Previziuni astrologice pentru luna aprilie 2019

Ne pregătim pentru noi începuturi: află din acest articol care sunt previziunile astrologice pentru luna aprilie 2019.

După schimbările importante din lunile anterioare, anume trecerea lui Uranus şi a lui Chiron în alte zodii, luna aprilie aduce o evaluare a situaţiei actuale şi pregătirea pentru noi începuturi. Va începe retrogradarea lui Jupiter, a lui Saturn şi a lui Pluton, respectiv se vor forma opoziţiile Pluton-Nodul Nord şi Saturn-Nodul Nord. Hai să vedem împreună ce înseamnă acest lucru!

Important: În versiunea scrisă, menţionez doar cele mai importante tranzite. Pentru a afla informaţiile complete, îţi recomand să urmăreşti videoclipul de mai jos.

4 aprilie: Pluton opoziţie Nodul Nord şi Marte sextil Chiron

În 4 aprilie, Pluton formează opoziţie cu Nodul Nord şi, prin urmare, conjuncţie cu Nodul Sud. Acest tranzit vorbeşte despre încheierea unui capitol. Despre ce capitol este vorba, depinde de horoscopul personal al fiecăruia. Indiferent de ce anume trebuie să ne detaşăm, vom primi sprijin din partea sextilului Marte-Chiron. Acest sextil ne ajută să ne recunoaştem punctele vulnerabile, să devenim activi şi să ne auto-vindecăm. Prin urmare, chiar dacă sfârşitul unei etape adus de conjuncţia Pluton-Nodul Sud nu va fi uşor, vom avea destulă putere să îl depăşim şi să începem un nou capitol.

Pe plan mondial, două teme vor deveni mai importante, pentru că şi aici astrele cer o schimbare. Pe de-o parte, avem tot ce ţine de guvernare, lege, economie şi finanţe – iar în opoziţie se află poporul, populaţia. Teme precum naţionalismul sau relaţia (proastă) dintre guvernatori şi cetăţeni vor fi subiecte importante ale acestei zile. În mod interesant, în această zi are loc, la Washington, summitul NATO care marchează împlinirea a 70 de ani de la semnarea Tratatului Atlanticului de Nord. Nu aş fi deloc mirată dacă vor exista proteste împotriva evenimentului sau a NATO. Este, de asemenea, posibil ca unele state membre să ceară anumite schimbări în cadrul Alianţei, în urma presiunii publicului.

5 aprilie: Lună nouă în Berbec

Luna nouă din 5 aprilie ne dă energie pentru a demara proiecte noi. Dar atenţie: va forma careu cu Saturn, care ne poate pune unele piedici. Dacă analizăm din timp ce riscuri există şi ne pregătim să le facem faţă, avem şanse bune să ducem la bun sfârşit ce ne-am propus.

10 aprilie: Jupiter retrograd

Jupiter se află în Săgetător şi, în prima parte a acestui an, ne-a ajutat să evoluăm, să creştem – mai ales în ceea ce priveşte dezvoltarea personală, studiile, spiritualitatea şi relaţia cu străinătatea. Pentru a afla mai multe detalii, te invit să citeşti articolul Jupiter în Săgetător 2018-2019.

Între 10 aprilie şi 11 august, Jupiter va fi retrograd. Progresele privind temele menţionate mai devreme vor stagna. Dar aceasta este o perioadă bună pentru a evalua situaţia actuală şi pentru a face unele mici „retuşuri”, acolo unde este nevoie. Acum trebuie pregătit terenul pentru perioada august-decembrie, când Jupiter ne va ajuta să ne atingem ţelurile.

17 aprilie: Mercur în Berbec

În 17 aprilie, Mercur trece din Peşti în Berbec. Modul nostru de a gândi devine mult mai practic şi comunicarea cu ceilalţi mai directă, uneori chiar agresivă. Este o perioadă în care deciziile se iau mai rapid, fără ca situaţiile să fie analizate profund.

19 aprilie: Lună plină în Balanţă

Luna plină din 19 aprilie se formează în Balanţă şi este aproape în opoziţie cu Uranus. Tema cea mai importanta a zilei va fi evadarea din anumite structuri rigide, nevoia de a avea mai multă libertate. Deşi vom dori să ne impunem propriile păreri cu orice preţ, e important să rămânem cât mai diplomatici şi să nu rănim prin vorbele şi acţiunile noastre alte persoane.

Luna plină ar putea aduce roadele unor proiecte demarate după data de 21 martie sau încheierea unui subiect (în special dispute) care ne-a preocupat în ziua menţionată.

20 aprilie: Soare în Taur, Venus în Berbec

În 20 aprilie, două planete schimbă semnul zodiacal: Soarele trece din Berbec în Taur şi Venus trece din Peşti în Berbec. Pe de-o parte, perioada următoare aduce mai mult dinamism în relaţii şi pe plan sentimental. Prindem mai mult curaj pentru a începe o relaţie nouă sau dorim să aducem un element de prospeţime în relaţiile mai vechi. Totodată, căutăm tandreţe, romantism şi pasiune fizică. Nu este, însă, vorba despre relaţii trecătoare sau de atracţie pur sexuală, ci de relaţii stabile.  

Pe de-altă parte, aceste tranzite influenţează şi zona financiară. Ne preocupă mai mult tot ceea ce ţine de siguranţa financiară. Din fericire, avem şanse bune să găsim noi metode de a câştiga bani.

30 aprilie: Saturn retrograd, în conjuncţie cu Nodul Sud

Din decembrie 2017 şi până în 2020, Saturn se află în Capricorn. Aflat în această zodie, ne forţează să reanalizăm, în primul rând, tot ce ţine de zona materială şi de bunăstare: situaţia financiară şi drumul pe care l-am ales în carieră. Pe plan mondial, vizate sunt economia şi sistemul financiar. De asemenea, este vorba acum şi despre cel mai de preţ bun al nostru: propriul corp, sănătatea. Toate aceste subiecte vor fi supuse unei analize şi mai stricte în perioada în care Saturn va fi retrograd, între 30 aprilie şi 18 septembrie 2019.

Saturn în Capricorn şi retrograd devine în 2019 şi mai important, pentru că va forma cunjuncţie cu Nodul Sud. Mai mult ca oricând ni se cere să scăpăm de tot ce ne dăunează pe parte financiară, în carieră şi privind corpul nostru. E momentul despărţirii: despărţirea de un loc de muncă unde nu ne simţim bine, despărţirea de persoane care profită de noi, despărţirea de diverse vicii şi aşa mai departe.

Chiar dacă sună dramatic, e important să reţinem două aspecte: în primul rând, Saturn ne conferă autodisciplină. În al doilea rând, “curăţenia” făcută acum ne poate ajuta aproximativ 28 de ani de acum încolo. Deci e foarte important să privim cu optimism această perioadă dificilă, în care trebuie să luăm decizii radicale. Folosită în mod constructiv, energia lui Saturn aduce şansa şi pune bazele unui nou început.

error: Material protejat / opţiune dezactivată