Mercur retrograd, în tranzit prin zodii

Când este retrograd, influenţa lui Mercur depinde de zodia prin care tocmai trece. Informaţii despre retrogradarea sa în diferitele zodii.

Rar se întâmplă să nu simţim deloc retrogradarea lui Mercur. E un tranzit important şi trebuie să ştim ce dificultăţi poate provoca. De aceea, te rog să citeşti şi informaţiile generale despre retrogradarea mercuriană sau să urmăreşti videoclipul de mai jos.

Influenţele pe care le are retrogradarea lui Mercur asupra noastră depind (alături de casele astrologice) şi de zodia în care Mercur tocmai retrogradează. Pot fi, de asemenea, afectate domeniile reprezentate de zodiile care se află în opoziţie cu cele în care Mercur este retrograd.

Zodiile Gemeni şi Fecioară sunt dominate de Mercur. Fiind vorba despre planeta comunicării, problemele vor fi mai mari dacă, în astrograma natală, cuspida casei 3 (a comunicării) se află în Fecioară sau Gemeni. Dacă într-una din cele două zodii se află cuspida casei 5, vor exista probleme de comunicare cu copiii. Cei cu cuspida casei 7 în Gemeni sau Fecioară probabil se vor certa cu persoana iubită sau cu un partener de afaceri.

Mercur retrograd în zodii

 • Mercur retrograd în Berbec: Ai răbdare şi acordă atenţie lucrurilor pe care le spui. De asemenea, ai grijă când lucrezi cu foc, obiecte şi substanţe inflamabile, obiecte ascuţite sau arme.
 • Mercur retrograd în Taur: Perioadă în care e bine să nu fim încăpăţânaţi, ci deschişi către orice. Învăţăm mai uşor şi uităm mai greu. E important să fim atenţi la cheltuieli şi la crizele de gelozie.
 • Mercur retrograd în Gemeni: Când Mercur retrogradează în Gemeni, efectele retrogradării sunt cel mai puternic resimţite. Ne pierdem puterea de a ne concentra asupra unui lucru şi există pericolul să ne certăm cu alte persoane.
 • Mercur retrograd în Rac: Sentimentele încep să ne afecteze raţiunea şi nu ne mai putem baza pe intuiţie. Ne concentrăm asupra familiei, a casei, a copiilor, riscând să devenim prea introvertiţi.
 • Mercur retrograd în Leu: Orgoliul şi luptele pentru putere pot provoca probleme.
 • Mercur retrograd în Fecioară: După Gemeni, zodia în care influenţa retrogradării lui Mercur se simte cel mai puternic. Trebuie să învăţăm să nu căutăm chiar întotdeauna perfecţiunea, pentru că e posibil ca la final să rămânem cu mâna goală.
 • Mercur retrograd în Balanţă: Perioadă în care revenim la moralitate şi ne deranjează orice nedreptate, dar şi una în care ne este greu să luăm decizii. Dacă trebuie semneate contracte, e mai bine să se amâne acest lucru. Pot să apară probleme în relaţia cu partenerul.
 • Mercur retrograd în Scorpion: E indicat să nu privim lucrurile prea serios şi să nu (mai) încercăm să manipulăm alte persoane: toate aceste lucruri se pot întoarce împotriva noastră. Atenţie la finanţe şi la deciziile privind anumite probleme (chiar de natură sexuală).
 • Mercur retrograd în Săgetător: Ne lipseşte puterea de concentrare şi ne e dor de ducă. Avem tendinţa de a trata lucrurile serioase prea în glumă. Dacă e posibil, trebuie evitate călătoriile lungi şi comunicarea într-o limbă străină.
 • Mercur retrograd în Capricorn: Programul se poate da peste cap şi ne e greu să controlăm anumite situaţii. Pot să apară probleme cu justiţia sau cu anumite persoane cu autoritate.
 • Mercur retrograd în Vărsător: E important să îi ascultăm şi pe ceilalţi. Concentrarea asupra propriei persoane şi rebeliunea pot duce la probleme cu prietenii.
 • Mercur retrograd în Peşti: Perioadă confuză şi care aduce cu sine dezamăgiri. Avem nevoie de mai mult somn, rezolvarea unor probleme putând să ne apară chiar în vis.

Poate te interesează şi: Mercur retrograd, în tranzit prin casele astrologice

error: Material protejat / opţiune dezactivată