Război Rusia – Ucraina: Previziuni astrologice pentru următoarele luni

Când se termină războiul din Ucraina? Horoscopul Rusiei, al Ucrainei, al lui Putin şi Zelenski ne-ar putea da câteva indicii.

În articolul Ucraina şi Rusia în război 2022 – analiză astrologică am scris despre tranzitele care, în opinia mea, au dus la invadarea Ucrainei de către Rusia. Aceasta este partea a doua a analizei, în care mă uit la tranzitele din următoarele luni.

Cuprins:

La fel ca toată lumea, sunt curioasă şi eu să ştiu ce urmează şi când se termină această tragedie. Prin urmare, m-am uitat şi la tranzitele care urmează. Ca să nu ajung să scriu o lucrare de doctorat despre acest război, mă rezum doar la lunile martie-aprilie. Pentru perioada din luna mai încolo, analizez doar cele mai importante evenimente.

După cum am scris şi în articolul menţionat mai devreme, sunt câteva tranzite care mi se păreau deosebite deja cu multe luni înainte să înceapă războiul. Pe lângă acelea, analizând horoscopul Rusiei, Ucrainei, al lui Putin şi Zelenski pentru următoarea perioadă, mi-au mai atras atenţia câteva aspecte. În opinia mea, datele despre care scriu mai jos (+/- câteva zile) vor avea o semnificaţie aparte.

Doresc să menţionez că un răspuns foarte clar la întrebarea privind încetarea războiului nu am cum să dau. Pentru că, în definitiv, „astrele predispun, dar omul dispune”. Totuşi, hai să ne uităm împreună ce indicii ne dau astrele despre ce s-ar putea întâmpla în următoarea perioadă.

Putin: Conjuncţia Saturn – Nodul Nord

Trecem imediat la tranzitele viitoare, dar doresc să mă opresc puţin asupra unui aspect care s-a format în astrograma lui Putin în 11 martie: Saturn în tranzit a format conjuncţie cu Nodul Nord natal.

În astrograma natală, Putin are Nodul Nord la începutul casei 4, ceea ce arată o puternică legătură cu familia, cu rădăcinile sale şi, prin extindere, cu patria sa şi cu valorile tradiţionale ale acesteia. De asemenea, acesta este un semn că Putin se simte cumva dator să apere persoanele care nu se pot apăra singure sau să îşi apere familia. Fiind preşedintele ţării, acest lucru ar putea însemna pentru el şi să îşi apere poporul. Prin urmare, nu este deloc surprinzător faptul că tot vorbeşte despre NATO şi despre străinii care vor să ocupe ţara, respectiv să distrugă valorile tradiţionale. E posibil să nu folosească aceste teme doar pentru propogandă, ci să fie el însuşi convins că apără pe cineva.

Nu în ultimul rând, această poziţionare a Nodului Nord îl face pe Putin să caute mereu să fie în centrul atenţiei. Îl interesează mult părerea altora despre el, dar mai ales să realizeze ceva „măreţ” în viaţă. Asta pentru mine este un semn clar că nu va da înapoi, atâta timp cât renunţarea la atacuri l-ar putea face să pară slab sau că a pierdut. Din contră: faptul că Ucraina rezistă deja de atâta timp îl frustrează teribil şi va încerca prin orice mijloace să convingă lumea – sau măcar populaţia Rusiei – că el a câştigat războiul şi că protejat patria de duşmani.

De asemenea, sunt de părere că sancţiunile aplicate şi reacţia dură a Vestului nu îl vor face pe Putin să îşi schimbe părerea, ci din contră: îl întărâtă şi mai mult. Singurul fel în care poate fi oprit „cu vorba bună” este dacă povestea „oficială” este sucită în aşa fel încât el să pară învingător. O alternativă ar fi să primească o „lovitură sub centură”, anume ca aliaţii săi sau – şi mai important – populaţia Rusiei să se întoarcă împotriva sa. Probabil că doar în momentul când nici măcar cei pe care vrea el să-i apere nu îl mai doresc, îşi va da seama că a greşit undeva.

