Mercur retrograd, în tranzit prin casele astrologice

Mercur retrograd ne influenţeazăpe fiecare în mod diferit. Domeniile vizate depind de casa astrologică prin care tocmai trece Mercur.

Pentru a înţelege mai bine semnificaţia retrogradării lui Mercur, te rog să citeşti şi articolul cu informaţii generale despre Mercur retrograd sau să urmăreşti videoclipul de la capătul acestui articol.

Mercur retrograd în casele astrologice

Atunci când analizăm casele, cele mai importante sunt punctul în care Mercur se „opreşte” şi retrogradează şi punctul în care planeta începe mişcarea directă, adică iese din retrogradare. Trebuie să aflăm în ce zodie şi la ce grad începe sau se termină retrogradarea şi apoi să găsim locul respectiv în astrograma natală. Apoi vedem ce casă se află în astrograma natală în acel loc. Cei care folosesc un program de astrologie, pot să facă astrogramă comparată: astrograma natală, comparată cu tranzitele momentului respectiv. (Exemplu: Mercur „se opreşte” din drumul său la 6° în Balanţă şi redevine direct la 21° în Fecioară. Aceste puncte se află, în astrograma mea natală, în casa 9, respectiv în casa 8. Acestea sunt casele a căror semnificaţie trebuie să o aflu.)

Mercur retrograd în casa 1:

Retrogradarea începe în casa 1: Începe o perioadă în care trebuie să îţi pui ordine în gânduri (dacă e necesar, chiar să iţi schimbi anumite păreri sau principii) şi în care schimbi modul în care te prezinţi altor persoane.

Retrogradarea se încheie în casa 1: Dacă în timpul retrogradării te-ai gândit la diverse planuri, acum le vei pune în aplicare. Planurile acelea te pot face să ai o nouă imagine în ochii altor persoane. În următoarea perioadă, vei exploata mai bine locul pe care îl ai în societate şi banii, schimbările putând fi doar momentane sau de lungă durată.

Mercur retrograd în casa 2:

Retrogradarea începe în casa 2: Dacă ai probleme financiare, în următoarele trei săptămâni poţi reloca banii cu succes. Ai pus de-o parte bani pentru un aspirator nou, dar nu ai destui pentru a-ţi cumpăra rochia de care ai nevoie urgent pentru întânirea de 10 ani de la terminarea liceului? Poţi folosi banii pentru a-ţi cumpăra rochia, urmând ca pentru aspirator să găseşti mai târziu altă sursă de finanţare.

Retrogradarea se încheie în casa 2: Dacă ai avut probleme financiare în perioada retrogradării sau au existat tot felul de amânări, acum totul se îndreaptă spre bine.

Mercur retrograd în casa 3:

Retrogradarea începe în casa 3: În următoarele trei săptămâni, s-ar putea să apară tot felul de neînţelegeri pe plan social (de exemplu cu colegii de serviciu), pe care trebuie să le rezolvi diplomatic. Spre finalul perioadei, e posibil să fii nevoit(ă) să cheltuieşti mai mulţi bani.

Retrogradarea se încheie în casa 3: După câteva săptămâni de confuzie şi de amânări, acum lucrurile încep să revină la normal. Obstacolele fiind înlăturate, poţi avea mai multe încredere în tine şi în ceea ce faci.

Mercur retrograd în casa 4:

Retrogradarea începe în casa IV: În următoarele săptămâni, vei avea parte de tot felul de conflicte interioare, cum ar fi să analizezi dacă te afli pe drumul cel bun sau dacă trebuie să schimbi ceva în viaţa ta. Aceste analize se vor dovedi importante la finalul perioadei, mai ales dacă planurile tale de viitor includ şi alte persoane (de care depinzi şi acum vei ştii dacă te poţi baza pe ele).

Retrogradarea se încheie în casa IV: În ultimele săptămâni ai avut parte de diverse amânări, care te-au făcut să îţi analizezi şi rearanjezi gândurile. Acum, piedicile au trecut şi poţi reveni la normal, chiar mai încrezător(încrezătoare) decât erai înainte.

Mercur retrograd în casa 5:

Retrogradarea începe în casa 5: S-ar putea ca în următoarea perioadă să găseşti tot felul de soluţii ciudate la problemele tale sau să le priveşti ca pe o joacă. Oricât de ciudate ar putea părea şi chiar dacă iniţial produc confuzie, e bine să dai curs acestor idei, pentru că se va dovedi că au fost bune.

Retrogradarea se încheie în casa 5: Se încheie o perioadă în care ţi-ai tot schimbat opiniile şi de acum vei ştii mai bine ce trebuie să faci. Totuşi, e bine să reţii ideile pe care le-ai avut, opţiunile care mai existau, pentru că s-ar putea să îţi fie utile mai târziu.

Mercur retrograd în casa 6:

Retrogradarea începe în casa 6: În programul tău din următoarele trei săptămâni s-ar putea să apară tot felul de modificări. Acesta e momentul să rezolvi greşeli sau probleme amânate de ceva vreme, dar e bine să îţi şi amâni proiectele pe care voiai să le începi acum. Ascultă-ţi intuiţia.

