să fie amânat. De asemenea, îţi recomand să ai grijă în trafic, ca să nu primeşti vreo amendă.

Mercur retrograd în Balanţă
Mercur retrograd în Balanţă

Mercur retrograd şi tranzitul lui Marte prin Balanţă

Nu în ultimul rând, retrogradarea lui Mercur are loc în zodia în care acum se află şi agresivul Marte. Această combinaţie face să existe un risc mai ridicat de producere a unor accidente aviatice sau a unor explozii (în special în aer sau legate de aer – de exemplu o explozie de cauciuc).

Certurile şi relaţiile tensionate despre care scriam mai sus se aplică şi între state. În următoarea perioadă, e posibil să se deterioreze relaţiile diplomatice. Două sau mai multe ţări se „ceartă” din motive juridice sau un stat „îşi face de cap”, fără a respecta legislaţia internaţională. În cazul cel mai grav, aceste conflicte ar putea duce chiar la atacuri, cel mai probabil pe cale aeriană.

Date importante

  • 6 septembrie: a început perioada de umbră a lui Mercur retrograd
  • 26 septembrie: Mercur devine retrograd în Balanţă
  • 1 octombrie: Mercur R careu Pluto
  • 4 octombrie: Mercur R trigon Jupiter
  • 9 octombrie: Soare conjuncţie Mercur R şi, ceva mai târziu, Mercur R conjunţie Marte
  • 18 octombrie: Mercur revine în mişcare directă
  • 3 noiembrie: Mercur iese din zona de umbră

Informaţii generale despre Mercur retrograd (indiferent de zodia în care are loc retrogradarea) afli din videoclipul următor sau citind articolul Mercur retrograd – semnificaţia în astrologie.

Abonează-te pentru a primi notificare prin e-mail atunci când public articole noi:

error: Material protejat / opţiune dezactivată