Horoscop Putin: Saturn în tranzit conjuncţie Nodul Nord natal
Horoscop Putin: Saturn în tranzit conjuncţie Nodul Nord natal

Saturn în tranzit formează conjuncţie cu Nodul Nord o dată la 28-29 de ani (eventual chiar de 3 ori într-o perioadă scurtă de timp, dacă e retrograd. Prin urmare, acest aspect are o mare importanţă. Dar şi alte aspecte formate de Saturn cu Nodul Nord sunt importante şi, în cazul lui Putin, foarte interesante:

  • 2007 – Saturn opoziţie Nodul Nord (conjuncţie Nodul Sud): în acea perioadă au existat proteste împotriva lui Putin. Când Saturn s-a aflat mai aproape de NN, a avut loc un protest chiar în oraşul său natal.
  • 2014 – Saturn careu Nodul Nord: Rusia atacă Ucraina şi anexează Peninsula Crimeea

În general, o dată la 7 ani, Saturn ne trage de mânecă şi ne întreabă cum am avansat în viaţă şi dacă am luat-o pe drumul cel bun – deci anumite teme (nerezolvate) reapar în viaţa noastră. În cazul lui Putin, teritoriile ucrainene erau un astfel de subiect „nerezolvat”, care îl macină acum.

Când Saturn în tranzit trece peste Nodul Nord natal, are loc o schimbare importantă în viaţă. În general, avem de luptat cu anumite restricţii sau chiar pierderi – dar cu scopul de a schimba ceva şi de a realiza o bază sigură pentru viitor. Nu în ultimul rând, acest tranzit are rolul de a ne aduce mai aproape de menirea pe care o avem în viaţă. În acest sens, în perioada respectivă, apar persoane (noi) în viaţa noastră, care ne îndrumă sau ne ajută.

În data de 11, singura întâlnire mai „deosebită” despre care se ştie public a fost cea cu Gerhard Schröder. Fostul cancelar al Germaniei, care actualmente deţine funcţii importante în companiile ruseşti Gazprom şi Rosneft, ar fi discutat cu Putin la rugămintea Ucrainei. Nu se ştie ce a discutat cu Putin, dar – chiar dacă pe moment nu s-au observat schimbări – s-ar putea ca această întâlnire să îl determine pe Putin să îşi schimbe modul de acţiune. Desigur, nu avem cum să ştim cu cine s-a mai întâlnit putin în acea perioadă, e posibil ca o altă persoană să provoace schimbarea menţionată.

La scurt timp după această conjuncţie, Saturn trece în casa 4 şi îl va face pe Putin să se focuseze şi mai mult asupra căminului său – respectiv asupra Rusiei. Va simţi şi mai mult ca până acum nevoia de siguranţă şi probabil va începe să „reorganizeze” diverse sisteme din interiorul ţării.

De prin 23 martie şi până în 9-10 aprilie, Saturn se va afla în opoziţie cu Lilith şi Pluto natale. Putin va simţi că pierde controlul şi se va simţi neînţeles de cei din jur. E posibil ca sentimente de neputinţă şi de frustrare care l-au afectat în copilărie să iasă acum la suprafaţă.

De parcă aspectele periculoase nu erau oricum suficiente, lui Saturn i se alătură din 3 aprilie şi Marte, înrăutăţind situaţia. Va dori cu şi mai multă înverşunare să ducă la bun sfârşit planurile sale privind „căminul” şi va recurge, dacă este nevoie, la şi mai multă violenţă. În plus, cu cât mai mult se simte încolţit, cu atât mai dur va reacţiona – în cel mai rău caz, chiar împotriva propriului popor.

Ultima dată când se petrecea un astfel de tranzit în astrograma sa, Putin nu era la putere. Dar atunci s-a întâmplat ceva care probabil l-a marcat puternic: a avut loc Criza constituţională rusă. Preşedintele de atunci al Rusiei, Boris Elţîn, a fost demis de Parlament, dar şi-a recăpătat puterea după ce a chemat armata în Moscova. Au urmat cele mai sângeroase lupte care au existat în Moscova din 1917 încoace. Dacă Putin a „învăţat” ceva din acest episod, este să atace propria populaţie, în caz de nevoie. Sperând că, la fel ca Elţîn, îşi poate recăpăta puterea.

