Venus în Capricorn 2021-2022: Relaţii serioase şi investiţie în viitor

Venus a trecut în zodia Capricornului, unde va rămâne până în martie 2022. În această perioadă, va fi şi retrogradă. Iată toate detaliile.

Venus în Capricorn – semnificaţia în astrologie

Venus reprezintă în astrologie iubirea, esteticul, dar şi banii. Capricornul este o zodie responsabilă, serioasă, care caută siguranţă şi stabilitate. Prin urmare, la ce ne putem aştepta când este Venus în Capricorn?

În ultimele săptămâni, cât Venus a fost în Săgetător, ne-a făcut să privim lucrurile mult mai pozitiv – în special tot ce ţine de iubire. În următoarele luni, situaţia se schimbă. Nu mai căutăm aventuri şi distracţie, ci o relaţie serioasă. Ne dorim stabilitate şi ne facem planuri de viitor. Romantismul şi plăcerea de a flirta nu dispar complet, dar acum privim relaţiile într-un mod mult mai pragmatic.

Indiferent dacă este vorba de o relaţie romantică, de amiciţie sau despre o relaţie de afaceri, cel mai mult contează dacă ne putem imagina un viitor alături de persoana respectivă. Cine şi-a găsit deja perechea, s-ar putea gândi la pasul următor. Poate cuplul se mută împreună: nu doar fiindcă acest lucru le conferă stabilitate, ci pentru că e mai practic. Unele persoane se vor gândi acum serios să se căsătorească. Iar aceia dintre noi care sunt încă single nu se vor mulţumi cu o aventură de o noapte, ci vor căuta o persoană alături de care să construiască un viitor.

Venus în Capricorn este foarte benefică pentru relaţiile profesionale, în special fiindcă acum partenerii de afaceri gândesc mai practic. Este un moment bun pentru a discuta despre viitorul afacerii comune şi pentru a analiza dacă partenerii mai au aceeaşi viziune şi aceleaşi ţeluri. Comunciarea cu şefii/şefele şi colegii/colegele de serviciu este, în general, mai bună în această perioadă. Iar dacă lucrezi într-un domeniu artistic, creativ, unde deseori domină haosul, Venus în Capricorn te ajută să îţi structurezi puţin gândurile, programul de lucru şi modul de desfăşurare a proiectelor.

O influenţă pozitivă se simte şi pe plan financiar. Acest tranzit ne îndeamnă să ne analizăm sursele de venit şi felul în care cheltuim. Şi să devenim mult mai responsabili în ceea ce priveşte banii. Prin urmare, unii dintre noi poate vor decide acum să deschidă un cont de economii sau să facă o investiţie. În tot ceea ce facem acum cu banii noştri, ne vom gândi mai ales la siguranţă financiară pe termen lung.

Toate punctele numite mai sus vor deveni şi mai importante între 18 decembrie 2021 şi 28 ianuarie 2022, când Venus va fi retrogradă şi ne va îndemna să ne analizăm serios viaţa. Despre retrogradarea Venerei voi publica un articol separat.

Important: Această interpretare este pentru tranzitul planetei Venus prin Săgetător. Dacă doreşti informaţii despre Venus în această zodie în astrograma natală, te rog citeşte articolul Venus în cele 12 zodii, în astrograma natală.

Venus în Capricorn 2021

Tranzitul prin Capricorn al Venerei poate aduce pentru mulţi dintre noi o schimbare majoră. În afară de retrogradarea din decembrie-ianuarie, se formează conjuncţia Venus-Pluto. Între decembrie 2021 şi martie 2022, aceasta aduce emoţii puternice şi pasiune. Pe de-o parte, ne vom dori aproape cu disperare comuniunea cu o altă persoană, pe de-altă parte s-ar putea să fim posesivi şi geloşi. E posibil să apară lupte pentru putere, în special privind relaţiile. Se pune problema cine domină în relaţie, apare şantajul emoţional sau unele persoane ar putea deveni de-a dreptul dependente de partener(ă).

Cine începe acum o relaţie nouă, ar putea constata că există o puternică atracţie sexuală, dar aceasta s-ar putea să dispară când Venus nu mai e în conjuncţie cu Pluto. De asemenea, e posibil ca în noua relaţie să existe dependenţă emoţională şi/sau financiară.

Venus în Capricorn cere şi pe plan mondial stabilitate. Ar putea duce la semnarea unor noi acroduri internaţionale sau la apariţia unor legi naţionale care vizează în mod special sistemul economic, juridic şi artistic, protecţia mediului sau domeniul imobiliar/funciar. Acest lucru nu se va întâmpla foarte uşor, pentru că vor exista dispute, de exemplu privind finanţarea noilor demersuri. Dar contextul astrologic general al lunilor care urmează mă face să cred că se vor găsi soluţii inovatoare pentru a depăşi greutăţile.

Cine este afectat de acest tranzit?

Cu toţii vom simţi influenţa acestui tranzit, indiferent de zodie. Dar pentru câteva zodii efectul va fi mai intens, anume pentru:

  • persoanele născute sau cu ascendentul în Capricorn
  • persoanele născute sau cu ascendentul în Taur sau Balanţă (zodii care o au pe Venus ca planetă guvernatoare)

Evenimente şi aspecte importante

5 noiembrie 2021: Venus trece din Săgetător în Capricorn

6 noiembrie 2021: Mercur sextil Venus

15 noiembrie 2021: Venus careu Chiron

19 noiembrie 2021: Venus trigon Uranus

30 noiembrie 2021: Venus sextil Neptun

11 decembrie 2021: Venus conjuncţie Pluto

18 decembrie 2021: Venus intră în mişcare retrogradă

25 decembrie 2021: Venus conjuncţie Pluto

29 decembrie 2021: Mercur conjuncţie Venus

5 ianuarie 2022: Venus sextil Neptun

9 ianuarie 2022: Soare conjuncţie Venus

28 ianuarie 2022: Venus revine în mişcare directă

3 martie 2022: Venus conjuncţie Pluto

6 martie 2022: Venus trece din Capricorn în Vărsător

Abonează-te pentru a primi notificare prin e-mail atunci când public articole noi:

error: Material protejat / opţiune dezactivată