Mercur retrograd – semnificaţia în astrologie

Mercur e retrograd de 3-4 ori pe an. Retrogradarea sa duce, printre altele, la probleme cu comunicarea şi cu tehnologia. Află aici mai multe detalii.

Mercur este planeta care domină comunicarea, raţiunea şi transportul şi e retrograd de 3-4 ori pe an, câte 3 săptămâni. În aceste perioade, apar tot felul de probleme legate de aceste domenii. Neînţelegeri din cauza unei comunicări deficitare, probleme în afaceri, devenim introvertiţi, uituci şi neatenţi la detali. Pot să existe accidente rutiere sau amânări ale unor călătorii, etc. Mai ales în zilele în care Mercur începe să retrogradeze şi apoi iese din retrogradare e posibil să apară certuri. Deci trebuie să fim cât mai diplomaţi, pentru a nu strica relaţiile cu cei din jur.

În general, astrologii ne sfătuiesc să nu demarăm în această perioadă proiecte sau afaceri noi. Să nu luăm decizii importante (cum ar fi cumpărarea unei maşini sau a unei case), să nu ne mutăm sau să nu schimbăm locul de muncă, să nu semnăm contracte. Mai degrabă e o perioadă în care trebuie să ne analizăm sentimenele şi gândurile, să încercăm să remediem greşeli pe care le-am făcut în trecut, să facem reparaţii în casă, să facem lucruri pe care le-am tot amânat în trecut, să facem curăţenie (atât în casă cât şi în viaţa noastră). De asemenea, e indicat să trimitem din timp scrisori sau pachete şi să verificăm dacă acestea au ajuns la destinaţie. Mijloacele de comunicare pot funcţiona prost şi de aceea apar întârzieri la poştă, probleme cu computerele (e-mail-ul) sau cu telefonul.

“Din proprie experienţă…”

Personal, am constatat că în septembrie 2008, când Mercur era retrograd, m-am certat cu prietenul, fiind la un pas de despărţire. Aceasta a venit în ianuarie 2009, când Mercur era, din nou, retrograd.
În primăvara lui 2011, exact în ziua în care Mercur a intrat în retrogradare, o prietenă m-a sunat să îmi spună că mi-a trimis prin poştă nişte documente importante. I-am spus că probabil vor apărea unele probleme şi chiar aşa s-a întâmplat. Plicul s-a “pierdut” pe drum, iar actele respective nu le-am mai primit niciodată.
Cu câteva zile înainte de întâmplarea descrisă mai sus (deci înainte de intrarea lui Mercur în retrogradare), i-am trimis unui prieten un pachet prin intermediul unei amice comune. Eram certaţi în acea perioadă şi a refuzat să meargă după pachet, aşa că am stabilit ca respectiva amică să îmi returneze lucrurile. Într-o zi, am sunat-o şi i-am spus: “Nu îmi trimite pachetul înapoi. Va veni astăzi să îl ia”. Uimită, m-a întrebat de unde ştiam că, cu câteva minute înainte, el ridicase pachetul. Cum de am ştiut? Simplu: Mercur tocmai intra în acea zi în mişcare directă şi a “rezolvat problema”.

Ce efecte are Mercur retrograd asupra mea?

Efectele retrogradării lui Mercur sunt resimţite de fiecare persoană diferit, în funcţie de casele şi zodiile pe care acesta le tranzitează în astrograma natală. Dar şi depinzând de aspectele pe care le formează cu planetele natale. În general, persoanele născute în zodiile în care se află Mercur retrograd în tranzit şi persoanele care au ascendentul în acele zodii simt mai puternic influenţa planetei retrograde. De asemenea, vor fi afectaţi Gemenii şi Fecioarele, a căror planetă dominantă este Mercur. O altă categorie care simte influenţele retrogradării sunt persoanele care au multe planete în Gemeni şi Fecioară, în astrograma natală. Mai ales dacă e vorba de Soare sau de Lună, respectiv dacă ascendentul e în Gemeni sau Fecioară.

Pentru a afla în ce fel te afectează Mercur retrograd, verifică prin ce casă astrologică a astrogramei tale natale trece în momentul retrogradării. Interpretarea:

Mercur retrograd în casele astrologice

Mercur retrograd în zodii

Nu rata articolele mele! Abonează-te să primeşti prin e-mail articolele noi:

error: Material protejat / opţiune dezactivată