Săptămâna 14-20 martie

Putin începe să fie tot mai agitat. Primeşte informaţii false sau încearcă el să manipuleze lumea din jur prin propagarea unor informaţii false. E posibil ca, în secret, persoane din jurul lui să se întoarcă împotriva sa, mai ales din cauza problemelor financiare.

Zelenski s-ar putea bucura de tot mai multă apreciere din partea publicului, dar trebuie să preia şi mai multe responsabilităţi – sacrificând chiar şi viaţa personală în favoarea poporului. Începe să fie tot mai frustrat de faptul că nu primeşte ajutorul sperat din partea altor ţări. E important să îşi dea seama că unele dintre cerinţele sale nu sunt realiste. De asemenea, ar fi bine să fie mai atent ce spune: probabil din cauza frustrării, atacă verbal ţări sau persoane care l-au ajutat, iar acest lucru va duce, mai târziu, la probleme.

Pentru moment, probabil tocmai datorită conducătorului, reputaţia Ucrainei se îmbunătăţeşte. E posibil ca ţara să primească ajutor financiar substanţial sau să găseasca mijloace de a câştiga bani.

În Rusia, are loc o schimbare mare privind mijloacele de comunicare, mass media şi/sau transportul. E posibil ca Putin să închidă din nou anumite ziare, posturi de radio sau TV – sau ca Rusia să blocheze complet accesul la internet. Şi transportul ar putea avea de suferit, fiind posibil chiar ca cetăţenii să nu mai aibă voie să iasă din ţară.

Spre sfârşitul săptămânii, Rusia începe să se redreseze, posibil cu ajutorul Belarusului sau a altor aliaţi.

În 20 martie, Soarele trece în Berbec, ceea ce ne face pe toţi mai ambiţioşi şi dornici să ne atingem obiectivele. În perioada următoare, atacurile şi luptele din Ucraina ar putea deveni şi mai violente decât până acum.

Ultimele 10 zile ale lunii martie

A doua jumătate a lui martie şi mai ales ultimele zece zile devin tot mai periculoase pentru capitala Kiev. E posibil ca Belarusul să se implice (oficial sau neoficial) în atacurile împotriva capitalei.

În special zilele de 23-25 sunt foarte dificile pentru Putin. Până în 9 aprilie, aspecte pericoloase pentru el.

În 27 martie, Mercur trece în Berbec. Dacă până acum mai exista în discuţii şi discursuri măcar o oarecare empatie, de acum comunicarea devine mai agresivă. Este tot mai dificil de comunicat în mod diplomatic.

Prima parte a lunii aprilie

În horoscopul Rusiei, apar multe aspecte tensionate în prima parte a lunii aprilie. Tranzitele proaste pe care le are Putin după 23 martie continuă şi în prima parte a lui aprilie (vezi detalii mai sus).

Începând cu 2-4 aprilie, Ucraina se confruntă cu restricţii puternice sau pierderi – care vor dura până în luna decembrie. Posibile schimbări bruşte privind teritoriul sau economia. Populaţia este tot mai nemulţumită. Creşte riscul unui dezastru ecologic/atomic pe teritoriul Ucrainei.

Dacă, până acum, China nu a fost implicată în mod direct în război, lucrurile s-ar putea să înceapă să se schimbe din primele zile ale lunii aprilie. Iniţial, sunt puţine aspecte tensionate – dar acestea se intensifică în luna mai şi pe măsură ce ne apropiem de vara lui 2022. Dacă se ajunge la ameninţarea cu eventuale sancţiuni economice, aceasta nu are, iniţial, vreun efect asupra Chinei. Pentru că ţării îi merge momentan excelent pe plan economic şi ar putea rezista câteva luni bune fără efecte devastatoare.

Mercur trece în Taur în 11 aprilie. Modul de a comunica devine din nou mai calm, iar perioada următoare este bună pentru negocieri privind teritorii/fondul funciar sau diverse măsuri economice.

Conjuncţia Jupiter-Neptun din 12 aprilie

În 12 aprilie are loc o conjuncţie rară, a cărei influenţă se va simţi chiar şi 2-3 săptămâni înainte şi după ziua menţionată: conjuncţia Jupiter-Neptun, în Peşti.

