Predicţii astrologice pentru luna februarie 2012

Luna februarie 2012 va fi foarte interesantă din punct de vedere astrologic. Cel mai important eventiment va fi, fără doar şi poate, trecerea lui Neptun în zodia Peştilor. Totodată, Saturn va deveni, în februarie, retrograd. Haideţi să vedem împreună ce ne pregătesc astrele în această lună.

Venus şi Marte se află în opoziţie, în 2 februarie. Acest aspect amplifică tot ce ţine de sexualitate: va fi o zi în care flirtăm mai mult şi suntem foarte interesaţi de contactul fizic cu o altă persoană. Pe de-altă parte, o relaţie începută în această zi ar putea fi una bazată mai degrabă pe sex decât pe sentimente. Unele mici probleme s-ar putea să apară în discuţiile cu ceilalţi, deci atenţie: încercaţi să nu vă certaţi cu nimeni.

În 3 februarie, Neptun se va muta din Vărsător în Peşti. Acest eveniment astrologic este unul dintre cele mai importante ale anului 2012, întrucât ultima poposire a lui Neptun în Peşti a avut loc acum 150 de ani. Acest tranzit important va aduce cu sine o deschidere mai mare spre spiritualitate, dar şi o dispariţie a graniţelor, a limitelor. Temele religioase, ştiinţele oculte, artele, psihanaliza, hipnoza – orice ne poate ajuta să ne cunoaştem mai bine şi să ne dezvoltăm pe plan spiritual ne va preocupa mai mult decât până acum. Va fi îmbunătăţită comunicarea, pentru că dispar unele bariere care existau înainte: atât în comunicarea cu subconstientul nostru, cât şi în cea interumană. Cuvântul „noi” va începe să aibă o importanţă mai mare decât „eu”, iar acest lucru se va face simţit mai ales pe plan social şi politic.

Soarele şi Luna se vor afla în opoziţie în 7 februarie, formându-se, astfel, Lună plină în Leu. Va fi o zi în care ne vom gândi foarte mult la locul nostru într-un anumit grup sau în societate. Va fi important pentru noi să ne dăm seama cum relaţionăm cu prietenii sau cu alte persoane din jurul nostru, dar şi să aflăm dacă am reuşit să ne punem, cumva, amprenta asupra unui anumit grup. Oare am făcut tot ce se putea sau ar fi trebuit să ne implicăm mai mult într-o situaţie ce ţinea de grupul respectiv? De asemenea, vom analiza dacă ceea ce am făcut până acum (mai ales după Luna nouă din 23 ianuarie) este ceea ce îşi dorea şi inima noastră.

Tot în data de 7 februarie, se va forma conjuncţia Soare-Mercur, în Vărsător, îmbunătăţind comunicarea. Sunt favorizate toate activităţile care implică trimiterea de scrisori sau e-mail-uri, contactarea unor persoane prin telefon, călătoriile scurte sau negocierile. Este, de asemenea, o zi bună pentru întâlniri cu prietenii.

Nu în ultimul rând, în 7 februarie, Saturn intră în mişcare retrogradă, până în 25 iunie, în Balanţă. Saturn retrograd ne obligă să ne reanalizăm planurile şi ţelurile propuse. Aflat în Balanţă, accentul se va pune pe relaţii. Care relaţii ne fac bine şi care ne fac rău? Cele care ne sunt benefice se vor consolida, iar celor care ne fac rău s-ar putea să le punem capăt. Pe plan politic, Uniunea Europeană va fi obligată să revizuiască unele aspecte care ţin mai ales de comunicarea între statele membre, putând să apară diverse neînţelegeri. Saturn va forma în perioada de retrogradare conjuncţie cu Jupiter din harta „natală” a Uniunii Europene, obligând politicienii să îşi domolească avântul: se va constata că viziunile idealiste nu pot fi atinse şi că sunt necesare anumite ajustări înainte de a putea merge mai departe.

În 8 februarie, Venus intră în Berbec. Până în 5 martie, vom fi mai spontani, mai nerăbdători, mai sinceri şi direcţi în tot ce ţine de iubire. Venus dominând şi finanţele, probabil vom deveni mai activi (poate chiar uşor agresivi) când vine vorba de a procura/câştiga bani. Câteva zile mai târziu, în 10 februarie, Venus va forma conjuncţie cu Uranus. Va fi o zi care poate aduce surprize pe plan sentimental: ori vom întâlni o persoană nouă, care ne-ar putea marca viaţa, ori ne certăm cu cineva, din dorinţa de a fi puţin mai liberi sau de a experimenta ceva nou. O zi bună pentru activităţi creative.

Mercur şi Saturn vor forma, în 13 februarie, un trigon, conferindu-ne o mare putere de a analiza corect anumite situaţii, mai ales pe cele care ţin de relaţii. Indiferent care ar fi micile nemulţumiri, acestea ar putea fi rezolvate prin comunicare sau negociere – care în această zi vor fi foarte raţionale, nu bazate pe iluzii. Dacă plănuim să facem investiţii, ziua este favorabilă, întrucât vom fi mai calculaţi şi nu vom achiziţiona lucruri de care nu avem nevoie sau care sunt prea scumpe.

