Nodul Nord în Gemeni 2020-2022: Previziuni astrologice

Nodul Nord, respectiv Destinul, se va afla în Gemeni între mai 2020 şi ianuarie 2022. Iată care este semnificaţia acestui tranzit.

Nodul Nord, respectiv Destinul, trece în 5 mai 2020 din Rac în Gemeni. Va rămâne în această zodie până în 18 ianuarie 2022. În acest articol afli informaţiile generale despre acest tranzit. Dar am publicat şi informaţii despre felul în care Nodul Nord în Gemeni afectează fiecare zodie (>> horoscop Nodul Nord în Gemeni).

Trecerea Destinului din Rac în Gemeni

În ultimele 18 luni, Nodul Nord s-a aflat în Rac, zodie care domină tot ce ține de familie și de cămin. Iar aceste teme chiar ne-au preocupat în ultimele luni mai mult decât înainte. În urma pandemiei de coronavirus (Coronavirus – analiză astrologică), am petrecut mai mult timp în intimitatea propriului cămin și cu familia. Ne-au preocupat sănătatea și siguranța familiei. Iar unii dintre noi au folosit timpul în autoizolare pentru a-și înfrumuseța locuința, pentru a face curățenie în casă și așa mai departe.

Nodul Nord în Gemeni
Nodul Nord în Gemeni

În același timp, Nodul Sud s-a aflat în Capricorn, zodie unde acum poposesc și 3 planete cu importanță aparte: Jupiter, Saturn și Pluton. Aceasta e zodia care domină în special sistemul economic și financiar. Cele trei planete de aici plus Uranus aflat acum în Taur cereau schimbări serioase în aceste domenii. Deci nu este de mirare că economia mondială a fost dată peste cap. La fel cum nu este de mirare faptul că, pe plan personal, atenția noastră a început să se concentreze asupra familiei – în ciuda problemelor financiare. Chiar și persoanele care erau preocupate mai mult de bani și de carieră au înțeles în ultimele luni că familia este mai importantă. Acum, tot mai multe țări introduc măsuri de relaxare a restricțiilor. Iar această perioadă coincide cu trecerea Nodului Nord din Rac în Gemeni. Vedem puţin mai jos în articol ce înseamnă acest tranzit al Destinului.

Nodul Nord în Gemeni, în astrograma narală

În astrologie, Nodul Nord este considerat destinul nostru. Poziția sa într-o anumită zodie și într-o anumită casă astrologică ne dă informații despre persoana a cărei astrogramă o analizăm.

Este foarte important să verificăm și casa astrologică unde se află Destinul, respectiv și aspectele pe care le formează cu planetele natale. Dar sunt câteva caracteristici pe care copiii născuți în următoarea perioadă le vor avea în comun. Aceste trăsături de caracter le au şi persoanele născute în perioadele anterioare când Destinul trecea prin Gemeni:

 • 16 aprilie 1927 – 28 decembrie 1928
 • 14 decembrie 1945 – 2 august 1947
 • 26 august 1964 – 19 februarie 1966
 • 17 martie 1983 – 11 septembrie 1984
 • 14 octombrie 2001 – 14 aprilie 2003

Persoanele cu Destinul în Gemeni sunt foarte ambițioase, generoase și, în general, optimiste. Sunt interesate de călătorii, cultură, studiu, filosofie și religie. Pentru acești copii, dreptatea va fi foarte importantă și vor avea idei foarte clare despre ce e bine și ce e rău. Se vor ghida aproape în mod obsesiv după sistemul propriu de valori. De aceea e foarte important ca părinții să îi învețe de mici diferența dintre bine și rău, dintre corectitudine și greșeală. Dacă părinții nu sunt un exemplu bun și nu le insuflă copiilor anumite valori morale, acești copii riscă să apere cu fanatism diverse cauze și idei greșite.

Lecția pe care persoanele cu Nodul Nord în Gemeni trebuie să o învețe în viață este să fie deschise. Să fie curioase să afle lucruri noi, să nu se teamă de schimbări și de ceea ce le este străin. Să comunice cu cei din jur, fiindcă schimbul de idei le aduce avantaje. E important să învețe să se exprime, de exemplu prin intermediul artei, dar în special prin cuvinte. Sunt avantajați cei care decid să devină scriitori, poeți, jurnaliști.

Câteva celebrități cu Nodul Nord în această zodie sunt președinții americani Donald Trump, Bill Clinton și George W. Bush, actorii Keanu Reeves, Charlie Sheen și Arnold Schwarzenegger, precum și cântăreții David Bowie, Elton John și Freddie Mercury.

Destinul în Gemeni – semnificaţia tranzitului şi previziuni

Ideea principală pe care trebuie să o știm despre tranzitul nodurilor lunare este: Nodul Nord ne indică temele asupra cărora trebuie să ne concentrăm și ceea ce e nou. Nodul Sud ne arată ce e învechit și trebuie schimbat. În cazul actual, nou este tot ce ține de Gemeni, iar vechi este tot ce ține de Săgetător.