Această conjuncţie poate avea diverse semnificaţii, dar, în contextul războiului, interesante sunt trei idei. Dacă se va manifesta negativ conjuncţia, avem:

  • Posibilitatea apariţiei unui virus puternic sau a unei molime. Având în vedere că deja ne aflăm în pandemie, nu pot spune dacă ar fi vorba despre o răspândire extrem de rapidă a SARS-CoV2, o nouă variantă (mai puternică) a acestuia sau de un cu totul alt virus.
  • Posibilitatea unor teste sau atacuri nucleare. Întrucât avem şi treaba cu virusul menţionată mai sus, nu exclud varianta unui atac cu arme biologice. Fiind vorba despre Peşti, e posibil ca atacurile să fie lansate din zone cu apă, de exemplu din submarine atomice. Dacă este vorba despre arme biologice, e posibil ca bolile să se transmită prin apa infestată.

Dar a treia idee ar fi cea mai bună veste:

  • semnarea unui tratat de pace

Cele două războaie mondiale s-au terminat când s-a format o conjuncţie Jupiter-Neptun:

  • În septembrie 1919 s-a format conjuncţie în Leu (=monarhul, monarhia). Atunci s-a semnat Tratatul de la Saint Germain, prin care a fost dizolvat Imperiul Austro-Ungar.
  • În septembrie 1945, conjuncţia s-a format în Balanţă (= diplomaţie, armonie). În aceeaţi lună. Japonia a semnat actul capitulării, punând capăt celui de-al Doilea Război Mondial.

Ultima dată când această conjuncţie s-a format în Peşti (ca acum), a fost în martie 1856. În acea lună, a fost semnat Tratatul de la Paris, prin care s-a pus capăt -culmea! – Războiul din Crimeea. Documentul de la acea vreme, pe lângă faptul că se referea la o peninsulă, prevedea ca Marea Neagră să devină teritoriu neutru – deci avem apa şi zodia Peştilor. Dacă istoria tot se repetă, să sperăm că se repetă şi treaba cu semnarea unui tratat de pace.

Dacă se va ajunge, într-adevăr, la o înţelegere şi la încetarea atacurilor, tind să cred că Ucraina este uşor în defavoare în ceea ce priveşte condiţiile. Probabil va trebui să accepte unele condiţii care nu îi sunt pe plac.

De asemenea, sunt de părere că pacea nu va fi una de durată – cel puţin atâta timp cât anumiţi factori rămân neschimbaţi.

A doua jumătate a lunii aprilie

În principiu, a doua jumătate a lui aprilie ar trebui să fie ceva mai liniştită, pentru că războinicul Marte trece în Peşti, zodie în care se vor întâlni, spre finalul lunii, şi Venus şi Neptun.

Totuşi, există o problemă: Lilith, care s-a aflat până acum în Gemeni (= manipulare prin răspândirea de informaţii false) trece în Rac. Agită puternic relaţiile care nu funcţionează între copii şi o mamă dominantă (cum e cea dintre Rusia şi Ucraina). În plus, denotă lăcomie şi frustrare, ne dorim lucruri pe care le au alţii. Ies la suprafaţă mai ales frustrări ce ţin de familie, de mama, de rădăcinile noastre sau de valori tradiţionale. În contextul conflictului, este vorba despre partria mamă şi despre naţionalism. Spre finalul lunii, Mercur trece în Gemeni şi informaţiile transmise prin mass media şi social media capătă o importanţă şi mai mare. Având, însă, în vedere poziţia lui Lilith, este foarte important să nu devenim victimele ştirilor false (în special legate de naţiune, valorile poporului etc.).

O schimbare importantă are loc în horoscopul Rusiei: Jupiter, Marele Benefic, intră în zona relaţiilor cu alte state. Ar putea fi un semn că se intensifică discuţiile diplomatice. Dar poate însemna şi ajutor din partea aliaţilor. În acest caz, probabil este vorba despre China – care, scriam mai sus, începe să aibă tot mai multe aspecte tensionate în horoscop.