Retrogradarea se încheie în casa 6: Confuziile şi amânările din ultima vreme dispar şi sunt clarificate neînţelegerile (cauzate de comunicarea proastă) pe care le-ai avut cu alte persoane. Eşti mai sigur(ă) pe tine şi îţi concentrezi atenţia asupra ţelurilor pe care le ai în viaţă.

Mercur retrograd în casele astrologice
Mercur retrograd în casele astrologice

Mercur retrograd în casa 7:

Retrogradarea începe în casa 7: S-ar putea să iţi dai seama că aveai o părere greşită despre unele persoane apropiate, a căror personalitate începi acum să o cunpşti mai bine. Dacă eşti implicat(ă) într-o relaţie ce durează de mai mult timp şi există unele mici probleme, perioada e potrivită pentru a discuta despre problemele respective (înainte ca ele să se agraveze).

Retrogradarea se încheie în casa 7: După o perioadă de neînţelegeri, lucrurile încep să se clarifice şi îţi dai seama că nimeni nu e vinovat pentru ce s-a întâmplat. Analizează bine ce greşeli s-au făcut în trecut şi discută despre ele cu partenerul: această perioadă e bună pentru relaţii, mai ales dacă cei doi urmăresc ţeluri comune.

Mercur retrograd în casa 8:

Retrogradarea începe în casa 8: Începe o perioadă în care s-ar putea să trebuiască să schimbi destinaţia iniţială a unor sume de bani şi să analizezi mai bine ce cheltuieli faci sau ai făcut. E posibil să îţi faci prieteni noi. Nu îi uita, însă pe cei vechi şi aminteşte-ţi, de asemenea, de lucrurile pe care le-ai amânat sau ignorat până acum.

Retrogradarea se încheie în casa 8: Confuziile şi contradicţiile din ultima vreme încep să dispară. Îţi dai seama în ce privinţe ai nevoie de ajutor şi ce poţi face singur(ă), de exemplu ţi-ai putea da seama că nu e nevoie să împrumuţi bani, fiindcă suma pe care ai economisit-o tu e de ajuns. Planuri mai vechi îţi revin în minte. Le vei putea pune în aplicare puţin mai târziu, dacă reuşeşti să uiţi problemele avute în trecut.

Mercur retrograd în casa 9:

Retrogradarea începe în casa 9: În următoarea perioadă, s-ar putea să vezi viaţa într-un mod prea frumos şi să ignori unele detalii, care mai târziu ţi-ar putea provoca probleme. Nu ignora lucrurile, oricât ar fi ele de mici, şi nu te grăbi. Răbdarea şi atenţia acordată detaliilor îţi vor fi de folos mai târziu.

Retrogradarea se încheie în casa 9: Planurile pe care le-ai abordat greşit şi au fost date peste cap de mici detalii, încep să se fie puse în aplicare. Deciziile pe care le iei acum vor avea efect asupra imaginii tale în ochii celorlalţi, mai ales pe plan profesional.

Mercur retrograd în casa 10:

Retrogradarea începe în casa 10: E posibil să apară neînţelegeri, probabil datorate faptului că nu aveai o privire de ansamblu corectă asupra unei probleme. Adună informaţii, concentrează-te asupra imaginii de ansamblu şi vei reveni pe drumul cel bun.

Retrogradarea se încheie în casa 10: În ultimele trei săptămâni, poate ţi-a fost greu să ieşi în evidenţă, dar lucrurile se schimbă, mai ales pe plan profesional. E important să clarifici orice neînţelegere privind persoana ta, mai ales dacă planurile tale implică şi alte persoane. Dacă acestea nu ştiu cum eşti cu adevărat şi care sunt planurile tale, nu te vei putea baza pe ele.

Mercur retrograd în casa 11:

Retrogradarea începe în casa 11: Poate că în ultima vreme te-ai concentrat prea mult asupra propriei persoane şi ţi-ai neglijat prietenii. În următoarele trei săptămâni, probabil te vei dedica mai mult prietenilor.

Retrogradarea se încheie în casa 11: În ultimele trei săptămâni, ai analizat mai bine relaţiile de prietenie şi ţi-ai dat seama cine e prieten adevărat şi pe cine te poţi baza. Te vei “desprinde” încet-încet de persoanele pe care nu le (mai) consideri prietene.

Mercur retrograd în casa 12:

Retrogradarea începe în casa 12: Simţi că ceva urmează să se întâmple, dar nu ştii ce. Pot să apară tot felul de surprize şi e important să nu urmezi aceleaşi vechi tiparuri care ţi-au provocat probleme în trecut. Bazează-te pe intuiţie şi foloseşte orice ocazie ţi se oferă.

Retrogradarea se încheie în casa 12: În ultima perioadă, poate nu ai avut toate informaţiile necesare şi erai confuz(ă). Dacă nu primeşti din exterior informaţiile de care ai nevoie, încearcă să îţi asculţi intuiţia. În curând te vei face din nou remarcat(ă).

Nu rata articolele mele! Abonează-te să primeşti prin e-mail articolele noi:

Poate te interesează şi: Mercur retrograd, în tranzit prin zodii

error: Material protejat / opţiune dezactivată