Ucraina şi Rusia în război 2022 – analiză astrologică

Rusia şi Ucraina se află în război – iar acest lucru se vede şi în horoscopul celor două ţări, precum şi al lui Putin şi Zelensky.

Cuprins:

Introducere

Deja de câţiva ani am tot scris sau zis cu diferite ocazii că se întrevede o schimbare mare în Europa, o „mutare” a graniţelor statelor, poate chiar un război. Asta pentru că am observat în prezent multe tranzite şi aspecte care se aseamănă celor care existau în perioada celor două războaie mondiale. Precum şi tranzite care amintesc de perioada în care a căzut Zidul Berlinului, s-a încheiat Războiul Rece, s-au destrămat blocul comunist şi Uniunea Sovietică. Iar zicala „Istoria se repetă” are o semnificaţie deosebită dacă ştii să interpretezi tranzitele astrelor.

Recunosc că, deşi am văzut aceste „semne”, nu am analizat mai detaliat situaţia. Există două subiecte pe care nu le caut în mod expres în astrograme, ba chiar le evit: boală şi război. Totuşi, uitându-mă la tranzitele din anul 2022, mi-au sărit în ochi unele aspecte care m-au pus pe gânduri:

 • trecerea Nodului Nord în Taur, în 18 ianuarie
 • Jupiter semicareu Pluto în 23 februarie
 • tripla conjuncţie Venus-Marte-Pluto din 3 martie
 • conjuncţia Jupiter-Neptun din 12 aprilie
 • eclipsă solară în Taur, în 30 aprilie
 • trecerea lui Jupiter în Berbec, în 10 mai
 • trecerea lui Marte în Berbec (25.05.) şi apoi în Taur (05.07.)

În continuare, vei vedea de ce mi-au atras atenţia taman acestea.

Datele folosite pentru astrograme

Realizarea unei astrograme pentru o ţară este dificilă. De cele mai multe ori, este greu să stabileşti „ziua naşterii”, iar „ora naşterii” e deseori imposibil de aflat.

Să luăm cazul Rusiei. Există o mulţime de hărţi natale, pentru că Rusia s-a „născut”, de-a lungul timpului, în diverse forme. Desigur, Imperiul Ţarist şi Era Sovietică nu ne interesează acum. Dar chiar şi pentru fondarea Federaţiei Ruse astrologii folosesc date diferite. Unii folosesc ziua în care Mihail Gorbaciov a demisionat şi i-a predat puterea lui Boris Elţin (25 decembrie 1991), iar ca oră a naşterii ora la care drapelul URSS a fost înlocuit cu cel tricolorul Rusiei (19:32). Alţi astrologi preferă data în care URSS a pierdut şase teritorii (februarie 1990), data la care a intrat în vigoare actuala Constituţie (12 December 1993) şi aşa mai departe.

Pentru Federaţia Rusă, eu folosesc 12 iunie 1990, ora 13:45, Moscova – ziua şi ora când Rusia (atunci numită Republica Sovietică Federativă Socialistă Rusă) şi-a declarat suveranitatea, deci independenţa faţă de URSS. Prefer această dată pentru că este ziua naţională a Rusiei, dar şi pentru că, analizând diverse astrograme, aceasta m-a convins cel mai mult.

Pentru Ucraina, data este mult mai uşor de aflat, întrucât există un singur eveniment considerat „naşterea” statului: semnarea Declaraţiei de Independenţă a Ucrainei (24 august 1991, ora 17:31, Kiev).

Republica Belarus sprijină Rusia în războiul împotriva Ucrainei, chiar dacă neoficial. Întrucât există un acord în acest sens, m-am uitat şi la astrograma momentului când s-a semnat documentul pentru fondarea Uniunii Statale Rusia-Belarus (8 decembrie 1999, Moscova, ora necunoscută).

Iată cele trei astrograme (click pentru a mări imaginea):

În general, tranzitele din horoscopul personal al şefului statului nu influenţează în mod major evenimentele politice. Dar planetele personale ale preşedintelui formează, în cele mai multe cazuri, aspecte cu planetele ţării. Iar anumite evenimente din viaţa preşedintelui pot afecta şi soarta ţării – cel mai simplu exemplu fiind alegerea respectivei persoane ca şef al statului. Prin urmare, m-am uitat puţin şi la horoscopul lui Vladimir Putin, respectiv la horoscopul lui Volodimir Zelenski.