Eclipsă solară în Taur, în 30 aprilie

Eclipsă solară în Taur, 30 aprilie 2022
Eclipsă solară în Taur, 30 aprilie 2022

În 30 aprilie, are loc o eclipsă solară în Taur. Eclipsele au o semnificaţie aparte în astrologie, pentru că pot indica anumite tendinţe pentru următoarele luni. Această eclipsă se formează taman în zodia care domină tot ce ţine de teritorii, reîmpărţire teritorială, dar şi de economie şi bani. Întrucât face parte dintr-o serie de mai multe eclipse ce se formează pe axa Taur-Scorpion din noiembrie 2021 şi până în octombrie 2023, e posibil ca acest conflict (sau altele legate de terotirii) să dureze până spre finalul lui 2023.

În 30 aprilie, este vorba despre o Lună nouă numită şi „Lună neagră”. Fără legătură cu Luna Neagră Lilith, ci pentru că este a doua care se formează în aceeaşi lună calendaristică. Negrul se potriveşte, însă, cu tonul eclipsei: având loc într-un semn fix, indică epidemii, o rată crescută a mortalităţii, eventual decesul unor persoane celebre sau cu funcţie înaltă. Dacă ne uităm la element, zodia este una de pământ: probleme cu recolta, probleme financiare, monarhul sau şeful statului este în dificultate.

Relativ aproape de locul unde se formează eclipsa se află şi Uranus în Taur. La începutul lui mai şi apoi în următoarele luni, creşte riscul producerii unor explozii, revolte, terorism.

Singurul lucru bun în această zi: conjuncţia Jupiter-Venus în Peşti. Este un aspect foarte bun pentru negocieri de pace, toate părţile implicate fiind mai deschise spre dialog şi spre a face compromisuri.

În horoscopul Rusiei, al Ucrainei, al lui Putin şi Zelenski, ziua eclipsei arată tare prost. Niciunul dintre horoscoape nu pare a profita de pe urma eclipsei.

În astrograma Rusiei, eclipsa se formează într-o zonă care afectează situaţia economică şi mortalitatea. Face careu cu Uranus din zona populaţiei. Mulţi morţi (probabil soldaţii trimişi în Ucraina?) şi e posibil să izbucnească/se răspândească o epidemie. Ar putea deceda o persoană cu funcţie înaltă în stat. Nu este exclus ca decesul să fie în urma unui atentat organizat de cineva din rândurile populaţiei. Restricţii şi probleme financiare. Posibile schimbări ale legislaţiei – şi văd aici unele aspecte care mă duc cu gândul la naţionalizare.

Pentru Ucraina, eclipsa vizează alte zone, anume negocierile, transportul (în special aerian), presa şi modul în care circulă informaţiile. Mari probleme şi cu agricultura, fondul funciar/teritoriul, respectiv cu locuinţele populaţiei.

Finalul lui aprilie este periculos pentru Putin, care trebuie să fie foarte atent atât la duşmani cât şi la (cei pe care îi consideră) aliaţi. Nu e exclus ca populaţia ţării să îl „rănească”, de exemplu dacă ar izbucni revolte împotriva lui în ţară.

În horoscopul lui Zelenski, eclipsa se formează exact pe axa Vertex-Antivertex, iar Pluto se află (până în 2023) pe cuspida casei 9 (= printre altele, relaţia cu străinătatea). În următoarele luni, au loc evenimente care îi schimbă soarta. E important să fie atent ce spune în discursurile sale. După cum scriam puţin mai devreme, eclipsa afectează, în cazul Ucrainei, negocierile. Prin ceea ce spune, Zelenski ar putea îmbunătăţi sau deteriora relaţia cu alte state.

Luna mai

În opinia mea, abia din luna mai începe „partea cea mai grea”.

Din 9 mai, Mercur intră în mişcare retrogradă, îngreunând negocierile. În plus, revine în Taur şi readuce în discuţie teme privind teritoriile şi economia, care poate păreau de mult timp încheiate.

Jupiter trece, în 10 mai, în Berbec. Cât timp a fost în Peşti, a fost încă liniştit – acum va dori să treacă la acţiune. Creşte dorinţa de expansiune a Rusiei, care mai ales în jurul datei de 11 mai are surprize pe plan economic sau privind mortalitatea. Anumite aspecte tensionate din aceste zile durează până în decembrie.

