Predicţii astrologice pentru luna iunie 2012

Luna iunie va fi extrem de importantă din punct de vedere astrologic. Vor avea loc evenimente semnificative, iar, pe măsură ce ne apropiem de finalul lunii, pe plan mondial situaţia va deveni tot mai tensionată. Este de menţionat şi faptul că, timp de 2-3 săptămâni, patru planete şi doi asteroizi importanţi se vor afla în mişcare retrogradă, în acelaşi timp.

Iunie începe bine, chiar în prima zi formându-se conjuncţia Mercur-Venus. Este o zi foarte bună pentru discuţii şi negocieri. Discuţiile între parteneri (pe plan sentimental sau profesional) vor fi armonioase şi, Venus fiind retrogradă, se va discuta mult despre dorinţele fiecăruia şi frustrările legate de neîmplinirea acestora. Dacă aţi avut probleme în relaţie sau v-aţi certat cu cineva, dar şi daca trebuie să purtaţi discuţii despre bani, vă recomand să o faceţi în 1 iunie.

În 4 iunie, se formează Lună plină în Săgetător şi vom asista la o eclipsă parţială de Lună. Fiind activată axa Gemeni-Săgetător, comunicarea şi cunoaşterea vor fi elementele cele mai importante ale zilei. Ne întrebăm ce ţeluri avem şi ce informaţii ne-ar putea ajuta să atingem acele ţeluri sau să evoluăm. În aceeaşi zi, se formează trigonul Mercur-Saturn, care ne ajută să ne dăm seama cum putem să ne punem planurile în aplicare. Atenţie, însă: dacă vreţi să arătaţi câtă putere aveţi fiindcă deţineţi o informaţie sau – invers – dacă încercaţi să obţineţi cu forţa o informaţie, s-ar putea să ajungeţi la certuri. Vom fi, în general, mai nervoşi în această zi, când Luna formează careu cu Marte, opoziţie cu Venus şi careu cu Chiron. Încercaţi să nu vă certaţi cu cei din jur, pentru că îi veţi răni prin cuvintele voastre sau veţi fi voi cei răniţi.

În 5 iunie, Neptun intră în mişcare retrogradă. Până în 11 noiembrie, când Neptun redevine direct, vom putea conta mai mult pe intuiţia noastră şi pe puterea de a ne autoanaliza. Aceste aspecte sunt favorizate de prezenţa lui Neptun în Peşti. De asemenea, din 12 iunie va intra şi Chiron în mişcare retrogradă, îndemnându-ne să ne punem o mulţime de întrebări despre propria persoană – dar ele au rolul de a ne ajuta să ne vindecăm. Le recomand, însă, celor care sunt depresivi sau au probleme cu alcoolul/drogurile să fie atenţi: perioada ce urmează ar putea fi mult mai dificilă pentru ei decât pentru alte persoane.
Retrogradarea lui Neptun ne va face să ne gândim la lucrurile care s-au schimbat în viaţa noastră de când Neptun a intrat în Peşti, adică din februarie 2012. E un moment de retrospecţie şi pe plan mondial, unde Neptun în Peşti a dus la consolidarea unei „conştiinţe comune”: a început să crească importanţa grupurilor de oameni, care luptă împreună pentru anumite valori comune, indiferent de educaţie, naţionalitate, etc. Tocmai aceste efecte din ultimele luni ar trebui analizate – probabil mai ales de politicieni. Tot în 5 iunie se formează careul Venus-Marte, care ar putea aduce unele conflicte cu partenerul de viaţă, mai ales discuţii legate de anumite frustrări pe plan sexual.

Ceva mai bine va fi în 6 iunie, când conjuncţia Soare-Venus în Gemeni ne face mai comunicativi, mai şarmanţi şi diplomaţi. Singurele aspecte negative ar putea fi că tindem să mâncăm şi să cheltuim prea mult. Această conjuncţie este deosebită în acest an, având loc un eveniment astronomic foarte rar: Tranzitul lui Venus.

Mercur va intra, în 7 iunie, în zodia Racului. Gândirea noastră devine mai profundă, iar gândurile ne sunt îndreptate mai mult spre familie şi spre persoanele iubite. În acelaşi timp, ne va fi greu să rămânem raţionali şi obiectivi, pentru că gândirea ne va fi puternic influenţată de sentimente.