Datele lui Volodimir Zelenski sunt destul de clare: 25 ianuarie 1978, ora 14:00, Krivoi Rog. Ora a menţionat-o chiar el într-un interviu din timpul campaniei electorale, deci ar trebui să fie corectă.

În cazul lui Vladimir Putin, apar iar dificultăţi. Oficial, data naşterii este 7 octombrie 1952, dar există speculaţii cum că s-ar fi născut, de fapt, în 1950. Ora naşterii este 9:30, dar unii astrologi spun că nu este corectă şi lucrează cu o altă oră. Doar oraşul naşterii este cunoscut cu siguranţă: St. Petersburg. Întrucât astrograma natală cu ora 9:30 mi se pare ok, o folosesc pe aceasta. Dar lucrez mai mult cu planetele, încercând să ignor împărţirea caselor, care ar fi date peste cap de o oră greşită.

Acestea sunt hărţile natale ale lui Zelenski şi Putin (click pentru a mări imaginile):

Pentru că oricum sunt foarte multe de analizat, am decis să mă uit doar la tranzitele din anul 2022, fără a analiza ce s-a întâmplat în trecut. Prin urmare, nu m-am uitat, de exemplu, la toată istoria cu anexarea Crimeei în 2014 sau alte conflicte dintre Rusia şi Ucraina.

Lilith şi asteroizii folosiţi pentru analiză

De asemenea, tot fiindcă ar fi prea multe informaţii, nu am luat în calcul asteroizii. Totuşi, câţiva apar în hărţile analizate:

 • Chiron – pentru că reprezintă răni, iar în timpul unui război sunt mulţi răniţi
 • Din curiozitate am căutat dacă există asteroizi cu nume precum „Ucraina” şi am găsit patru care mi s-au părut interesanţi: Ukraina, Russia, Kiev şi Moskva, numiţi după cele două state, respectiv după capitalele acestora.
 • Ceres – simbol al fertilităţii şi al maternităţii. Se află în casa 10 a Rusiei, casa guvernului, a conducerii statului şi a reputaţiei. Se potriveşte perfect cu personificarea naţională a Rusiei, anume „Mother Russia” („Mama/Maica Rusia”).

Dacă ne uităm puţin la aceşti asteroizi în astrograma Rusiei, observăm că Rusia şi Ucraina (cel puţin în forma actuală) vor fi mereu cumva „legate”. Asteroidul Ukraina se află la ascendentul Rusiei şi formează sextil cu Ceres. Probabil Rusia se va vedea întotdeauna ca „mama” Ucrainei şi nu vrea să se despartă de ea. În acelaşi timp, însă, Soarele (=conducătorul) Rusiei formează aspecte tensionate cu asteroizii Ukraina şi Kiev.

În astrograma Ucrainei, asteroidul Russia este în opoziţie cu Ceres – deci din nou avem o legătură între „Maica Rusie” şi Ucraina, dar una tensionată. Asteroidul Moskva se află în casa 10, în conjuncţie cu Pluto (=lupte pentru putere) şi careu cu Luna (=poporul). Semn că Rusia încearcă să se implice în conducerea Ucrainei, dar poporul ucrainean nu acceptă acest lucru.

Nu în ultimul rând, am luat în calcul şi Luna Neagră (Lilith). Aceasta are diverse semnificaţii în astrologie, printre altele reprezentând obsesiile, manipularea, dar şi evenimente malefice. Deosebit de interesantă este Lilith în astrograma lui Putin: este plasată taman pe Mijlocul Cerului, în conjuncţie cu Pluton. Arată o obsesivă luptă pentru putere şi felul în care Putin îşi urmăreşte cu îndârjire şi cu orice preţ ambiţiile privind cariera şi reputaţia sa. Cu Mijlocul Cerului în Leu şi o astfel de conjuncţie, lui Putin îi era literalmente „scris în stele” să ajungă într-o poziţie foarte înaltă.

La fel de interesant mi se pare şi poziţionarea lui Lilith în harta astrologică a Rusiei: în casa 3, a comunicării, dar şi a relaţiei cu fraţii şi vecinii. Indică dificultăţi de comunicare şi o concurenţă permanentă: Rusia (respectiv conducerea ţării) încearcă mereu să arate că este mai puternică decât statele vecine. Dar acest lucru nu îi prea reuşeşte cu „vorba bună” sau în mod diplomatic, pentru că este afectată comunicarea. În plus, Lilith se află în misteriosul Scorpion, reprezentând informaţiile ascunse. Asta mă duce cu gândul la serviciile de informaţii secrete, dar şi la faptul că nu ar trebui să avem încredere în tot ce ni se transmite de la Moscova.

