Zodiac totemic: Cerb (21 mai – 20 iunie)

Informaţii despre zodia Cerb din zodiacul totemic (amerindian) şi despre compatibilitatea acesteia cu alte zodii.

Cerbul este unul dintre cele 12 semne (totemuri) ale zodiacului totemic (amerindian). Iată care sunt caracteristicile acestei zodii:

Perioadă: 21 mai – 20 iunie

Element: aer

Clan: clanul Fluturelui

Vânt: vântul de est

Caracteristici pozitive: creativ, perseverent

Caracteristici negative: superficial, intolerant, posesiv

Piatră norocoasă: agat (protejează şi vindecă, atrage iubirea şi norocul)

Cerb – caracteristicile zodiei

Persoanele născute în această zodie sunt foarte dinamice, active şi urăsc monotonia. Se plictisesc foarte repede şi nu suportă limitările. Unul dintre punctele forte ale Cerbului e comunicarea: leagă repede prietenii, sunt sociabili, se exprimă cu uşurinţă şi sunt parteneri plăcuţi de discuţie.

Pe de-altă parte, Cerbii sunt deseori superficiali şi nu intră în profunzimea lucrurilor – tocmai pentru că mintea le fuge repede în altă parte.

Viaţa profesională

Cerbii sunt inteligenţi şi creativi. Ştiu să argumenteze bine şi au talentul de a convinge lumea, de aceea ar putea avea succes în domeniul comerţului. În general, li se potriveşte orice carieră care presupune comunicarea cu alte persoane şi/sau călătorii. Cel mai important e ca locul de muncă să le aducă mereu noi provocări – vor detesta munca de birou şi joburile monotone.

Sănătatea

Cerbul este foarte activ, de aceea e important să nu se extenueze. Dacă apar boli cronice, acestea vor fi legate de sistemul nervos sau de braţe/mâini.

Tot de zodia Cerbului ţin şi bolile de plămâni: e important sa orice răceală să fie tratată (chiar dacă pare banală), pentru a nu se ajunge la complicaţii.

Cerbul şi iubirea

Cerbul se plictiseşte extrem de repede, iar acest lucru se observă şi în relaţii. Legăturile sentimentale pot fi de lungă durată numai dacă partenerul/partenera aduce mereu ceva nou în relaţie – altfel Cerbul îşi va îndrepta curând atenţia spre alte persoane.

Cerbii flirtează necontenit şi sunt maeştri când vine vorba să cucerească o persoană de sex opus. Tocmai de aceea partenerul/partenera Cerbului trebuie să se „înarmeze” cu o doză mare de toleranţă. Orice încercare de a îngrădi Cerbul sau de a-l ţine „sub papuc” va duce la ruperea relaţiei.

Compatibilitatea cu alte zodii

Cerb şi Vidră:

Ambele zodii sunt de aer, de aceea cuplul va fi unul dinamic, neliniştit, mereu dornic să plece undeva, pentru a scăpa de rutină. Cei doi se pot influenţa mult în sens pozitiv.

Cerb şi Lup:

Cei doi parcă trăiesc în lumi paralele, neavând nimic în comun. E necesar să se apropie încet-încet unul de celălalt, până reuşesc să îşi înţeleagă reciproc sentimentele, gândurile şi nevoile – altfel e greu să existe o relaţie între Lup şi Cerb.

Cerb şi Şoim:

Între cele două zodii există o relaţie bună. Cei doi nu doar că se vor iubi, ci se vor şi ajuta reciproc: Cerbul are idei multe, pe care Şoimul îl ajută să le pună în practică. Proiectele şi planurile comune vor fi aproape sigur încununate de succes.

Cerb şi Castor:

O relaţie dificilă. Cerbul e lipsit de griji şi dornic de libertate, în timp ce Castorul e cu picioarele pe pământ şi caută stabilitate. Relaţia are şanse dacă cei doi fac compromisuri şi/sau reuşesc să folosească diferenţele dintre ei pentru a se completa reciproc.

Cerb şi Cerb:

Cei doi se vor înţelege de minune şi vor petrece mult timp împreună, dedicându-se unei multitudini de activităţi. Cu siguranţă nu se vor plictisi împreună – dar dinamismul şi schimbările ar putea duce la lipsa profunzimii emoţionale.

Cerb şi Ciocănitoare:

Ciocănitoarea nu se va simţi bine în această relaţie şi va suferi, probabil, în tăcere. Dorinţa de libertate şi de schimbare a Cerbului se află în contradicţie cu nevoia de siguranţă şi de căldură a Ciocănitoarei.

Cerb şi Somon:

Cerbul este oricând dispus să facă un compromis şi să îi ofere libertate Somonului – din acest motiv, dorinţa Somonului de a domina nu va fi percepută în mod negativ. Cei doi vor reuşi să se anime reciproc şi ar putea ajunge la rezultate bune împreună, indiferent despre ce domeniu este vorba.

Cerb şi Urs brun:

Două persoane care comunică bine, mai ales verbal. Însă Cerbul e prea activ pentru Ursul brun, care va avea dificultăţi cu agitaţia pe care Cerbul o aduce în viaţa sa.

Cerb şi Corb:

Ambele zodii sunt de aer, deci se vor înţelege bine. Amândurora le place să comunice şi să fie înconjuraţi de prieteni. Relaţie frumoasă şi deloc monotonă.

Cerb şi Şarpe:

Cerbul doreşte libertate, în timp ce Şarpele e posesiv şi gelos. Şarpele s-ar putea simţi frustrat, dacă Cerbul nu îi arată mereu că îl iubeşte. Relaţie dificilă.

Cerb şi Bufniţă:

La prima vedere, cei doi par să se înţeleagă bine. Există, însă, şi unele probleme, pe care cuplul le poate depăşi, mai ales dacă există toleranţă.

Cerb şi Gâscă:

Cerbul dominat de aer e mereu pe fugă, mereu activ şi dornic de aventură, lucru care nu îi convine deloc Gâştei. Acesteia i se pare că nu se poate baza deloc pe Cerb, astfel încât acesta va dispărea din viaţa Gâştei la fel de repede cum a apărut. Relaţie greu de menţinut.

error: Material protejat / opţiune dezactivată