Uranus în Taur 2018-2026: Un nou început pentru economie

Uranus trece în Taur, după câţiva ani petrecuţi în zodia Berbecului. Între 2018-2026, Uranus în Taur va avea efecte mai ales asupra sistemului economic.

Uranus, planeta care în astrologie simbolizează evoluţia şi revoluţia, va trece, în 15 mai 2018, din zodia Berbecului în Taur. Uranus este (alături de Jupiter, Saturn, Neptun și Pluton) una dintre planetele care ne influențează puternic atunci când trece dintr-o zodie în alta. Prin urmare, intrarea sa în zodia Taurului se va face cu siguranță simțită. Pentru început, va fi vorba doar de câteva luni, deoarece Uranus va fi retrograd și revine, în noiembrie 2018, în Berbec. În martie 2019, va trece din nou în Taur, unde va rămâne până în anul 2026.

Mai departe în acest articol voi scrie pe larg ce anume semnifică tranzitul lui Uranus prin Taur. Inclusiv ce ar putea aduce acesta în anii următori. Dar, mai întâi, să vedem care sunt datele cele mai importante:

 • 15 mai 2018: Uranus trece din Berbec în Taur
 • 6 noiembrie 2018: Uranus retrograd revine în Berbec
 • 6 martie 2019: Uranus trece din nou din Berbec în Taur
 • 7 iulie 2025: Uranus trece din Taur în Gemeni
 • 8 noiembrie 2025: Uranus retrograd revine în Taur
 • 26 aprilie 2026: Uranus părăsește zodia Taurului, unde va reveni abia în anul 2102

Citește mai departe în acest articol:

Uranus în zodia Taurului

Uranus este planeta care aduce mereu schimbări, (r)evoluție și care influențează tot ce ține de inovație, invenții, tehnologie.

Taurul este zodia care domină banii, sistemul financiar, valorile materiale (terenuri, clădiri etc.), dar și valorile morale. Nu este o coincidență că simbolul Districtului Financiar și al bursei de pe Wall Street din New York este un taur.

Când Uranus trece prin zodia Taurului, inevitabil apar schimbări pe plan financiar. Sisteme vechi de plată sunt înlocuite de unele noi, apar forme noi de impozitare, au loc fluctuații masive la bursă, etc. Domeniul financiar este cel mai puternic influențat de Uranus în Taur, dar nu este singurul. După cum scriam mai sus, apar și schimbări ce țin de valori imobiliare, de terenuri, etc. Pe plan mondial poate fi vorba, de exemplu, despre descoperirea unor terenuri noi, despre reîmpărțire teritorială, etc. (atunci când și tranzitul altor planete influențează acest lucru).

Nu în ultimul rând, Uranus în Taur poate aduce și schimbări privind valorile morale. Se ajunge, astfel, la o schimbare a mentalității în diverse domenii. Care anume sunt acestea depinde și de tranzitele altor planete. De exemplu, în perioada ascensiunii naziștilor în Germania, Uranus era în Taur, iar Pluton era în Rac – zodie care reprezintă patria. Prin urmare, patria, propriile tradiții și propria cultură au devenit mai importante pentru populație. Şi nu e de mirare că un partid naționalist a devenit atât de puternic.

Uranus în Taur, de-a lungul istoriei

În astrologie, totul este ciclic, totul se repetă. Pentru a înțelege cel mai bine ce ar putea aduce tranzitul lui Uranus în anii 2018-2026, merită să aruncăm o privire asupra evenimentelor care au avut loc în alte perioade în care s-a aflat în aceeaşi zodie. Urmează câteva exemple care țin de domeniile menționate mai sus: schimbări pe plan financiar, funciar, dar și în ceea ce privește anumite doctrine, valori morale etc.

1432-1439:

 • În China, impozitul se plătea în grâu. Dar acum sistemul de impozitare se schimbă, plata urmând să se facă în argint.
 • Johannes Gutenberg inventează presa tipografică cu litere mobile din metal, invenție cu un puternic impact cultural.
 • În Franța, este introdus cu caracter permanent sistemul de impozitare numit „taille”.

1516-1523:

 • Martin Luther publică Cele 95 de teze, în care condamnă practicile bisericii catolice. Intenția sa a fost de a provoca o dezbatere pe teme morale. Dar lucrarea a avut un asemenea impact încât a dus la reformarea bisericii (Reforma Protestantă).
 • La scurt timp după această perioadă și ca răspuns la lucrările lui Martin Luther, Erasmus din Rotterdam, important reprezentant al curentului umanist, publică De libero arbitrio. Lucrarea vorbește despre faptul că nu Dumnezeu este cel care decide absolut tot ce fac oamenii. Ci că aceștia au puterea să decidă singuri ce fac.