Careul Soare-Marte din 8 iunie ne va face agitaţi şi certăreţi. Încercaţi să vă concentraţi atunci când vă implicaţi în diverse activităţi, pentru că există riscul de a vă accidenta. De asemenea, nu deveniţi prea egoişti şi nu vă certaţi cu cei din jur! Mai bine discutaţi în 9 iunie despre ceea ce vă supără: Mercur formează trigon cu Neptun şi ne ajută să îi înţelegem mai bine pe cei din jurul nostru, dar şi pe noi înşine.

Două zile mai târziu, în 11 iunie, Jupiter va trece în Gemeni, după un tranzit de un an în zodia Taurului. Până în luna iunie, am fost preocupaţi de siguranţa materială: situaţia financiară, investiţii, etc. Odată cu trecerea lui Jupiter în Gemeni, accentul se va pune mai mult pe comunicare, pe negociere şi pe inteligenţă. Elemente importante într-un an care se va dovedi a fi dificil şi în care vom avea nevoie de o comunicare inteligentă şi de idei care să ne scoată din impas. Pe plan personal, Jupiter în Gemeni va aduce multe discuţii, contacte, schimburi de impresii, călătorii scurte, negocieri – va fi favorizat tot ce ţine de comunicare şi de deplasări.
Careul Mercur-Uranus din aceeaşi zi ne rezervă surprize: ar putea fi vorba de aflarea unor veşti neaşteptate, poate primim musafiri neanunţaţi sau poate plecăm noi pe nepusă masă la drum.

Mercur va forma, în 12 iunie, opoziţie cu Pluton şi trigon cu Chiron. Este posibil să fim implicaţi în discuţii pe teme profunde, în timpul cărora interlocutorul să ne arate cât de mult ne înşelăm în legătură cu un anumit lucru. Probabil ne vom opune, vom încerca să argumentăm, dar şansele să dovedim ceva sunt slabe. Rolul acestor discuţii este acela de a ne învăţa un anumit lucru sau poate chiar ne ajută să vindecăm anumite răni mai vechi.

În 13 iunie, trigonul Soare-Saturn ne conferă autodisciplină şi putere de concentrare, ajutându-ne să rezolvăm unele chestiuni pe care poate le-am tot amânat.

Careul Venus-Chiron din 16 iunie ne va face să ne gândim cât de singuri suntem şi eventual abandonaţi de prieteni. Este, de asemenea, posibil să fim răniţi de cineva prin cuvinte sau să îi rănim noi pe alţii. Prin urmare, încercaţi să nu fiţi prea duri în exprimare în această zi şi nici să nu vă lăsaţi copleşiţi de frustrări.

În 19 iunie, se formează Lună nouă în Gemeni (tot în Gemeni s-a format şi în luna mai). E posibil să primim în această zi informaţii care ne ajută să ne schimbăm o opinie sau poate le comunicăm noi prietenilor că ne-am schimbat într-un fel sau altul.

Încercaţi să nu planificaţi treburi importante pentru data de 20 iunie, când Mercur formează careu cu Saturn. Vom fi uşor deprimaţi şi e posibil să se ajungă la mici certuri – nu din răutate, ci pentru că este afectată comunicarea: nu vom reuşi să exprimăm exact ceea ce dorim şi vom fi înţeleşi greşit. De asemenea, vor apărea întârzieri legate de transmiterea mesajelor (poştă, etc.) sau din cauza traficului.

În 21 iunie, Soarele va trece în zodia Racului, făcându-ne mai sensibili, mai emotivi decât suntem în alte perioade. Atenţia ne va fi îndreptată către cămin, către familie şi către persoanele pe care le iubim. În aceeaşi zi, se formează sextilul Venus-Uranus şi sextilul Mercur-Marte. Ziua este foarte bună pentru treburi ce ţin de familie sau de cămin: fie că e vorba de o acţiune împreună cu membrii familiei, fie că vreţi să reparaţi/renovaţi ceva în casă – acum e momentul cel mai bun.

Ziua de 24 iunie va fi una dintre cele mai importante ale anului 2012: Pluton (Capricorn) şi Uranus (Berbec) formează un careu perfect, primul dintr-o serie de şapte cuadraturi perfecte ce se vor forma între anii 2012-2015.