În 16 mai, se formează o eclipsă lunară pe axa Scorpion-Taur, care este ca o continuare a eclipsei din 30 aprilie. Aceleaşi teme revin în actualitate.

Perioada din jurul zilelor de 19-20 mai (şi apoi septembrie 2022 şi martie 2023) este foarte periculoasă pentru Zelenski.

După cum ziceam, se intensifică aspectele dure din astrograma Chinei. Creşte riscul ca statul comunist să se implice în război.

Colac peste pupăză: Marte (= război) i se alătură, din 25 mai, lui Jupiter în Berbec. Două planete dornice de acţiune, de expansiune, care au fost cât de cât liniştite în ultimele luni se află acum într-o zodie agresivă.

Iunie-decembrie 2022

Dacă până atunci Putin nu este înlăturat de la putere, lunile de vară vor fi, în opinia mea, cele mai grele.

Pe lângă conflictul care se desfăşoară în Ucraina, în întreaga lume ar putea avea loc incendii şi cutremure. Poate fiindcă sunt ocupate cu propriile probleme şi/sau fiindcă îşi mai bagă şi Lilith coada, Ucraina pierde sprijinul altor state. Revin la ideea că Zelenski trebuie să fie foarte atent ce spune şi să nu îşi mai atace verbal actualii aliaţi.

În Ucraina, se înrăutăţesc restricţiile. Deja din mai-iunie armata rusă ar putea avansa ceva mai rapid decât până acum. Din iulie, ruşii cuceresc şi mai multe teritorii şi/sau se vor da lupte crâncene între cele două armate. Pericol ridicat pentru capitala Kiev, mai ales înspre jumătatea lui iulie.

Agresivitatea Rusiei creşte tot mai mult în iulie. Spre finalul lui iulie şi în prima parte a lui august, apar aspecte foarte periculoase în astrograma Ucrainei, cel mai important fiind conjuncţia Uranus-Soare-Nodul Nord în tranzit, în opoziţie cu Pluto natal. Dorinţa de „sânge” a Rusiei probabil va mai dura până în februarie 2023.

În următorii ani

În astrograma Rusiei, semne multe de război apar în martie-aprilie 2023. Tot atunci apar aspecte importante în horoscopul lui Putin şi cel al lui Zelenski, ambele indicând schimbări majore. De exemplu: dacă rămân până atunci şefii celor două state, acest lucru s-ar putea schimba pentru Putin în martie 2023, iar pentru Zelenski în aprilie 2023.

O schimbare foarte importantă apare în horoscopul Ucrainei în 2024. Dacă, de exemplu, Rusia ar reuşi să anexeze Ucraina, părţi ale acesteia sau să instaureze un regim pro-rus, situaţia s-ar putea da peste cap în 2024.

În februarie 2025, Pluto părăseşte casa 4 a Rusiei (= luptele pentru mărirea teritoriului) şi se mută într-o zonă unde creează probleme cu propria populaţie. E posibil să apară revolte care schimbă anumite sisteme. Dacă Rusia ar reuşi să cucerească Ucraina sau anumite părţi ale acesteia, cel mai târziu în 2025 populaţia de acolo se va răzvrăti.

Concluzia

Cu ce rămânem după această analiză?

După cum se spune, „astrele predispun, omul dispune”. Astrele indică o situaţie care, cel puţin în opinia mea, nu se va încheia în curând. Chiar dacă Rusia s-ar putea arăta dispusă să înceteze focul, cel mai târziu în vară se va reveni la atacuri şi mai rele decât până acum. În opinia mea, războiul va mai dura (eventual cu întreruperi de scurtă durată) până în primăvara lui 2023. Iar apoi vor urma câţiva ani în care în Ucraina şi Rusia vor avea loc schimbări majore.

Singura mea speranţă că războiul s-ar putea încheia mai devreme este ca „omul să dispună” încetarea conflictului. Cine va fi respectivul om sau dacă e vorba chiar de un grup de oameni (= populaţia), rămâne de văzut.

Abonează-te pentru a primi notificare prin e-mail de fiecare dată când public un articol nou:

Astrogramele au fost realizate folosind programul pus la dispoziţie de AstroDienst.

error: Material protejat / opţiune dezactivată