Venus în Săgetător 2021: Dragoste de viaţă şi aventuri amoroase

În 7 octombrie, Venus părăseşte zodia Scorpionului şi intră în Săgetător, unde va rămâne până în 5 noiembrie. Iată ce înseamnă acest tranzit.

Venus în Săgetător – semnificaţia în astrologie

Cât timp Venus s-a aflat în Scorpion, ne-a dăruit momente pline de pasiune. În acelaşi timp, ne-a făcut să tânjim după o dragoste profundă, nu să ne mulţumim cu o relaţie superficială. Odată cu intrarea lui Venus în Săgetător, felul în care iubim devine oarecum lipsit de griji. Suntem mult mai optimişti, dornici de aventură şi dispuşi să riscăm. Astfel, persoanele singure au acum mai mult curaj să iasă în lume, să cunoască pe cineva şi să înceapă o relaţie – chiar dacă e doar una de scurtă durată.

Cine se află deja într-o relaţie, a căutat în ultimele săptămâni o cumuniune spirituală cu persoana iubită. Ei bine, acum accentul se pune mai mult pe plăcerea de a fi împreună şi de a petrece împreună momente frumoase. În special cuplurile care călătoresc sau care participă împreună la un curs unde învaţă ceva nou se vor simţi acum foarte bine. De asemenea, disuţiile pe teme filosofice le-ar putea aduce satisfacţie celor doi. Nu în ultimul rând, ar fi binevenită o mică „aventură”, de exemplu o excursie în weekend sau altă activitate mai ieşită din comun. În cazul cuplurilor cu probleme sau unde domină monotonia, dorinţa de aventură se poate manifesta şi prin apariţia unei relaţii extraconjugale.

Optimismul care ne caracterizează acum nu se manifestă doar în cuplu, ci şi în relaţia cu cei din jur şi în relaţia cu noi înşine/însene. Ne cuprinde dragostea de viaţă, vrem să evoluăm şi să ne distrăm. Vom fi mai deschişi spre a cunoaşte persoane noi, chiar dacă doar pentru a discuta cu ele. Simplul fapt că aflăm lucruri noi – în special dacă e o persoană din altă cultură – deja ne aduce multă plăcere.

Este perioada în care ne dedicăm mai mult persoanelor dragi şi suntem mai generoşi. Pe de altă parte, trebuie să fim atenţi: generozitatea ne-ar putea face să cheltuim prea mult. Tocmai se apropie sărbătorile şi cu toţii avem tendinţa să cumpărăm multe cadouri. Dar sfatul meu ar fi să aveţi grijă ce faceţi cu banii. Petreceţi timp cu persoanele iubite, oferiţi-le toată dragostea voastră, dar încercaţi să nu cheltuiţi prea mulţi bani pe cadouri sau excursii/activităţi scumpe.

Fiindcă tot veni vorba de bani: în astrologie, Venus reprezintă şi banii. În următoarea perioadă, au şanse bune să câştige mai mulţi bani persoanele care lucrează în domeniul juridic, la o companie multinaţională, în domeniul turismului sau cu clienţi din străinătate. De asemenea, sunt favorizate meseriile care ţin de studiile înalte sau persoanele care fac acum un curs de perfecţionare.

Important: Această interpretare este pentru tranzitul planetei Venus prin Săgetător. Dacă doreşti informaţii despre Venus în această zodie în astrograma natală, te rog citeşte articolul Venus în cele 12 zodii, în astrograma natală.

Schimbări şi vindecare – contextul astrologic actual

Pe lângă efectul general pe care îl are asupra noastră, e important să analizăm tranzitul lui Venus în contextul astrologic actual. Accentul se pune pe schimbare şi vindecare.

Venus în Scorpion a scos la iveală anumite secrete sau probleme care existau în relaţii sau privind felul în care ne gestionăm finanţele. În acelaţi timp, Mercur este acum retrograd – vezi detalii în videoclipul de mai jos şi în articolul Mercur retrograd în Balanţă 2021. Prin urmare, e o perioadă în care apar neînţelegeri şi ceartă. Riscul ca un cuplu să se despartă sau ca unul dintre parteneri să calce strâmb este acum mai mare.

În 9 octombrie, Venus va fi în conjuncţie cu Nodul Sud şi ne va îndemna să schimbăm ceva. Dacă o relaţie nu mai funcţionează sau dacă ne vedem şanse ca ea să evolueze, acum e momentul să îi punem capăt. Desigur, Mercur fiind retrograd, ne face să ne mai schimbăm părerea. Deci e foarte important să ne gândim bine ce facem, înainte de a lua o decizie majoră.

Schimbarea cerută de acest tranzit se poate referi şi la felul cum ne raportăm la anumite valori – indiferent dacă e vorba despre bani sau despre valori morale. Dacă avem unele obiceiuri proaste privind banii, Venus ne îndeamnă se ne debarasăm de aceste obiceiuri. În acelaşi timp, cine crede că propria valoare depinde doar de averea deţinută, trebuie să scape de acest mod de gândire.

În 16 octombrie, trigonul dintre Venus şi Chiron ne îndeamnă să avem mai multă grijă de sufletul nostru şi să ne vindecăm. Dacă ai nevoie de ajutor, cere-l! Acum e un moment bun pentru a primi sprijin din partea altora, dar şi pentru a ajuta alte persoane.

În special pentru cei care s-a despărţit de cineva în ultimele săptămâni, vindecarea poate veni acum şi în forma unei relaţii. Venus este într-un semn de foc, impulsiv, deci şi relaţia respectivă ar putea fi una care apare din senin şi s-ar putea încheia la fel de repede. Să nu uităm că Mercur este retrograd până în 18 octombrie, iar spre sfârşitul lunii se formează un careu între Venus şi Neptun. Deci e posibil să ne facem iluzii privind respectiva relaţie şi ca ea să dureze doar scurt timp. Dar chiar şi aşa, măcar pentru moment, este binevenită.

Cine este afectat de acest tranzit?

Tranzitele planetelor le simţim cu toţii, dar sunt unele zodii care vor simţi mai puternic actualul tranzit:

  • persoanele născute sau cu ascendentul în Săgetător
  • persoanele născute sau cu ascendentul în Taur sau Balanţă (zodii care o au pe Venus ca planetă guvernatoare)

Venus în Săgetător 2021 – aspecte importante

9 octombrie: Venus conjuncţie Nodul Sud, opoziţie Nodul Nord

13 octombrie: Venus sextil Saturn

16 octombrie: Venus trigon Chiron

27 octombrie: Venus careu Neptun

28 octombrie: Venus sextil Jupiter

Abonează-te pentru a primi notificare prin e-mail atunci când public articole noi:

error: Material protejat / opţiune dezactivată