Saturn în cele 12 zodii, în astrograma natală

În funcţie de zodia în care se află Saturn în astrograma natală, arată de ce anume te temi în viaţă – dar şi cum îţi depăşeşti slăbiciunile.

Saturn este planeta care aduce cu sine pesimism şi limitări, dar şi disciplină. Zodia în care s-a aflat Saturn în momentul naşterii tale arată de ce anume te temi în viaţă, dar şi modul în care îţi vei depăşi slăbiciunile.
Caută în tabelul de mai jos zodia în care se afla Saturn în ziua naşterii tale, apoi citeşte mai jos ce înseamnă acea poziţionare.

Saturn în Berbec

Nativii nu acceptă autoritatea altor persoane şi au o înclinaţie spre agresivitate. Deşi sunt ambiţioşi, deseori pierd unele lucruri din vedere, dacă nu este cineva care să îi îndrume. Este, însă, important ca cei din jur doar să le dea sfaturi, sub nici o formă nu e indicat ca alţii să le impună un anumit drum. Dacă ţelul final e stabilit de ei, atunci vor accepta şi sfaturile altora.

Saturn în Taur

Persoane încăpăţânate, dar disciplinate, care pot munci până la epuizare. Siguranţa materială este foarte importantă pentru ele, iar acest lucru devine atât de obsesiv încât vor plănui totul de la A la Z. Puţină spontaneitate nu ar strica. Dacă învaţă să îşi împartă bine banii, au şanse să ajungă la o situaţie financiară bună.

Saturn în Gemeni

Aceste persoane pun mare preţ pe modul în care comunică şi se tem să nu cumva să facă vreo gafă. Sunt, însă, inteligente şi pot rezolva uşor probleme. Întrucât le place să vorbească despre ideile şi planurile lor, riscă să piardă timpul cu prea multă vorbărie, în loc să treacă la acţiune.

Saturn în Rac

Această poziţionare a lui Saturn indică, de obicei, o relaţie problematică cu unul dintre părinţi sau cu ambii. Lipsiţi de iubirea părintească în copilărie, nativii o vor căuta şi ca adulţi, stabilirea unei relaţii care să le confere siguranţă fiind unul dintre ţelurile vieţii lor. Ar putea deveni dependenţi de iubirea altora, “agăţându-se” ca o lipitoare de alte persoane. Dacă ruşesc să treacă peste tendinţa de a-şi sufoca partenerul, au şanse să aibă o familie fericită, pentru că vor face tot ce pot pentru a le oferi copiilor lor ceea ce ei nu au avut.

Saturn în Leu

Persoane creative, dar care se tem să se exprime. Sunt complexate şi se tem de mediocritate, deşi nu sunt cu nimic mai prejos decât alţii. Tocmai din cauza complexului de inferioritate şi pentru că vor să le fie recunoscute meritele, vor reacţiona într-un fel care îi face pe alţii să creadă că nativii sunt aroganţi. Trebuie să îşi depăşească teama de a-şi exprima creativitatea şi să găsească un mod în care o pot face fără a-i deranja pe alţii.

Saturn în Fecioară

Cei care îl au pe Saturn în Fecioară se tem mereu că pierd controlul. De aceea plănuiesc totul meticulos, nu se abat de la rutina zilnică şi sunt foarte disciplinaţi. Tocmai aceste caracteristici ar putea duce la unele probleme: e important să fie mai deschiţi spre nou şi mai spontani. În general, aceste persoane au o înclinaţie spre singurătate (dorită de ei, nu provocată de factori externi).

Saturn în Balanţă

Pentru aceste persoane sunt foarte importante relaţiile. Se tem de singurătate şi de aceea vor alege foarte bine partenerul/partenera: nu caută neapărat pasiune, ci aleg raţional. Persoane fidele, serioase şi diplomate. Probabil se vor căsători târziu sau cu o persoană mai în vârstă.

Saturn în Scorpion

Persoane fascinate de mister şi de psihologie, se autoanalizează des. Au nevoi sexuale puternice, însă în acest domeniu pot avea şi probleme. În relaţii, pot deveni dependenţi de partener şi riscă să îşi piardă identitatea. În acelaşi timp, nativii sunt foarte geloşi şi trebuie să înveţe să se autocontroleze. Probabil vor reuşi să facă acest lucru, pentru că sunt foarte ambiţioşi.

Saturn în Săgetător

Acestor persoane le place să călătorească şi vor să fie independente. Studiază mult, vor să îşi lărgească orizontul prin intermediul religiei sau al filosofiei. Este, însă, important să îşi stabilească anumite principii în viaţă. Trebuie să îşi stabilească un drum, un rost în viaţă, studiul şi călătoriile trebuie să aibă un scop – altfel pot să apară piedici în calea evoluţiei personale.

Saturn în Capricorn

Saturn în domiciliu, deci poziţionarea este favorabilă. Aceste persoane se tem mereu de un eşec (mai ales pe plan profesional), de aceea muncesc mult, sunt ambiţioase, disciplinate şi competente. Activează cu uşurinţă în cadrul unor structuri rigide, chiar dacă le place să fie ei cei cu autoritate. Problematic este faptul că sunt pesimişti, ceea ce ar putea duce la depresii.

Saturn în Vărsător

Persoană cu principii solide, care vor fi întotdeauna mai presus de câştigurile materiale. Aceste persoane se tem că ceilalţi ar putea avea o părere proastă despre ele sau că nu se vor putea integra într-un grup. Tocmai pentru că vor încerca mereu să fie pe aceeaşi lungime de undă cu ceilalţi, pentru că au idei originale şi un spirit organizatoric dezvoltat, pot ajunge în funcţii de conducere.

Saturn în Peşti

Această poziţionare a lui Saturn aduce cu sine multe temeri, frică de singurătate şi o sensibilitate sporită – ceea ce i-ar putea face pe nativi să caute refugiu în alcool sau droguri. Dacă reuşesc să se controleze, intuiţia, bunătatea sufletească şi faptul că sunt simpatici îi va face îndrăgiţi de către anturaj.

Abonează-te pentru a primi prin e-mail articolele noi:

Saturn în cele 12 case, în astrograma natală

error: Material protejat / opţiune dezactivată