Previziuni astrologice pentru luna mai 2018

Dragii mei,

Dragele mele,

în luna mai 2018 începe un tranzit important, care va aduce schimbări semnificative în următorii ani: Uranus trece din Berbec în zodia Taurului. Ce alte tranzite și aspecte importante se vor petrece în luna mai, aflați în continuare.

În data de 6 mai, Soarele va forma sextil cu Neptun. Dacă tot e sfârșit de săptămână, folosiţi această zi pentru a medita sau pentru a ieși în natură. Dacă trebuie să luați decizii, în această zi vă puteți baza mai mult decât în alte perioade pe intuiție.

Ziua de 7 mai aduce două cuadraturi: Mercur formează careu cu Pluton, iar Venus cu Neptun. În această zi, trebuie să fim foarte atenți la modul în care comunicăm și cum interpretăm acțiunile și cuvintele altora. Pe de-o parte, vrem să aflăm adevărul, poate chiar punem presiune asupra cuiva să ne spună anumite lucruri. Pe de-altă parte, ceea ce iese la suprafață acum ne-ar putea dezamăgi. Sau informațiile sunt false. În această zi nu gândim foarte clar, intrepretăm greșit ceea ce spun alte persoane, iar riscul de conflicte este ridicat. Atenție mai ales în discuțiile cu partenerul/partenera de viață, dar și dacă este vorba despre finanțe. Dacă trebuie să luați decizii importante, pentru care vă trebuie o minte limpede, ar fi bine să le amânați (în măsura în care se poate).

Soarele și Jupiter se vor afla în opoziție în 9 mai. Ne simțim foarte bine și suntem foarte încrezători în forțele proprii. Ziua ar putea fi una foarte frumoasă, dar e important să nu exagerăm. Chiar dacă avem impresia că putem muta și munții din loc, e bine să rămânem cu picioarele pe pământ.

Ziua de 11 mai este ideală pentru a face anumite lucruri pe care voiați să le faceți în 7 sau 9 mai. Soarele formează trigon cu Pluton și ne ajută să ne urmărim țelurile sau să punem în aplicare anumite planuri. După cum scriam mai sus, în 9 mai riscăm să ne aruncăm cu capul înainte, fără a gândi realist și fără a conștientiza anumite riscuri. Dacă puteți aștepta, mai bine demarați acele proiecte în 11 mai. La fel este și cu deciziile pe care ați vrea să le luați sau cu discuțiile pe care ați vrea să le purtați în 7 mai. Dacă pot fi amânate, așteptați până în 11 mai. Soarele în trigon cu Pluton ne ajută să aflăm adevărul și/sau informații care ne vor fi de folos în viitor.

După această dată, începe o perioadă cam agitată. În 12 mai, Mercur formează careu cu Marte, făcându-ne mai impulsivi și irascibili. Există riscul de a lua decizii pripite și de a avea un comportament ușor agresiv. În 13 mai, Mercur și Uranus vor fi în conjuncție, cu puține ore înainte ca Mercur să treacă în Taur. Ar fi bine să nu vă planificați prea strict ziua. Pe lângă faptul că mintea nu ne va sta deloc la muncă sau la lucruri care necesită concentrare, pot să apară tot felul de vești sau evenimente care ne dau programul peste cap. Din nou există riscul de a lua decizii pripite.

După ce Mercur trece în Taur, mintea ni se mai liniștește, ne luăm mai mult timp pentru a ne gândi la anumite lucruri. Perioada ar trebui să fie una bună mai ales pentru persoanele care urmează să negocieze condițiile unei tranzacții imobiliare. Scriu „ar trebui” fiindcă s-ar putea, totuși, să nu fie totul ro. În 15 mai trece și Uranus în Taur, ducând la unele evenimente (pe plan mondial) care ar putea afecta influența pozitivă a lui Mercur.

Tranzit important: Uranus în Taur

Trecerea lui Uranus în Taur, în 15 mai, precum și Luna nouă care este în aceeași zi, marchează începutul unei perioade de aproximativ 7 ani care va aduce schimbări majore pe plan mondial. Afectat va fi în special domeniul economic. În luna mai (1-2 săptămâni înainte și mai ales după 15 mai) am putea asista la un scandal financiar. O analiză mult mai detaliată a acestui tranzit găsești aici: Uranus în Taur 2018-2026.

În 16 mai, Marte trece în Vărsător și formează careu cu Uranus. Este un factor suplimentar care mă face să cred că, pe la mijlocul lunii mai, economia va fi „zguduită” de ceva. Şi/sau că s-ar putea produce un dezastru natural/ecologic. Pe plan personal, putem avansa în carieră sau în relații. Dar numai dacă suntem foarte flexibili și dacă venim cu tot felul de idei inovatoare. Probleme la lucru? Surprinde-ți șeful cu o soluție neobișnuită și vei avea de câștigat.

