Predicţii astrologice pentru luna mai 2012

Luna mai 2012 ne pregăteşte două evenimente astrologice/astronomice deosebite: retrogradarea planetei Venus şi o eclipsă solară. Urmează şi o perioadă de câteva zile foarte intense, între 13-16 mai, când se formează mai multe aspecte importante. Detalii despre toate acestea, dar şi despre alte evenimente ale lunii găsiţi mai jos.

Primul aspect important din lună va avea loc în 4 mai, anume sextilul Mercur-Venus. Este o zi bună pentru discuţii, dar şi o zi în care vom fi mai creativi ca în alte perioade. De asemenea, e posibil să aflăm veşti bune.

În 6 mai, se formează Lună plină în Scorpion şi totodată opoziţia Mercur-Saturn. Luna plină în Scorpion vorbeşte despre renaştere – rămâne de văzut dacă aceasta este în sens pozitiv sau negativ. Valorificată în sens pozitiv, renaşterea ar putea fi pe plan sexual: vom avea libidoul crescut, ceea ce – în unele cazuri – poate duce la o renaştere în cadrul unei relaţii amoroase. Atenţie, însă: pentru cei mai mulţi dintre noi, renaşterea ar putea veni în urma unui conflict. Luna nouă în Scorpion scoate la suprafaţă anumite informaţii care ne erau necunoscute. În acelaşi timp, vom fi cuprinşi de dorinţa de răzbunare. Să nu uităm de opoziţia Mercur-Saturn, care ar putea duce la conflicte. Apar neînţelegeri şi ne va fi greu să ne exprimăm şi să ne concentrăm. Prin urmare: există şanse mari să aflăm anumite lucruri care vor duce la certuri. Dacă va fi cazul, încercaţi să nu vă lăsaţi copleşiţi de gândurile de răzbunare. S-ar putea să faceţi ceva ce veţi regreta 1-2 zile mai târziu, după ce trec aspectele tensionate numite mai sus.

Mercur trece în 9 mai în zodia Taurului, făcându-ne să ne gândim mai mult la atingerea anumitor ţeluri. Vom gândi mult mai practic şi ne va interesa să atingem o anumită siguranţă. Prin urmare, planurile noastre nu vor fi utopice, ci destul de concrete şi uşor de îndeplinit. Taurul ne va face să acţionăm cu paşi mărunţi, dar siguri. Fiecare detaliu va fi bine gândit înainte de a se trece la acţiune. Dacă aveţi de semnat vreun contract, faceţi-o cât timp Mercur e în Taur (9-24 mai): şansele sunt bune ca parteneriatul să fie de lungă durată.

În sensul celor numite mai sus vom primi un mic sprijin în data de 10 mai, când Mercur şi Neptun formează un sextil şi vom avea o intuiţie bună. Urmaţi-vă instinctul privind planurile pe care le aveţi. O zi bună pentru cei cu meserii creative (artişti, scriitori, etc.).

În 12 mai, se formează sextilul Chiron-Pluton, care ne-ar putea arăta care sunt punctele noastre sensibile. Este important să ne dăm seama ce procese de schimbare au avut loc în viaţa noastră şi dacă am reuşit să ne desprindem de trecut. Acest tranzit vorbeşte despre autodisciplină: cunoscându-ne punctele slabe, trebuie să muncim pentru a le înlătura.

Soarele şi Jupiter vor fi în conjuncţie în Taur, în data de 13 mai. De asemenea, se formează trigonul Mercur-Marte, marcând începutul unui trigon regal în semne de pământ. Trigonul regal (numit şi piramidă sau Marele Triunghi) ne va influenţa în perioada 13-17 mai şi va fi format de Mercur (Taur), Marte (Fecioară) şi Pluton (Capricorn). Vor fi câteva zile în care ne simţim foarte bine din punct de vedere fizic, dar şi mental. Suntem plini de viaţă, avem o capacitate enormă de a gândi şi de a reţine informaţii. Atât conjuncţia Soare-Jupiter cât şi trigonul regal vor pune accentul pe tot ce ţine de siguranţă, mai ales cea materială. Acum e cel mai bun moment pentru a demara planuri noi: gândim raţional, avem puterea şi autodisciplina necesare pentru a ne atinge ţelurile, argumentăm bine şi nu ne lăsăm păcăliţi (de alţii sau de propriile dorinţe). Este o perioadă bună mai ales pentru persoanele care dau examene. Singurul aspect uşor negativ, la care trebuie să fim atenţi: încrederea în forţele proprii ar putea deveni pre aputernică şi riscăm să devenim uşor încrezuţi.

În 14 mai, în paralel cu trigonul regal, se formează sextilul Mercur-Chiron, care ne îmbunătăţeşte capacitatea de a analiza. Ne va fi foarte uşor să recunoaştem eventuale puncte sensibile privind planurile noastre. Dacă veţi analiza corect şi realist situaţia, aţi putea folosi puterea trigonului regal pentru a vă apropia foarte mult de ţelurile propuse.