O zi mai târziu, în 14 februarie, Mercur va trece în Peşti. Timp de două săptămâni, ne vom putea baza pe intuiţia noastră mai mult decât în alte perioade. Comunicarea interumană va fi îmbunătăţită, pentru că vom simţi care sunt nevoile celorlalţi. De asemenea, ne va fi mai uşor să ne exprimăm prin intermediul artelor (literatură, pictură, etc.). Imediat după intrarea în Peşti, Mercur va forma conjuncţie cu Neptun. Acest aspect se poate manifesta în două moduri diferite. Pentru unii, ar putea aduce dificultăţi în gândire, în a lega ideile între ele. Neptun parcă aşează un văl asupra ideilor noastre şi ne este greu să distingem ce e real şi ce e iluzie. Pentru alte persoane, conjuncţia aceasta poate aduce o mai bună comunicare cu subconştientul şi, implicit, o intuiţie mai bună. Cei care au din naştere o anumită înclinaţie spre paranormal ar putea primi, în această noapte, diverse mesaje sub formă de vis.

În 15 februarie, Jupiter va forma sextil cu Chiron şi Venus careu cu Pluton. Apar tensiuni în relaţiile interumane şi există riscul ca unor relaţii să li se pună capăt. E posibil să se redeschidă unele răni mai vechi sau cel puţin să ni se aducă aminte de ele. Tranzitele acestei zile au, însă, rolul de a ne învăţa ceva. Încercaţi să rămâneţi calmi şi să nu vă certaţi cu ceilalţi. Iar, dacă o faceţi, daţi-vă seama ce anume doreşte Universul să vă înveţe, ce „notiţe pentru viitor” trebuie să vă luaţi în urma acestor neplăceri.

Ziua de 16 februarie aduce aspecte mai plăcute: conjuncţia Mercur-Chiron şi sextilul Mercur-Jupiter. Este o zi în care vom încerca să ne dăm seama care sunt punctele noastre sensibile, iar acest lucru l-am putea afla mai ales în urma unor discuţii cu persoanele apropiate. Sunt favorizaţi toţi cei care trebuie, în această zi, să înveţe, să susţină un examen sau un interviu, să călătorească.

Aspecte pozitive se vor forma şi în 18 februarie, anume trigonul Soare-Saturn şi sextilul Mercur-Pluton. Va fi o zi foarte bună pentru tot ce ţine de relaţiile interumane. Vom analiza foarte realist relaţiile noastre şi nu ne vom mai lăsa înşelaţi de aparenţe. Dacă trebuie să participaţi la discuţii importante sau la negocieri, aceasta este o zi bună, fiind favorizate comunicarea şi gândirea raţională. În plus, şansele să se ajungă la dispute verbale sunt minime.

Soarele va intra şi el în zodia Peştilor, în 19 februarie. Urmează o perioadă de o lună în care vom fi mai altruişti, dar în care există şi pericolul de a ne simţi victime şi, prin urmare, de a ne plânge singuri de milă. Tot în 19 februarie, Soarele şi Neptun se vor afla în conjuncţie, făcându-ne mai înţelegători faţă de problemele altora. E un moment potrivit pentru a ne împăca cu cineva, dacă au existat probleme: în această zi, orgoliul va fi „înmuiat” de sentimentele bune aduse de Neptun şi neplăcerile pot fi date uitării. Dacă deveniţi prea emotivi în această zi, încercaţi să folosiţi sentimentele respective dedicându-va unei activităţi creative (pictaţi, scrieţi, etc.).

Luna plină din 21 februarie se va forma în zodia Peştilor, în imediata apropiere a lui Neptun şi a asteroizilor Chiron şi Pallas Atena. Luna nouă în Peşti are rolul de a ne apropia mai mult de spiritualitate, dar şi de a ne facilita comunicarea cu subconştientul nostru. Datorită problemelor pe care le întâmpinăm cu toţii în această perioadă, ziua aceasta ar putea scoate la iveală tot felul de temeri. Încercaţi să nu vă lăsaţi cuprinşi de disperare, ci folosiţi mai degrabă înţelepciunea conferită de Pallas Atena pentru a trece de acest moment.

Atenţie în data de 23 februarie, când se formează opoziţia Mercur-Marte retrograd şi pot apărea conflicte, certuri. Folosiţi puterea lui Marte pentru a aduce argumente solide într-o discuţie, dar nu vă lăsaţi atraşi în dispute urâte. De asemenea, vă recomand să fiţi prudenţi: există un risc sporit de accidentări în trafic, în timpul unor activităţi casnice sau sportive.

Conjuncţia Soare-Chiron din 24 februarie ar putea aduce cu sine un consult medical. Unii dintre noi s-ar putea confrunta cu propriile puncte sensibile sau i-ar putea răni pe alţii spunându-le prea sincer ce nu le place la respectiva persoană. Încercaţi să folosiţi acest aspect mai degrabă pentru a învăţa cum să vă înlăturaţi (sau să vă acceptaţi) slăbiciunile. Chiar în ziua următoare, în 25 februarie, Soarele formează sextil cu Jupiter şi ne-ar putea ajuta în acest sens: să ne dăm seama cum putem evolua, ce trebuie să facem pentru a urca o treaptă pe plan spiritual.

Luna se încheie cu sextilul Soare-Pluton din 28 februarie, care ne conferă o foarte bună autodisciplină. Acest aspect ne-ar putea ajuta şi pentru a produce o schimbare în comportamentul nostru.

error: Material protejat / opţiune dezactivată