Apele se mai calmează puțin începând cu data de 18 mai, când Mercur formează trigon cu Saturn. După câteva zile cam haotice, în 18 mai avem ocazia să ne ocupăm în liniște de chestiuni serioase, care necesită putere de concentrare. O zi bună pentru a lua decizii, pentru a ne ocupa de diverse acte, facturi, etc.

Venus trece în Rac în 19 mai și formează, în aceeași zi, sextil cu Uranus. Urmează o perioadă în care avem multă nevoie de dragoste, de timp alături de familie, de siguranță. Dar nu te obișnui cu ideea de a lenevi în casă. În special ziua de 19 mai ne aduce surprize în relații și pe plan social, de exemplu am putea fi invitați din senin la o petrecere. Surprize pot să apară și pe plan financiar.

În 21 mai, Soarele trece în Gemeni. Urmează o perioadă bună pentru tot ce ține de studiu, deci mai ales pentru persoanele care au de dat examene. Dar și acest tranzit ne îndeamnă să socializăm, să ieșim în lume, să comunicăm cu alte persoane. Deci nu, zilele acestea chiar nu sunt bune pentru a te retrage în casă și a sta în fața televizorului. În schimb, dacă ai de negociat un contract, salariul etc., zilele de 18 și 21 mai ar trebui să fie bune pentru tine (în funcție și de astrograma natală).

Mercur formeaza, în 23 mai, sextil cu Neptun și opoziție cu Jupiter. Ziua aceasta este foarte bună pentru proiectele care necesită multă creativitate – și proastă pentru discuții serioase, pentru a planifica totul în detaliu, etc. Suntem cu toții mai empatici, mai înțelegători, dar și mai visători. Întrucât cuvintele pot fi prost alese sau spunem prea multe, se poate ajunge la neînțelegeri. De aceea, poate e mai bine ca în această zi să ascultăm, în loc să vorbim.

Situația se schimbă în ziua următoare: trigonul Soare-Marte din 24 mai ne îndeamnă să fim activi, să avem curaj și să ne urmărim țelurile. O zi bună pentru a demara proiecte noi. Avem cu toții mai multă încredere în forțele proprii – lucru care se poate influența în mod pozitiv și relațiile romantice.

Alte două trigoane se formează în 25 mai: Jupiter-Neptun și Mercur-Pluton. Această zi este forate bună pentru tot ce ține de dezvoltare pe plan personal. Dorim să ne lărgim orizontul cunoașterii (eventual citind, călătorind, cunoscând alte culturi), dorim să evoluăm. E un moment bun pentru a face planuri de viitor. Dacă ai nevoie de ajutorul cuiva, îți va fi mai ușor decât în alte perioade să convingi acele persoane să te susțină. În același timp, poate chiar tu vei fi mai deschis/ă când vine vorba să ajuți pe altcineva. Temele care îți ocupă această zi ar putea reveni în actualitate în august 2018.

Pe plan global, lumea va dori să ajute mai mult decât până acum. Dacă, în decursul lunii, apar evenimente neplăcute pe plan economic, ziua de 25 mai ar fi bună pentru discuții și pentru găsirea unor soluții.

Relațiile interumane, dar mai ales cele de dragoste, vor crea unele probleme sau vor fi supuse unui test în 26 mai, când Venus și Saturn sunt în opoziție. Ziua nu este bună nici pe plan financiar. Evită să faci o investiție importantă și plătește-ți din timp datoriile. Altfel, s-ar putea ca, în 26 mai, să ți se ceară să returnezi banii respectivi.

Luna plină din 29 mai ne va face să dorim să călătorim, indiferent dacă fizic sau doar în imaginația noastră. Întrucât, în aceeași zi, Mercur intră în Gemeni și favorizează călătoriile pe distanțe scurte, ar fi o idee bună să facem o excursie sau o ieșire la iarbă verde (în măsura în care ne putem lua liber de la serviciu în timpul săptămânii). În această zi, e posibil să întâlnim persoane sau să purtăm discuții care ne ajută să ne auto-cunoaștem. Totodată, această Lună plină cere dreptate. În funcție de evenimentele ce se vor petrece mai devreme în luna mai, e posibil ca unele vești să agite spiritele.

Mercur trecând în Gemeni, la finalul lui mai și în prima parte a lui iunie, vom fi cam agitați, grăbiți şi ne va fi greu să ne concentrăm. În schimb, vom acumula uşor informaţii, dacă ele sunt doar superficiale şi nu necesită aprofundare, analiză în detaliu, etc. De asemenea, vom fi mai comunicativi şi sociabili, ne vom exprima mai uşor şi avem şanse bune să obţinem ceea ce dorim în cadrul unor negocieri. Perioadă bună în special pentru jurnalişti şi scriitori.

Vă doresc tuturor o lună minunată şi stele cu noroc,

Bristena

error: Material protejat / opţiune dezactivată