1600-1607:

 • Spania intră în faliment.
 • Este fondată așezarea Jamestown, prima așezare britanică permanentă din America. Moment important în istoria colonizării Americii de către britanici.
 • Olandezii sunt primii europeni care descoperă și explorează Australia, dar fără intenția de a coloniza continentul.

1684-1691:

 • Isaac Newton publică lucrările Asupra mișcării corpurilor și Principiile matematice ale filozofiei naturale. Acestea au un puternic impact asupra științelor și, prin urmare și asupra modului de gândire al societății.
 • Declarația drepturilor pune bazele statului englez modern.
 • Tot în Anglia, este eradicat impozitul numit „hearth tax”, un impozit asemănător fumăritului din Țara Românească și Moldova.
 • În colonia Massachusetts, apar primii bani din hârtie de pe teritoriul actualelor State Unite ale Americii.

1768-1775:

 • Deja înaintea Declarației de Independență a SUA, un congres format din reprezentanți ai coloniilor britanice din America de Nord a introdus o valută comună, numită „Continental currency” sau „Continentals”. Această valută este predecesoarea dolarului american.
 • James Cook călătorește spre Australia și îi explorează coastele, iar ulterior declară continentul teritoriu britanic. Acesta fusese descoperit deja de olandezi, tot într-o perioadă cu Uranus în Taur. Dar nicio națiune nu și-a exprimat, până în 1770, intenția de a coloniza Australia.
 • În Rusia, apar primele bancnote emise de stat.
 • Ecaterina cea Mare demarează restructurarea administrativ-teritorială a Rusiei.
 • Perioada de început a Revoluţiei industriale, care va duce la schimbări importante pe plan social, economic, privind anumite doctrine etc.

1851-1858:

 • La doar câteva zile după intrarea lui Uranus în Taur, este deschisă, la Londra, Prima expoziție universală, care celebrează progresul tehnologiei industriale.
 • Este înființată compania de servicii financiare Western Union.
 • Este furată, în timpul transportului cu trenul, o cantitate importantă de aur. Lingourile furate cântăresc în total 91 de kilograme și au o valoare totală de 12.000 de lire sterline (actualmente, suma ar fi de peste un milion de lire sterline).

1935-1942:

 • Folosirea pe scară largă a cardului „Charga-Plate”, care este predecesorul cardului de credit.
 • Islanda și Suedia sunt, după Rusia, primele state care legalizează avortul. Acesta devine legal și în Germania nazistă, dar doar pentru persoanele considerate „bolnave genetic”.
 • Este lansat unul dintre cele mai bine vândute jocuri ale tuturor timpurilor: Monopoly. În joc, participanții cumpără case și hoteluri, iar adversarii trebuie să plătească chirie. Câștigă cine are cea mai mare avere imobiliară și reușește să îi împingă pe ceilalți jucători spre faliment.
 • Este construit cunoscutul pod Golden Gate („Poarta de aur”) din San Francisco.
 • În Arabia Saudită se descoperă petrol, care ulterior va sta la baza economiei țării. În prezent, Arabia Saudită este cel mai mare exportator de petrol din lume.
 • În Germania, sistemul de valori este dat peste cap de regimul nazist.
 • În urma marii crize economice din anii 1929-1933, în America se desfășoară seria de programe economice numită „New Deal”. A doua rundă de măsuri economice („Second New Deal”) a avut loc în perioada în care Uranus a fost în Taur. Şi a adus schimbări privind modul de impozitare, introducerea sistemului de asigurări sociale etc.
 • Ca urmare a izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial, în mai multe țări sunt introduse cupoanele de rație.
Uranus în Taur
Uranus în Taur

Uranus în Taur, în anii 2018-2026

Scriam mai sus că tranzitul lui Uranus prin Taur va aduce cu siguranță mari schimbări pe plan economic. Acest lucru este subliniat în prezent și de alte trei tranzite importante: Pluton și Saturn în Capricorn și Jupiter în Scorpion.

Pluton în Capricorn cere o schimbare radicală a sistemelor rigide, în special a sistemului financiar. Nu este de mirare că intrarea sa în această zodie a coincis cu criza economică ce s-a extins la nivel mondial în anii 2008-2009. Pluton rămâne în Capricorn până în 2024. Deci tranzitul acesta se suprapune câțiva ani buni cu tranzitul lui Uranus prin Taur. Avem, prin urmare, două planete care cer schimbări.

