Zodiac totemic: Lup (19 februarie – 20 martie)

Informaţii despre zodia Lup din zodiacul totemic (amerindian) şi compatibilitatea acesteia cu alte zodii.

Lupul este unul dintre cele 12 semne (totemuri) ale zodiacului totemic (amerindian). Iată care sunt caracteristicile acestei zodii:

Perioadă: 19 februarie – 20 martie

Element: apă

Clan: clanul Broaştei

Vânt: vântul de nord

Caracteristici pozitive: sensibilitate, adaptabilitate, intuiţie bună, înclinaţii artistice

Caracteristici negative: indecizie, teamă, lene

Piatra norocoasă: jad (ajută mai ales în momentele de stres)

Lup – caracteristicile zodiei

Cei născuţi în această zodie sunt foarte sensibili. Simt repede ce se întâmplă cu cei din jurul lor, dar sunt şi uşor de rănit – de aceea preferă să îşi ascundă sentimentele. Au nevoie să se retragă, să fie singuri, să evadeze într-o lume imaginară. Deseori arată mai mult interes pentru misterele vieţii decât pentru alte persoane.

Lupii “citesc” foarte bine alte persoane, sunt pregătiţi să ajute şi să se sacrifice. Uneori sunt prea creduli, ceea ce îi face pe alţii să îi folosească. Pentru că acumulează în ei frustrarea, lupii au nevoie să se retragă şi să se protejeze. Căminul e foarte important pentru ei, e locul unde se refac şi unde cu greu îi lasă pe alţii să intre.

Viaţa profesională

În general, cei născuţi în această zodie sunt delăsători (ca să nu spun leneşi) şi lipsiţi de ambiţie, de aceea nu vor avea cea mai strălucită carieră. Pot ajunge la funcţii înalte doar dacă îşi urmează instinctul, moment în care pot obţine lucruri pentru care alţii au mult de luptat.

Lupilor le place să îi ajute pe alţii, de aceea probabil vor alege o profesie în domeniul medical sau caritativ, respectiv în alte domenii unde pot servi sau îngriji alte persoane. De asemenea, se simt atraşi de artă, acesta fiind un alt domeniu pe care l-ar putea alege ca profesie.

Sănătatea

După cum scriam mai sus, Lupii au tendinţa de a se izola, de a fugi de lumea reală, lucru care îi poate face să consume alcool sau stupefiante. Trebuie să dezvolte mai multă autodisciplină şi, de asemenea, să aibă grijă la alimentaţie (tendinţa spre obezitate). S-ar putea să aibă probleme cu picioarele.

Lupul şi iubirea

Persoanele născute în această zodie sunt sensibile şi romantice. Ştiu instinctiv ce doreşte partenerul şi vor face totul pentru ca acesta să se simtă bine. Lupii au nevoie de multă afecţiune, aceasta fiind chiar mai importantă decât pasiunea şi sexualitatea.

Când îşi aleg un partener, o fac pentru totdeauna – de aceea nu vor începe uşor o relaţie şi nu cu oricine. Au, însă, şi tendinţa de a-şi idealiza partenerul, care ar putea simţi că nu se ridică la aşteptările Lupului. De asemenea, partenerul trebuie să se pbişnuiască cu ideea că Lupul are nevoie să aibă secrete. Nici o grija, însă: Lupul e fidel şi merită încrederea partenerului.

Compatibilitatea cu alte zodii

Lup şi Vidră:

Două zodii cu caracter diferit, dar care se pot înţelege bine. Vidra e uneori prea raţională. Dacă se va deschide, însă, pe plan afectiv, poate descoperi că Lupul o completează foarte bine şi relaţia poate fi una minunată.

Lup şi Lup:

Când se întâlnesc doi Lupi, se ajunge la o relaţie de o profunzime sentimentală rar întâlnită. Singura problemă e că cei doi petrec mult timp în lumea lor imaginară şi pot exista momente când pierd contactul cu realitatea.

Lup şi Şoim:

Şoimul intră aproape “cu buldozerul” în viaţa şi personalitatea Lupului sensibil. Însă Lupul ştie să se apere şi Şoimul are de ales: ori îşi stăpâneşte temperamentul furtunos, ori îşi caută alt partener.

Lup şi Castor:

Lupul se simte atras de personalitatea stabilă, constantă, a Castorului. Asta nu înseamnă, însă, că cel născut în zodia Castorului se poate culca pe o ureche: dacă nu îi arată Lupului sentimentele sale (lucru greu pentru un Castor), s-ar putea să nu se ajungă la o relaţie.

Lup şi Cerb:

Cei doi parcă trăiesc în lumi paralele, neavând nimic în comun. E necesar să se apropie încet-încet unul de celălalt, până reuşesc să îşi înţeleagă reciproc sentimentele, gândurile şi nevoile – altfel e greu să existe o relaţie între Lup şi Cerb.

Lup şi Ciocănitoare:

Amândouă zodii sunt de apă, ceea ce le dă posibilitatea celor doi nativi să formeze cuplul ideal. Deja de la prima întâlnire îşi dau seama că există o legătură sentimentală, care ar putea duce la o relaţie de lungă durată. Chiar şi atunci când apar mici certuri, relaţia e una armonioasă.

Lup şi Somon:

Lupul se simte atras de dinamismul, puterea şi carisma Somonului. Vrea să fie protejat de Somon, ignorând chiar şi faptul că Somonul are tendinţa de a-l domina. Relaţia poate să se destrame, însă, dacă Somonul e superficial şi nu reuşeşte să înţeleagă profunzimea sentimentelor Lupului.

Lup şi Urs brun:

Relaţie dificilă, pentru că cei doi au idei, interese, nevoi şi ţeluri diferite. Lupul este, însă, sensibil şi înţelege nevoile oamenilor, iar Ursul brun e dispus să înveţe – astfel, relaţia ar putea fi frumoasă, dar numai după ce se fac unele compromisuri.

Lup şi Corb: 

Cei doi nu se vor înţelege bine, pentru că au caractere complet diferite. Relaţia poate avea un viitor, dacă cei doi sunt dispuşi să se apropie: Lupul să se apropie de Corb pe plan sentimental, Corbul de Lup pe plan intelectual.

Lup şi Şarpe:

Ambele fiind zodii de apă, cei doi nativi se vor înţelege bine, mai ales pe plan emoţional. Lupul aduce în relaţie mult romantism, iar Şarpele adaugă o doză de pasiune: relaţia va fi una bazată atât pe sentimente, cât şi pe erotism.

Lup şi Bufniţă:

Lupul trăieşte mai mult în lumea sa imaginară, în timp ce Bufniţa mai degrabă luptă să facă lumea reală mai bună. Cei doi pot căuta împreună cunoaşterea, lucru care poate îmbunătăţi relaţia.

Lup şi Gâscă:

De la început, cei doi se consideră “simpatici”. Pentru a se ajunge, însă, la mai mult, Gâsca trebuie să uite din când în când de autodisciplină şi să se relaxeze, iar Lupul trebuie să petreacă mai mult timp în lumea reală (dacă vrea să evadeze în lumea sa fantastică, trebuie să se asigure că şi Gâsca e pregătită să facă acest lucru).

error: Material protejat / opţiune dezactivată