Pe cealaltă parte, atât în astrograma lui Zelenski cât şi în cea a Ucrainei, Lilith se află în casa 1, a personalităţii şi a modului în care ne văd ceilalţi. Aflată aici, ea reprezintă, mai mult decât orice altceva, dorinţa de libertate. Ceea ce nu corespunde deloc cu relaţia de dependenţă pe care şi-o doreşte Rusia.

18 ianuarie 2022 – ziua fatidică

Într-un mesaj publicat pe Twitter, grupul de hackeri Anonymous susţine că planul privind războiul din Ucraina a fost aprobat deja în 18 ianuarie. Şi că invazia urma să înceapă în 20 februarie şi să se încheie în 6 martie. De altfel, preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat în 19 ianuarie că Rusia probabil va ataca Ucraina.

Nu avem cum să verificăm dacă aceste informaţii furnizate de Anonymous sunt adevărate sau nu. Dar, privit strict din punct de vedere astrologic, consider că mesajul de pe Twitter este corect.

Luna plină din 18 ianuarie 2022
Luna plină din 18 ianuarie 2022, Moscova, ora 2:48

În 18 ianuarie, Nodul Nord a intrat în zodia Taurului. Printre altele, acest tranzit vizează teme privind pământul, teritoriul. Tranzitul în sine nu este rău, ba chiar aduce şanse. Dar, corelat cu alte tranzite, de exemplu prezenţa lui Uranus în Taur, poate provoca neplăceri. De altfel, în articolul Uranus în Taur 2018-2026 vorbeam despre economie şi o eventuală reîmpărţire teritorială. În contextul actual, văd într-o altă lumină acest pasaj:

Puternic afectate de schimbările ce vin vor fi Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii și Rusia. Ca urmare a altor factori (economici și sociali), Uniunea Europeană trebuie să schimbe ceva mai ales la vârf, modul în care este condusă. Iar apoi să se repoziționeze pe plan mondial. (…) Rusia trebuie să își analizeze relațiile externe, mai ales cele cu statele pe care le consideră aliate. Dar și sistemul de guvernare ar putea trece prin schimbări majore.

Fiindcă tot vorbim de Uranus în Taur: acesta a fost retrograd timp de câteva luni şi a revenit în mişcare directă exact în 18 ianuarie.

În aceeaşi zi s-a format, la ora 2:48 a Moscovei, Lună plină în Rac – o zodie care reprezintă patria mamă, valorile naţionale etc. În opoziţie cu Luna plină se afla Pluto în Capricorn, care aduce schimbări pe plan economic şi distruge sistemele învechite. Dacă ne uităm în astrograma Rusiei, Luna plină este în conjuncţie cu Ceres, care spuneam că reprezintă „Maica Rusia”. Prin urmare, nu este de mirare că, în discursul prin care declara război Ucrainei, Putin vorbeşte despre Patria Mamă, ale cărei graniţe şi valori tradiţionale sunt ameninţate de NATO, Statele Unite ale Americii şi Ucraina.

Alte aspecte interesante din acea zi:

 • Asteroizii Ceres („Maica Rusia”) şi Kiev sunt „lipiţi” într-o conjuncţie în Taur (=teritoriul) şi legaţi de Luna plină printr-un sextil, respectiv de Soare şi Pluto printr-un trigon.
 • Marte (=război) se află în Săgetător (expansiune, dar şi fanatism), în careu cu Neptun în Peşti (=iluzii). Neptun formează, la rândul său, careu cu Lilith (=manipulare) în Gemeni (=comunicare). Pentru mine, acesta este un semn clar că este vorba în primul rând despre un război al informaţiilor, în special al informaţiilor false. De altfel, războiul actual nu se dă doar pe teren, de către armată, ci şi în reţelele sociale.
 • Tot Marte este în opoziţie (=relaţie tensionată) cu asteroidul Ukraina.
 • Asteroidul Russia se află în casa 11 (=ţeluri, dar şi prieteni), în Balanţă (=diplomaţie). Nu este aspectat, nu formează legături cu alte corpuri cereşti – semn că Rusia este singură, izolată.
 • Venus în Capricorn reprezintă un comportament adecvat, după reguli – dar care este afectat de Chiron în Berbec (=semn de război/răniţi). Prin urmare, Putin nu joacă „după reguli”. Tot Venus în Capricorn reprezintă bunăstarea, banii. Fiind afectată şi aflându-se taman în casa finanţelor, e un posibil semn de dificultăţi financiare. Care au şi venit, în urma sancţiunilor impuse împotriva Rusiei.
 • Mercur retrograd şi Saturn (=piedici) sunt în conjuncţie, în casa comunicării şi a negocierilor, dar şi al transportului. Formează careu cu ascendentul şi descendentul. Un semn că planurile nu decurg aşa cum s-a sperat, există piedici. E posibil ca unele informaţii sau comenzi ale armatei să nu fi fost transmise (la timp) şi probabil că acest aspect a cauzat şi înaintarea cu dificultăţi a Rusiei către interiorul Ucrainei.
 • Uranus (=schimbări) în Taur (=teritoriu) se află exact pe descendent, care reprezintă relaţiile cu alte ţări. Indică o schimbare în relaţia dintre state. Energia sa este „blocată” de careul cu Mercur retrograd/Saturn. Se creează o presiune, iar la un moment dat se ajunge la o „explozie”, pentru că Uranus nu acceptă să fie îngrădit.
 • Lilith în tranzit forma conjuncţie cu Soarele Rusiei şi careu (aspect tensionat) cu asteroidul Kiev.
 • Marte (=război) în tranzit tocmai intră în casa 4 a Rusiei, care reprezintă teritoriul, poporul şi valorile tradiţionale.
 • Chiron în tranzit formează conjuncţie cu Marte şi careu cu Uranus din astrograma Rusiei. Ceva ce se întâmplă în mod neaşteptat strică relaţiile Rusiei cu alte state şi răneşte, într-un fel sau altul, poporul rus.
 • În astrograma Uniunii Rusia-Belarus, sunt activate diverse puncte, printre altele Chiron în tranzit e în conjuncţie asteroidul Russia.
 • Tot în astrograma Rusia-Belarus avem două conjuncţii, care formează un aspect tensionat (careu) între ele: Uranus în tranzit conjuncţie Saturn natal şi Saturn în tranzit conjuncţie Uranus natal. Avem, prin urmare, presiunea despre care vorbeam mai sus, dar dublată ca intensitate şi agitată de acel careu.
 • În harta Rusia-Belarus există o conjuncţie Lună-Lilith, care arată o mamă dominantă (Rusia), care nu îşi lasă copilul (Belarus) să devină independent. Această conjuncţie era activată, în 18 ianuarie, de Lilith în tranzit (formând opoziţie) şi de Neptun în tranzit (careu). Manipulare, iluzii, minciuni.
 • Trecem la astrograma Ucrainei, unde asteroidul Russia formează un aspect tensionat cu Nodul Nord (Destinul).
 • Marte în tranzit, se află în casa 12 (=necunoscutul, surprizele) din astrograma Ucrainei, în aspect tensionat cu Marte natal din casa 8 (= finanţare din exterior, dar şi rata mortalităţii, moarte, renaştere).
 • Lilith cea nefastă tocmai intră în casa 6 a Ucrainei, care reprezintă muncitorii, funcţionarii publici, sistemul medical şi armata unei ţări.
 • Chiron în Berbec (= război) formează aspecte tensionate cu ascendentul Ucrainei şi cu Uranus natal (= rebeliune, schimbări, surprize).

Ca fapt divers: în 20 februarie, când Putin voia să atace Ucraina, Chiron în Berbec forma aspect tensionat cu asteroidul Kiev din astrograma Ucrainei – indicând un posibil atac împotriva capitalei sau, prin extindere, a ţării.

23 februarie şi ordinul dat de Putin

După cum scriam mai sus, planul era ca invadarea Ucrainei să înceapă în 20 februarie. De ce nu a avut loc atunci? Pentru că astrele prevedeau altceva.

Atunci când Putin a semnat respectivul plan, Mercur (planeta comunicării) şi Venus (=iubire, bani, diplomaţie) erau retrograde. Lucrurile plănuite în perioadele de retrogradare (în special a lui Mercur) întotdeauna se amână sau chiar se anulează. În 18 ianuarie, Mercur se afla la 8-9 grade în Vărsător – poziţie în care revine, datorită retrogradării, în 23 februarie. Prin urmare, planurile lui Putin puteau fi puse în aplicare cel mai devreme în 23 februarie. Iar aceasta este ziua în care sunt de părere că Putin a dat ordinul de atac.