Pe plan mondial, Nodul Nord în Gemeni va duce la o regândire a mijloacelor de comunicare, dar și a celor ce țin de transport și de turism. Gemenii fiind o zodie de aer, probabil că mai ales transportul pe cale aeriană va suferi schimbări majore. Jupiter, planeta expansiunii și totodată dominantă a Săgetătorului, deci a zodiei unde e acum Nodul Sud, va trece la finalul anului în Vărsător. Tot o zodie de aer și care e simbol al inovației. Prin urmare, e posibil să apară tot felul de invenții și sisteme noi legate de transportul aerian.

Revenind la mijloacele de comunicare: acum ar fi momentul ideal pentru regândirea modului în care comunicăm, lucrăm, învățăm. Pandemia ne-a arătat că, în anumite domenii, putem fi activi și fără a fi prezenți fizic într-un anumit loc. Ia Destinul în Gemeni va pune, în următoarele luni, și mai mult accentul pe diverse programe și aplicații care ne ajută să comunicăm la distanță. Cu ajutorul acestor programe, munca de acasă va deveni pentru multe companii și persoane ceva obișnuit. La fel, acesta e cel mai prielnic moment pentru a trece de la învățământul clasic la unul puternic digitalizat sau online.

Acestea au fost lucrurile noi, pe care Destinul în Gemeni ne ajută să le îndeplinim. Alte domenii favorizate ar mai fi comunicarea cu vecinii, crearea de comunități, demararea unor activități locale precum și regândirea modului în care sunt proiectate orașele şi clădirile – în special cartierele rezidențiale şi clădirile publice . De asemenea, trebuie regândite metodele de fluidizare a traficului. E momentul să descoperim sau redescoperim anumite pasiuni și să dedicăm mai mult timp hobby-urilor noastre. Nu în ultimul rând, sunt susținute persoanele care doresc să învețe limbi străine sau informații despre alte culturi.

Ce trebuie să lăsăm în urmă

Trecem la lucrurile de care trebuie să ne debarasăm. Este vorba despre domeniile dominate de Săgetător, dar și despre cele legate de Jupiter în Capricorn.

În primul rând, legislația trebuie să se schimbe. În special structuri rigide și legi ce țin de economie, finanțe, sistemul poştal și turism trebuie schimbate. Poate și unele structuri guvernamentale.

Domeniul turismului va fi și el puternic influențat. Pe de-o parte, ca urmare a schimbărilor privind traficul aerian. Pe de-altă parte pentru că se schimbă mentalitatea oamenilor. Nu știu să spun dacă asta înseamnă că oamenii vor prefera să își petreacă vacanțele mai aproape de casă. Sau dacă e un semn că nu ne mai invadează atâția influenceri cu poze din călătoriile lor. Dar pot spune cu siguranță că turismul nu va mai fi la fel.

Fiindcă vorbeam mai devreme de mentalitatea oamenilor: ea nu se va schimba doar în ceea ce privește turismul, ci la modul general. Lumea ve renunța în special la anumite idei filosofice sau religioase învechite, la practici care țin mai degrabă de superstiție decât de dovezi științifice și așa mai departe. Aroganța și lăcomia trebuie să dispară. Ne vom pune sub semnul întrebării sistemul de valori sau anumite lucruri pe care le credeam până acum. Și e bine să facem asta. Să fim deschiși spre nou, să analizăm informațiile cu mintea deschisă și să nu ne temem să renunțăm la ideile învechite. Asta ne va ajuta să evoluăm.

Perioade deosebite

Toate domeniile despre care scriam mai sus vor fi afectate de Nodul Nord în Gemeni, în următoarele luni. Dar sunt câteva perioade în care influența se va simți și mai puternic.

În primul rând, trebuie urmărite eclipsele, în special cele solare. Influenţa mai puternică a Nodului Nord se va simţi chiar 2-3 zile înainte de data eclipsei.

Întrucât Mercur e planeta dominantă a Gemenilor, e bine să urmărim și tranzitul său, respectiv aspectele pe care le formează cu alte planete. Foarte importante vor fi în special perioadele în care Mercur e retrograd.

Perioade deosebite, cât timp Nodul Nord e în Gemeni:

 • 28 mai 2020: Mercur conjuncţie NN
 • 5-6 iunie: eclipsă lunară
 • 17 iunie – 11 iulie 2020: Mercur retrograd
 • 21 iunie 2020: eclipsă solară
 • 4-5 iulie 2020: eclipsă lunară
 • 13 octombrie – 3 noiembrie 2020: Mercur retrograd
 • 29-30 noiembrie 2020: eclipsă lunară
 • 14 decembrie 2020: eclipsă solară
 • 30 ianuarie – 20 februarie 2021: Mercur retrograd
 • 10 mai 2021: Mercur conjuncţie NN
 • 26 mai 2021: eclipsă lunară
 • 29 mai – 22 iunie 2021: Mercur retrograd chiar în Gemeni
 • 10 iunie 2021: eclipsă solară
 • 26 septembrie – 18 octombrie 2021: Mercur retrograd
 • 18-19 noiembrie 2021: eclipsă lunară
 • 4 decembrie: eclipsă solară
 • 13-18 ianuarie 2022: Mercur retrograd (retrogradarea durează mai mult, dar NN părăseşte zodia Gemenilor în 18.1.2022)

Pentru a nu rata articolele pe care le voi publica în viitor, abonează-te să le primeşti prin e-mail:

error: Material protejat / opţiune dezactivată