Atenţie: demaraţi proiectele propuse încă din primele zile în care se formează trigonul regal. În 15 mai, Venus intră în mişcare retrogradă şi v-ar putea da planurile peste cap. Vor apărea unele neplăceri atât în relaţii (amoroase sau profesionale), cât şi pe plan financiar, Venus dominând şi acest aspect. Retrogradarea se va încheia în 27 iunie: până atunci, atenţie în relaţii şi evitaţi investiţiile. Venera retrogradă ar putea  readuce în actualitate o relaţie mai veche. Vă recomand, însă, să nu vă aruncaţi cu capul înainte: Venus se află în Gemeni, o zodie schimbătoare şi care se plictiseşte repede. Prin urmare, revenirea la fostul partener ar putea fi de scurtă durată.

Pentru cei care doresc să se căsătorească: evitaţi alegerea unei date între 15 mai – 27 iunie. Retrogradarea planetei iubirii nu este benefică pentru căsnicie.

În 16 mai, Marte şi Pluton vor forma un trigon, cu acesta finalizându-se trigonul regal despre care scriam mai sus.

Tot Marte va forma un alt aspect important, în 17 mai: opoziţia cu Chiron. Se poate ajunge la confruntări ce ne vor răni pe plan psihologic. Să nu uităm că Venus se află în mişcare retrogradă – prin urmare, sunt posibile certuri cu partenerul/partenera, ajungându-se la unele afirmaţii care rănesc.

În 20 mai, Soarele trece în Gemeni şi se va forma, imediată după aceea, Lună nouă în aceeaşi zodie. Totodată, vom asista la un eveniment astrologic foarte rar: o eclipsă inelară de Soare.

În următoarea perioadă vom fi mult mai comunicativi, mai veseli, mai activi. Mai ales ziua în care se formează Lună nouă ne-ar putea aduce unele informaţii importante. În acelaşi timp, Luna nouă în Gemeni ne îndeamnă să ne debarasăm uşor de structurile prea rigide şi să devenim mai flexibili.

Eclipsa inelară de Soare va fi vizibilă cu precădere din Asia (Japonia, China) şi din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre o eclipsă în timpul căreia Luna acoperă Soarele, dar nu în întregime: rămâne vizibil un cerc în jurul Lunii, care arată ca un inel.

Mercur şi Jupiter se vor afla în conjuncţie, în 22 mai. Este o zi bună, în care am putea afla veşti pozitive. Important este faptul că ne va fi mult mai uşor să înţelegem unele lucruri în ansamblul lor, lucruri pe care până acum poate nu le înţelegeam.

O zi mai dificilă va fi 23 mai, când se formează careul Soare-Neptun. Vom avea tendinţa de a „evada” puţin din realitate, motiv pentru care e posibil să fim şi uşor mai leneşi, mai delăsători. S-ar putea să aflăm unele lucruri care ne-au fost ascunse până acum şi/sau să ajungem la unele neînţelegeri cu alte persoane.

În 24 mai, Mercur trece în Gemeni, zodia pe care o domină. Se revine la aceleaşi tendinţe indicate şi de Soarele în Gemeni: comunicare intensă, optimism, poftă de viaţă. În acelaşi timp, însă, vom fi mai nestatornici, iar unele promisiuni sau planuri făcute acum ar putea rămâne doar la stadiul de vorbe.

Vă sfătuiesc să nu planificaţi întâlniri importante pentru data de 26 mai: se formează careul Mercur-Neptun, care aduce cu sine neplăceri. Ne va fi greu să gândim raţional şi se poate ajunge la diverse neînţelegeri din cauza comunicării defectuoase. Vor apărea întârzieri şi probleme privind călătoriile. Prin urmare: dacă trebuie să rezolvaţi ceva important sau dacă trebuie să participaţi la o întâlnire, încercaţi să amânaţi totul.

O zi mai bună pentru a face toate aceste lucruri este 27 mai, când se formează conjuncţia Soare-Mercur şi sextilul Mercur-Uranus. Comunicarea şi gândirea vor fi mult mai bune, discuţiile interesante, deciziile se iau mai uşor. Poate vom şi cunoaşte persoane noi. Singurul lucru la care trebuie să fim atenţi: să nu risipim energia, dorind să facem prea multe lucruri în acelaşi timp.

În 28 mai, Soarele şi Uranus se vor afla în sextil, îndemnându-ne să schimbăm ceva în viaţa noastră sau în modul de gândire. Aspectul în sine este pozitiv, dar se poate ajunge la unele probleme, pentru că, în aceeaşi zi, se formează careul Mercur-Chiron. Vom avea cu toţii tendinţa de a scoate în evidenţă punctele slabe sau greşelile altora, iar acest lucru ar putea răni persoanele dragi. Aceeaşi tendinţă continuă cu careul Soare-Chiron din 30 mai. Punctul culminant va fi, însă, în 31 mai, când careul Mercur-Marte ar putea duce la certuri urâte. Vă reamintesc că, în tot acest timp, Venus este retrogradă: orice certuri în această perioadă ar putea duce la rupturi de relaţii sentimentale sau profesionale, deci fiţi prudenţi şi încercaţi să vă păstraţi calmul.

Pentru a afla cum te influenţează astrele în următoarea perioadă, citeşte Horoscopul lunii mai 2012.

error: Material protejat / opţiune dezactivată