Pluton în zodia Capricornului a pornit criza financiară și insistă în continuare să fie schimbat sistemul, să se dea legi noi pe plan economic/financiar, etc. Inovativul Uranus va zgudui și el sistemul. Fiindcă Uranus nu face nimic în liniște, ci mereu în mod șocant – dar s-ar putea să aducă și unele soluții. Cert este că soluțiile respective nu pot fi unele vechi, care poate au funcționat în trecut și pe care unii vor să le aplice din nou. Acum nu vor mai funcționa, acum e nevoie de ceva nou.

Saturn este guvernatorul Capricornului și, la fel ca zodia, domină tot ce ține de economie și de sistemul financiar. Dar este și simbolul guvernelor, al figurilor autoritare, al companiilor mari și al băncilor. Saturn este planeta care, o dată la 7-8 ani, ne obligă să ne analizăm viața și să ne dăm seama dacă am luat-o pe drumul corect. El cere (și conferă) disciplină pentru a repara greșeli din trecut. În același timp, planeta aceasta poate aduce și ea schimbări. Dar nu pentru a distruge, ci pentru a clădi ceva mai trainic, mai durabil.

Saturn mai stă în Capricorn până în 2020. În combinație cu Pluton în Capricorn și Uranus în Taur, va cere și el schimbări. Va dori să clădească ceva ce să reziste în timp – dar poate face asta doar reparând greșeli din trecut. Prin urmare, problemele care apar pe plan financiar sunt unele acumulate de-a lungul timpului. Sau probleme pe care ar fi trebuit să le rezolvăm deja acum 7-8 ani (în urma crizei financiare), dar care au fost „cârpite” în mod superficial. Sau au fost chiar complet ignorate. Ei bine, probabil că acum vom resimți consecințele neglijenței din ultimii ani.

Jupiter se află în momentul publicării acestui articol (aprilie 2018) în Scorpion, o zodie care vorbește tot despre schimbări, despre renaștere. Scorpionul este opus zodiei Taurului și are, și el, o semnificație pe plan financiar. În cazul Scorpionului, este vorba despre banii altor persoane, despre valorile materiale deținute în asociere cu cineva, despre datorii. În același timp, Scorpionul este stăpân peste tot ce este secret, ascuns.

Jupiter mai stă în Scorpion până în noiembrie 2018. Între 15 mai (trecerea lui Uranus în Taur) și noiembrie 2018, am putea asista la tot felul de dezvăluiri, la aflarea unor secrete care afectează economia mondială. O altă cauză a unor probleme pe plan financiar ar putea fi datoriile externe ale unui stat sau ale mai multor state, care nu pot fi achitate.

Un scandal financiar ar putea izbucni chiar la mijlocul lui mai 2018. Pe lângă faptul că Uranus intră în Taur în 15 mai, Mercur (care domină comunicarea și mass-media) intră și el în Taur, în 14 mai. Tot cam pe-atunci, anume în 16 mai, războinicul și agresivul Marte formează careu cu Uranus. Prin urmare, pe la jumătatea lunii sau 1-2 săptămâni înainte și în special după data de 15 mai, Uranus în Taur aduce unele vești îngrijorătoare pe plan economic/financiar. Un rol important în scoaterea la iveală și distribuirea informațiilor îl vor juca instituțiile media (Mercur), dar și rețelele sociale (dominate de Uranus). Marte fiind în Vărsător (=grupuri), e posibil ca problemele să vizeze în mod deosebit grupări de state (cum ar fi Uniunea Europeană, Națiunile Unite, chiar Statele Unite) sau conglomerate și grupări de corporații care domină economia, etc.

O altă perioadă când ar putea ieși la iveală tot felul de secrete legate de economie ar putea fi luna octombrie 2018. În 10 octombrie, Mercur (=vești) se va afla în Scorpion (=secrete), în opoziție cu Uranus în Taur.

Un alt efect al tranzitelor actuale ar putea fi căderea unuia sau a mai multor guverne, dispariția din viața publică a unei importante personalități politice, schimbarea formei de guvernământ în anumite state, etc. Iar toate acestea vor fi în strânsă legătură cu situația economică. Fie problemele economice stau la baza acestor schimbări, fie schimbările de pe planul politic duc la o „zguduire” a economiei mondiale.