Oficial, războiul a început în 24 februarie, trupele ruseşti invadând Ucraina la ora 5:00 dimineaţa, după cum reiese dintr-un mesaj pe Twitter publicat de contul oficial al Ucrainei. Tot în orele dimineţii a apărut şi Putin la televizor, unde a susţinut discursul menţionat de mine mai devreme.

Dar generalii armatei au primit, în opinia mea, deja în 23 februarie ordinul lui Putin. În primul rând fiindcă sigur a durat câteva ore până ruşii au intrat (la 5 dimineaţa) în Ucraina. Dar şi pentru că astrele erau tensionate în 23 februarie. Pe lângă Mercur care, după cum ziceam, a revenit în poziţia din ziua semnării planului de atac, avem în 23 februarie un semicareu format de Jupiter şi Pluto.

Fiind vorba despre două planete „grele”, influenţa acestui aspect se simte pe termen mai lung. Jupiter în Peşti ne ajută să ne îndeplinim visurile, dar formează un aspect tensionat cu Pluto, care reprezintă viaţă şi moarte, renaştere, lupte pentru putere. Aflat în Capricorn, Pluto aduce cu sine crize menite să schimbe economia mondială şi sistemele rigide. Probabil acesta a fost momentul în care Putin a fost sigur că îşi poate realiza visul de a uni Rusia cu Ucraina, de a readuce Rusia la gloria de odinioară – dar a provocat doar moarte şi probleme economice.

Tot în 23 februarie, Venus a revenit, după perioada de retrogradare, într-un punct unde se afla la începutul lui decembrie 2021. Aceea a fost o perioadă în care Putin a acuzat Ucraina că a trimis soldaţi în regiunea Donbas şi că încalcă acordul de pace de la Minsk, respectiv a criticat o posibilă expansiune a NATO. Aceste teme le regăsim în discursul lui Putin, care direct la începutul cuvântării vorbeşte despre Donbas şi susţine că intervenţia militară este necesară pentru a elibera populaţia.

Toate se leagă.

Rusia atacă Ucraina – astrograma momentului

Primul lucru care îţi sare în ochi în astrograma momentului când a început invazia este conjuncţia Marte-Venus, aflată la ascendent. Şi care este afectată de careul cu asteroidul Russia.

Venus (= diplomaţia) şi Marte (=războiul) tot „dansează” împreună în februarie-martie, ceea ce nu este neapărat ceva rău. Problema este că prin apropiere se află şi Pluto, care aduce lupte pentru putere şi, eventual, moarte. În 3 martie, s-a format o triplă conjuncţie Venus-Marte-Pluto – iar aceea a fost ziua în care s-a dezlănţuit iadul pe pământ: armata rusă a început să atace cu toată forţa oraşele ucrainene, inclusiv clădirile civile.

Luna (= poporul, naţionalismul) în Săgetător (= expansiune, fanatism) este în careu cu Jupiter în Peşti, aflat exact la începutul casei 2 (=sistemul financiar, bursa, bogăţia unei ţări). Obsesia privind Patria Mamă şi măreţia ei este o iluzie şi duce, în cele din urmă, la probleme financiare. Care se răsfrâng asupra poporului.

Lilith este în conjuncţie cu asteroidul Ukraina, în Gemeni (= comunicare, mass media). Cele două formează careu cu Neptun în Peşti, indicând din nou manipulare şi informaţii false, transmise mai ales prin intermediul mass media.

Ce urmează?

La fel ca toată lumea, sunt curioasă şi eu să ştiu ce urmează şi când se termină această tragedie. Prin urmare, m-am uitat şi la tranzitele din perioada următoare. Întrucât articolul acesta este deja foarte lung, am decis ca previziunile să le scriu într-un articol separat: Război Rusia – Ucraina: Previziuni astrologice pentru următoarele luni.

Dacă nu vrei să ratezi articolele mele, abonează-te pentru a primi notificare prin e-mail de fiecare dată când public ceva:

Astrogramele au fost realizate folosind programul pus la dispoziţie de AstroDienst.

error: Material protejat / opţiune dezactivată