24-25 iunie 2012: careu Pluton-Uranus şi careu Jupiter-Neptun
24-25 iunie 2012: careu Pluton-Uranus şi careu Jupiter-Neptun

Se va da, astfel, o luptă între Pluton, care – aflat în această poziţie – cere schimbări ale structurilor economice şi politice rigide versus Uranus în Berbec: „rebelul” aflat într-o zodie puternică şi agresivă. E posibil să asistăm la noi ieşiri în stradă, care probabil vor fi, de această dată, mai grave decât cele din luniile trecute. Acestea probabil se vor prelungi până după 29 iunie, când Soarele va „intra şi el în horă”, formând opoziţie cu Pluton şi careu cu Uranus (deci se va forma un careu în T).
De asemenea, sunt convinsă că va avea loc un eveniment foarte important pentru soarta Uniunii Europene: Pluton (8 grade şi 23 de minute în Capricorn) se va afla în imediata apropiere a Vertexului Uniunii Europene (8°26’ Capricorn). Prin urmare, careul Pluton-Uranus va „lovi în plin” Uniunea Europeană. Afectate sunt casele 5 şi 9: casa copiilor (statele membre) şi casa spiritualităţii, a gândirii la un nivel înalt. Este, deci, posibil, ca unele state din Uniunea Europeană să nu mai accepte actualele condiţii şi să ceară o legislaţie nouă, etc.

În aceeaşi zi, Soarele formează sextil cu Neptun, încă un semn că, dintr-o dată, ceaţa care nu ne lăsa să vedem adevărul va dispărea. Atât pe plan personal cât şi la nivel mondial, vom recunoaşte că am visat prea mult şi că totul a fost o iluzie. Din fericire, acest aspect ne face, în acelaşi timp, să simţim mai bine nevoile celorlalţi şi să fim mai înţelegători – poate că acest lucru va fi de folos şi în cazul discuţiilor la nivel european. De asemenea, Pallas Atena, asteroidul înţelepciunii, va forma conjuncţie cu Uranus în această zi, ceea ce mă face să sper că deciziile vor fi luate cu înţelepciune.

În ziua imediat următoare, au loc alte două evenimente importante: Saturn revine în mişcare directă şi se formează careul Jupiter-Neptun.
Saturn ne va trage de mânecă şi ne va întreba „Nu cumva ai uitat să faci ceva?” Aflându-se în Balanţă, accentul se va pune pe relaţii, dar şi pe eventuale nedreptăţi. Cel târziu până la acea dată ne vom da seama care sunt relaţiile care ne sunt benefice şi la care trebuie să renunţăm, pentru că ne provoacă mai mult rău.
Mă gândesc aici, din nou, şi la relaţia tensionată ce va fi pe plan mondial, la „copiii” Uniunii Europene care se vor certa şi la nedreptăţile pe care populaţia nu le mai suportă. Această stare va fi subliniată de careul Jupiter-Neptun, care ne va face să ne dăm seama că idealurile noastre erau prea înalte, că ţelurile propuse nu pot fi atinse. Ar putea fi un nou semn că UE (dar nu numai) nu poate funcţiona după modelul actual şi că ceva trebuie să se schimbe.
De asemenea, în aceste zile s-ar putea produce catastrofe naturale, care implică cel mai probabil aerul (Jupiter în Gemeni) şi/sau apa (Neptun în Peşti): furtuni puternice, inundaţii, uragane, etc.

În 26 iunie, Mercur trece în Leu, aducând puţină energie în tot ceea ce ţine de comunicare şi negocieri. Este oarecum un semn bun, pentru că politicieni vor avea nevoie de această energie la final de iunie. Pe de-altă parte, însă, e posibil ca fiecare să încerce să domine discuţia – un lucru nu întotdeauna binevenit în diplomaţie. În plus, planurile ce se fac acum ar putea fi uşor exagerate.

O perioadă mai bună urmează după 27 iunie, când Venus revine în mişcare directă, aducând unele împunătăţiri pe plan relaţional (orice tip de relaţie) şi pe plan financiar.

Spre final de lună, în 29 iunie, Soarele va fi în opoziţie cu Pluton şi în cuadratură cu Uranus, formându-se careul în T despre care scriam mai sus. Atmosfera e tensionată în această zi, indiferent că e vorba de tensiuni între persoane sau de o agitaţie interioară. Căutăm ceva nou, nu ne mai mulţumeşte nimic, e posibil să se ajungă la certuri cu alţii sau la lupte interioare, pe plan psihologic. Din fericire, aspectul acesta negativ ar putea fi contracarat de sextilul Mercur-Jupiter care se formează în aceeaşi zi şi care ne ajută să comunicăm cu alţii sau cu interiorul nostru la un alt nivel, mult mai profund. Indiferent cum, ziua aceasta promite să aducă o mică „descoperire”, recunoaşterea unui lucru şi, prin urmare, o eventuală schimbare a opiniei legate de o anumită situaţie.

Horoscopul lunii iunie, pentru fiecare zodie în parte: aici

error: Material protejat / opţiune dezactivată