Zodiac totemic: Ciocănitoare (21 iunie – 21 iulie)

Informaţii despre zodia Ciocănitoare din zodiacul totemic (amerindian) şi despre compatibilitatea acesteia cu alte zodii.

Ciocănitoarea este unul dintre cele 12 semne (totemuri) ale zodiacului totemic (amerindian). Iată care sunt caracteristicile acestei zodii:

Perioadă: 21 iunie – 21 iulie

Element: apă

Clan: clanul Broaştei

Vânt: vântul de sud

Caracteristici pozitive: dedicat altor persoane, sensibil, protector, instinct matern foarte dezvoltat

Caracteristici negative: posesiv, are deseori toane

Piatră norocoasă: cuarţ roz (efect calmant, se spune că ar vindeca rănile sentimentale)

Ciocănitoare – caracteristicile zodiei

Persoanele născute în această zodie au deseori toane – probabil datorită faptului că, în cazul lor, orice fapt este văzut prin prisma sentimentelor. Firi foarte sensibile şi sentimentale, care au tendinţa de a se închide în sine – cel puţin până cunosc mai bine o persoană şi capătă încredere în aceasta. Încearcă să se apere prin distanţare faţă de alţii, dar, de fapt, caută protecţia şi căldura oferite de ceilalţi.

Se dedică trup şi suflet celor dragi, dar au şi tendinţa de a se “agăţa” de alte persoane. De asemenea, pot deveni prea posesivi şi ar putea dădăci prea mult alte persoane.

Viaţa profesională

Ciocănitoarea nu visează neapărat o funcţie înaltă, ci mai degrabă îşi doreşte o carieră care să o împlinească, o meserie care să fie pe placul inimii sale. Mai degrabă ar lucra într-o firmă micuţă decât într-un consorţiu în care atmosfera e neplăcută. Se implică trup şi suflet în ceea ce face, de aceea Ciocănitoarea e apreciată ca angajat.

Sănătatea

Ciocănitoarea are un fizic rezistent, însă simte mai puternic durerea decât alte zodii. Dacă apar probleme de sănătate, acestea vor avea de-a face cu sănii (sau pieptul în general), respectiv cu stomacul. Ciocănitoarea are tendinţa de a-şi reprima frustrările şi de a mâncă în momente de criză – atenţie, deci, la siluetă!

Ciocănitoarea şi iubirea

Ciocănitoarei îi plac flirturile subtile, dar se va implica în aşa ceva numai dacă nu are partener. Când are un partener stabil, Ciocănitoarea e foarte fidelă. Nativii sunt grijulii cu partenerii şi li se dedică întru totul – cu riscul, însă, de a deveni posesivi şi un fel de “dădacă”.

Persoanele născute în această zodie caută într-o relaţie în primul rând siguranţă şi căldură. Au nevoie să petreacă multe ore în doi, alături de partener/parteneră. Dacă se simt ignorate, devin foarte sensibile şi au toane.

Compatibilitatea cu alte zodii

Ciocănitoare şi Vidră: 

Relaţie dificilă, pentru că Ciocănitoarea are nevoie de siguranţă şi de afecţiune, sufocând uneori Vidra atât de dornică de libertate. Imediat ce va simţi că Ciocănitoarea o ţine legată, Vidra va fugi cât mai departe.

Ciocănitoare şi Lup:

Amândouă zodii sunt de apă, ceea ce le dă posibilitatea celor doi nativi să formeze cuplul ideal. Deja de la prima întâlnire îşi dau seama că există o legătură sentimentală, care ar putea duce la o relaţie de lungă durată. Chiar şi atunci când apar mici certuri, relaţia e una armonioasă.

Ciocănitoare şi Şoim:

Două zodii complet diferite, care, însă, nu se completează reciproc (cum e în cazul altor nativi). Vor fi atraşi de calităţile partenerului/partenerei – dar aceste calităţi nu îi ajută să treacă peste diferenţele de opinie şi peste viziunile diferite asupra vieţii.

Ciocănitoare şi Castor:

Tandreţe şi romantism – două elemente ce descriu relaţia dintre aceşti nativi. Ambele persoane îşi doresc un cămin şi o familie, iar acest lucru face ca relaţia să fie una bazată pe căldură şi înţelegere reciprocă.

Ciocănitoare şi Cerb:

Ciocănitoarea nu se va simţi bine în această relaţie şi va suferi, probabil, în tăcere. Dorinţa de libertate şi de schimbare a Cerbului se află în contradicţie cu nevoia de siguranţă şi de căldură a Ciocănitoarei.

Ciocănitoare şi Ciocănitoare:

Relaţie bazată pe sentimente profunde şi pe înţelegere reciprocă. Două persoane care nu au nevoie de cuvinte pentru a comunica – atât de puternică e legătura sentimentală dintre ele. Relaţiei i-ar putea lipsi dinamismul, acţiunea.

Ciocănitoare şi Somon:

Două personalităţi foarte diferite – dar poate tocmai acest lucru i-ar putea face pe cei doi să se completeze foarte bine. Ciocănitoarea va fi atrasă de carisma şi puterea Somonului, care o face să se simtă în siguranţă. Somonul va trebui, însă, să îşi înfrâneze dorinţa de a controla totul în relaţie.

Ciocănitoare şi Urs brun:

Ciocănitoarea aduce sensibilitate în relaţie, în timp ce Ursul brun crează o atmosferă de siguranţă, atât de dorită de Ciocănitoare. Relaţie frumoasă, care îi va ajuta pe cei doi să evolueze.

Ciocănitoare şi Corb:

Cel puţin la început, cei doi se vor simţi foarte atraşi unul de celălalt.Opusurile se atrag, dar întrebarea e dacă şi rămân împreună. Va fi nevoie de multe compromisuri pentru ca relaţia să funcţioneze.

Ciocănitoare şi Şarpe:

Relaţie foarte bună, ambele zodii fiind de apă. Cei doi se înţeleg bine mai ales pe plan sentimental şi au şanse să rămână toată viaţa împreună.

Ciocănitoare şi Bufniţă:

Ciocănitoarea ar vrea să lege Bufniţa, să o păstreze cât mai aproape de sine – exact lucrul pe care Bufniţa îl detestă, iubind libertatea. Va fi nevoie de multă muncă pentru a face relaţia să funcţioneze.

Ciocănitoare şi Gâscă:

Există o oarecare atracţie între cei doi, dar interesele şi nevoile lor pot fi foarte diferite. Ciocănitoarea are nevoie de afecţiune, de dovezi de iubire, în timp ce Gâsca se deschide greu şi nu îşi arată sentimentele. Dacă cei doi găsesc o cale de mijloc, relaţia poate fi minunată, pentru că se vor completa reciproc.

error: Material protejat / opţiune dezactivată