Venus retrogradă – semnificaţia în astrologie

Perioadele în care Venus este retrogradă sunt foarte intense. Ea aduce dificultăţi sau schimbări mari legate de relaţii, dragoste şi bani.

Venus este planeta dragostei, a banilor, dar și a esteticului. Ea este în mișcare retrogradă o dată la aproximativ 19 luni, pentru câte 6 săptămâni.

Perioadele de retrogradare sunt foarte intense. Venus retrogradă poate declanșa unele dintre cele mai semnificative transformări din viața noastră. Apar tot felul de schimbări sau probleme în relațiile de orice fel, dar și dificultăți pe plan financiar.

Cu toții simțim influența Venerei retrograde, dar mai ales persoanele născute sau care au ascendentul în Taur sau Balanță. Fiindcă Venus este planeta dominantă a acestor zodii.

Hai să vedem împreună ce efecte are Venus retrogradă asupra relațiilor noastre, dar și asupra stării materiale. Nu în ultimul rând, îți spun ce este cel mai bine să faci în această perioadă.

Venus retrogradă și relațiile

Când Venus e în mișcare retrogradă, relațiile interumane se răcesc. Ne vine mai greu să oferim și să primim iubire, iar mulți dintre noi par distanți sau chiar egoiști. Este mai degrabă o perioadă a introspecției, când ne analizăm relațiile, modul în care suntem noi în relații și ce ne-am dori de la partener sau parteneră.

În cele șase săptămâni de retrogradare, e posibil să fim confruntați cu relații mai vechi, mai ales dacă nu s-au încheiat definitiv, dacă nu am trecut peste ele. Foști iubiți sau foste iubite ne contactează din senin și ne dau peste cap.

În relațiile cu alte persoane – indiferent dacă sunt relații romantice sau de altă natură – apar dificultăți în comunicare și o oarecare distanțare. Probleme mai mari apar în relațiile în care există deja de ceva vreme tensiuni. Mai ales dacă există anumite nevoi reprimate sau subiecte ignorate, acum aceste teme ies la suprafață. De asemenea, aventurile extraconjugale sau relațiile ținute secrete din diverse motive ar putea fi dezvăluite acum. 

Venus retrogradă duce deseori la despărțiri. Dar este vorba de despărțirea cuplurilor care din start aveau șanse slabe să rămână definitiv împreună. Retrogradarea nu creează probleme noi, ci doar le scoate în evidență pe cele deja existente. Prin urmare, dacă privim pe termen lung, despărțirile din această perioadă sunt, în general, benefice pentru cei doi parteneri.

Pentru cuplurile trainice, Venus retrogradă poate aduce unele dificultăți, dar mai ales șanse. Dacă cei doi discută despre nevoile și așteptările lor, vor învăța ceva ce le consolidează relația.

Venus retrogradă
Venus retrogradă

Relațiile noi și căsătoria când Venus e retrogradă

În perioada de retrogradare a Venerei, șansele de a începe relații noi sunt ceva mai reduse. De multe ori, e vorba de relații de scurtă durată sau pe care vrem să le ținem secrete.

Se poate întâmpla, însă, să cunoaștem persoane care ni se par a fi sufletul pereche. Ni se pare că avem o întâlnire karmică, cu o persoană pe care parcă o cunoaștem dintotdeauna. Dacă se întâmplă așa ceva, îți recomand să nu te arunci cu capul înainte. Mai așteaptă puțin și începe relația abia după ce Venus revine din retrogradare. De multe ori, când Venus e din nou în mișcare directă, părerea despre acea persoană ni se poate schimba. Printre altele și fiindcă Venus domină esteticul. Odată ce își schimbă direcția, s-ar putea să ni se schimbe și opinia despre ce e frumos sau nu. O persoană care ne place la nebunie în perioada de retrogradare s-ar putea să nu ne mai atragă la fel de mult la finalul acelei perioade.

Dacă începi, totuși, o relație când Venus e retrogradă, probabil vei învăța ceva din acea relație. E posibil ca ea să fie de scurtă durată, dar să atingă anumite puncte sensibile. Relația aceasta te va face să te lovești dur de realitate pentru a învăța o anumită lecție.

Persoanelor care doresc să se căsătorească le recomand să aleagă o dată care nu pică taman în perioada de retrogradare a lui Venus. Nu este bine ca o căsnicie să înceapă în perioadele de retrogradare a planetelor personale, în special a lui Venus.

Venus retrogradă și banii

Venus este și planeta banilor. Prin urmare, când este în mișcare retrogradă, apar unele dificultăți privind finanțele.

În primul rând, poate fi vorba despre diverse amânări sau anulări. Dacă aștepți să primești niște bani, aceștia vor întârzia. Dacă ți se promite acum o mărire a salariului, probabil că va veni abia mai târziu sau decizia va fi revizuită când Venus revine din retrogradare.

În al doilea rând, probabil va trebui să restitui niște bani împrumutați mai demult.

Per ansamblu, în cele șase săptămâni de retrogradare îți recomand să nu cumperi nimic scump. În special în bunuri imobiliare, în obiecte de artă și produse de lux nu este bine să investești acum. De asemenea, nu face acum cumpărături pentru a-ți renova sau redecora locuința.

Amână programarea la coafor sau la salonul de înfrumusețare

După cum menționam și mai devreme, Venus domină și peste tot ce ține de frumos, de estetic. Prin urmare, dacă Venus e retrograde, nu e bine să faci schimbări majore privind aspectul tău fizic.

Dacă ai programare la coafor, la salonul de cosmetică, la croitorie și așa mai departe, îți recomand să mergi doar dacă e vorba despre intervenții minore.

Aș încerca să amân programarea dacă e vorba, de exemplu, despre un tratament facial mai complex. Nu recomand nici schimbările drastice ale garderobei, ale tunsorii sau culorii părului. Lucruri care poate ți se par frumoase sau deosebite cât e Venus retrogradă ți se vor arăta într-o lumină complet diferită odată ce Venus redevine directă.

Cum foloseşti în mod pozitiv influenţa Venerei retrograde

Schimbările aspectului fizic nu sunt recomandate cât Venus e retrogradă. În schimb, sunt binevenite schimbările interioare. Venus retrogradă ne îndeamnă să ne iubim mai mult pe noi înșine. Să ne gândim ce lucruri ne plac sau cum putem deveni mai buni.

De asemenea, e o perioadă prielnică pentru a ne autoanaliza și a ne da seama ce ne dorim în relații. Care sunt așteptările noastre, dar și ce oferim noi. Fiindcă tot ziceam că s-ar putea să ne contacteze un fost iubit sau o fostă iubită: în funcție de cum a rămas relația între voi, încearcă să afli de la acea persoană cum ai fost tu în cuplu. Poate te ajută să descoperi anumite lucruri ce pot fi îmbunătățite.

Poate te interesează și: Mercur retrograd – semnificaţia în astrologie

Pentru a nu rata articolele pe care le voi publica în viitor, abonează-te să le primeşti prin e-mail:

error: Material protejat / opţiune dezactivată