Pentru a înțelege cât de puternice sunt aceste tranzite, merită să analizăm perioada 1988-1991. Aceștia au fost anii în care a căzut blocul comunist din Europa de Est, a căzut Zidul Berlinului și Germania a fost reunificată, s-a încheiat Războiul Rece. Iar aceste evenimente au dus la schimbări masive și pe plan economic (privatizare, etc.). Ei bine, chiar dacă „ordinea” lor era alta, implicate erau aceleași planete și aceleași zodii: în anul revoluțiilor, 1989, Jupiter era în Taur, Saturn (ca și acum) în Capricorn, Uranus în Capricorn, Pluton în Scorpion.

Întrucât Uranus este și un simbol al energiei atomice şi al armelor nucleare, am aruncat o privire asupra astrogramei Coreei de Nord. Conducătorul acestui stat, Kim Jong-Un, a tot amenințat în ultimii ani că va porni un război nuclear. Uranus în Taur va influența puternic Coreea de Nord, care are Nodul Nord (Destinul) în această zodie. Prin urmare, e posibil ca „decizia finală” privind războiul nuclear să vină cândva în perioada 2018-2026. Rămâne de văzut dacă schimbarea radicală este un atac nuclear sau dacă, dimpotrivă, este vorba despre dezarmarea Coreei de Nord și/sau „calmarea spiritelor”.  Perioadele cele mai critice în acest sens sunt iulie-septembrie 2019 și aprilie 2020 (inclusiv câteva luni înainte sau după). Atunci, Uranus trece (din cauza retrogradării) de de mai multe ori peste Nodul Nord al țării.

2018-2024: Anii noilor începuturi

Am repetat de atâtea ori cuvântul schimbare, încât ideea principală e clară: Uranus în Taur aduce schimbări și inovații pe plan economic/financiar. În următorii ani, sistemul bancar ar putea fi revoluționat, capitalismul ar putea fi înlocuit de un alt sistem economic, vor apărea noi metode de plată (de exemplu o răspândire a criptomonedelor de genul Bitcoin), etc. Important este ca omenirea să folosească această șansă! Nu trebuie doar distruse sistemele vechi. Trebuie găsite soluții inovatoare, care să ajute la clădirea unor structuri care să reziste ani buni de acum înainte.

Întrucât Uranus va sta, în 2018, doar câteva luni în Taur și revine apoi în Berbec, schimbările despre care scriu nu vor veni deja în 2018. Acest an marchează doar începutul. Poate acum vine șocul inițial sau poate acum doar se pun bazele a ceea ce va urma în anii următori.

Puternic afectate de schimbările ce vin vor fi Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii și Rusia. Ca urmare a altor factori (economici și sociali), Uniunea Europeană trebuie să schimbe ceva mai ales la vârf, modul în care este condusă. Iar apoi să se repoziționeze pe plan mondial. În SUA, probabil se va ajunge la revolte (violente) în rândul populației. În plus, SUA ar putea avea de pierdut dacă, în următorii ani, se implică în jocuri politice și economice, ignorând riscurile pe care le aduc tranzitele actuale. Rusia trebuie își analizeze relațiile externe, mai ales cele cu statele pe care le consideră aliate. Dar și sistemul de guvernare ar putea trece prin schimbări majore. În special luna ianuarie 2020 va fi importantă pentru SUA și Rusia. Ulterior, anul 2022 (cu influențe mai slabe și în 2021 și 2023) va fi extrem de important pentru SUA.

Pe lângă aspectele financiare, Uranus în Taur mai influențează un alt domeniu. Fiind o planetă care produce șocuri și aflându-se într-o zodie de pământ (iar Saturn și Pluton se află tot într-o zodie de pământ), s-ar putea să asistăm, în următorii ani, la calamități naturale sau la un dezastru ecologic. Dar Uranus în Taur nu aduce neapărat numai lucruri rele. Dacă vom folosi energia uraniană în mod pozitiv, vom folosi acest tranzit pentru a revoluționa tot ce ține de relația noastră cu mediul înconjurător. Acum avem șansa să trecem la o folosire în masă a surselor alternative de energie, să găsim metode eficiente de a curăța solul și apele de materiale poluante, etc.

Uranus în Taur va produce șocuri. Dar – chiar dacă ar fi vorba despre evenimente negative – important este ce face omenirea în urma acestor șocuri. După cum scriam mai sus, energia uraniană trebuie folosită în mod pozitiv. Anume pentru a revoluționa anumite sisteme, pentru a progresa, pentru a pune bazele unui viitor mai bun.

error: Material protejat / opţiune dezactivată