Uranus în cele 12 zodii, în astrograma natală

În ce zodie se află Uranus în astrograma ta natală? Află în ce fel te influenţează planeta inovaţiei, în funcţie de zodia unde se afla la naşterea ta.

Uranus este planeta rebeliunii, a revoluţiei, a schimbărilor, inovaţiei, dar şi a excentricităţii. Astfel, zodia în care se află Uranus în astrograma natală indică modul în care ne împotrivim normelor, felul în care producem schimbări în viaţa noastră. Pentru că Uranus traversează o zodie în aproximativ şapte ani, caracteristicile conferite influenţează câte o generaţie întreagă.

Nu este, de exemplu, de mirare că generaţia născută între 1981-1988 este atât de atrasă de ideea de a lucra/emigra în străinătate: Uranus se află în astrograma acestor persoane în Săgetător şi le invită să călătoarească. Sărim, de exemplu, la generaţia cu Uranus în vizionarul Vărsător (1996-2003), care cere schimbări privind gândirea colectivă. Aceasta e generaţia preocupată de teme precum protecţia mediului, comportamentul etic faţă de animale etc. Greta Thunberg, adolescenta care a devenit o activistă pentru mediu cunoscută pe plan mondial, îl are pe Uranus în Vărsător.
Caută în tabelul de mai jos zodia prin care trecea Uranus la naşterea ta, apoi citeşte semnificaţia respectivei poziţionări.

Uranus în tranzit 1930-2030
Uranus în tranzit 1930-2030

Uranus în Berbec

Aceste persoane încearcă să treacă repede peste schimbările din viaţa lor, pentru că sunt nerăbdătoare şi nici nu vor să piardă vremea gândindu-se numai la un anumit lucru. Persoane inventive, dinamice şi curajoase. Ideile lor sunt bune, unele ar putea revoluţiona societatea – renunţă, însă, destul de uşor la ele, abandonându-şi planurile înainte de a le duce la bun sfârşit. Atenţie, există riscul de a suferi accidente, mai ales care implică obiecte ascuţite (cuţite, etc.) sau grabă (accident de maşină din cauza vitezei, etc.).

Uranus în Taur

Probabil că aceste persoane vor trece prin multe suişuri şi coborâşuri pe plan financiar. Găsesc, însă, tot felul de modalităţi (mai mult sau mai puţin ciudate) să facă bani. Sunt foarte ambiţioase şi, în general, reuşesc să îşi atingă ţelurile propuse. Această generaţie ar putea revoluţiona sistemul economic, concentrându-se mai ales asupra resurselor naturale.

Uranus în Gemeni

Schimbările care apar în viaţa lor nu îi sperie deloc pe cei cu Uranus în Gemeni, pentru că oricum nu suportă rutina. Persoane comunicative şi pline de idei. Când intervine ceva nou în viaţa lor, probabil îşi vor anunţa, entuziasmaţi, toţi prietenii. Acestor persoane le este greu să se lege de un anumit loc. Generaţia aceasta revoluţionează metodele de comunicare.

Uranus în Rac

Persoane cu o viaţă de familie neconvenţională, care se opun modelului tradiţional. Atunci când apar schimbări în viaţa lor, aceste persoane vor trece prin stări de spirit schimbătoare: ba vor fi foarte încântaţi, ba nu le convine noua situaţie. Aceasta este generaţia care a revoluţionat imaginea familiei “ideale”: divorţul, creşterea copiilor de către un singur părinte şi chiar legăturile homosexuale au început să fie văzute într-o altă lumină.

Uranus în Leu

Aceste persoane sunt fericite când apare ceva nou în viaţa lor. Sunt talentate şi ambiţioase, faptul că sunt atât de sigure de forţele proprii ar putea chiar enerva anturajul. Creativitatea şi pasiunea de care dau dovadă îi ajută să se adapteze oricăror schimbări. În general au o viaţă sexuală tumultoasă, fiind posibil să îşi înşele partenerul/partenera. Această generaţie a dat un nou înţeles termenului “artă” şi a revoluţionat gândirea privind sexualitatea.

Uranus în Fecioară

Când apar schimbări în viaţa acestor persoane, vor analiza pe toate părţile noua situaţie şi vor acţiona într-un mod cât mai practic. Aceste persoane pot aduce inovaţii în domeniul tehnologiei şi al medicinei, fiind atrase mai ales de medicina alternativă. Generaţia aceasta a dezvoltat tehnologia IT şi a lansat ideile privind o viaţă sănătoasă: de la diete şi fitness, până la interzicerea fumatului în locurile publice.

Uranus în Balanţă

Cine îl are pe Uranus în Balanţă, are nevoie de multă libertate în relaţii. Indiferent dacă e vorba de relaţiile romantice, de prietenie sau de afaceri, aceste persoane se vor abate de la norme. De exemplu, sunt mai deschise decât alte persoane spre ideea unei relaţii deschise, la distanţă etc. Când se îndrăgostesc, probabil va fi de o persoană nonconformistă. Cei născuţi în această generaţie au talent artistic şi tendinţa de a schimba curentele actuale. Viziunea lor artistică nu este, însă, întotdeauna înţeleasă de generaţiile cu Uranus în altă zodie.

Uranus în Scorpion

Persoane carismarice, ambiţioase şi inventive, care nu se tem de schimbări. Foarte importante pentru aceste persoane sunt psihologia, analiza/autoanaliza şi sexul, de aceea această generaţie apelează probabil mai mult ca altele la psihanalist (fără a suferi de vreo boală psihică) şi a dus la căderea oricăror tabu-uri în domeniul sexualităţii.

Uranus în Săgetător

Aceste persoane sunt optimiste, active şi le place să călătorească. Doresc să îşi lărgească orizontul cunoaşterii, mai ales studiind sau călătorind. Deşi sunt atrase de spiritualitate, consideră că religiile tradiţionale nu le (mai) reprezintă. Aceasta este generaţia care va simţi mereu dorul de ducă, generaţia care studiază sau lucrează în străinătate, generaţia care se simte în întreaga lume (sau niciunde) “acasă”.

Uranus în Capricorn

Nativii nu sunt foarte încântaţi când apar schimbări în viaţa lor, dar îşi dau seama că acestea sunt necesare şi vor acţiona într-un mod cât mai practic şi raţional posibil. Persoane responsabile şi care pun mare accent pe moralitate. Generaţia aceasta ar putea fi cea care va schimba sistemul financiar, pentru că îşi vor da seama că cel vechi nu mai este deloc practic. De asemenea, va pune un accent puternic pe moralitate în afaceri.

Uranus în Vărsător

Persoane nonconformiste şi inventive, cărora viaţa le poate aduce multe surprize (în general, surprize plăcute). În principiu, nu le displac schimbările, dar – dacă încearcă să se opună acestora – pot avea probleme. Această generaţie va face descoperiri importante şi va dezvolta puternic tehnologia. Probabil că ideile revoluţionare vor viza mai ales domeniul social şi al comunicării interumane.

Uranus în Peşti

Cei care îl au pe Uranus în Peşti sunt talentaţi, sensibili, visători şi au o intuiţie dezvoltată. Când apar schimbări, se pot confrunta cu probleme, pentru că le lipseşte ambiţia şi trebuie împinşi de la spate. Copiii născuţi între 2003 – 2010 (vezi în tabel datele exacte) vor revoluţiona tot ce ţine de spiritualitate, punând sub un mare semn de întrebare religiile tradiţionale. Această generaţie va pune un accent mai puternic asupra ştiinţelor oculte, asupra ezoterismului.

Articol publicat iniţial în 15.08.2011

error: Material protejat / opţiune dezactivată