Zodiac totemic: Vidră (20 ianuarie – 18 februarie)

Informaţii despre zodia Vidră din zodiacul totemic (amerindian) şi despre compatibilitatea acesteia cu alte zodii.

Vidra este unul dintre cele 12 semne (totemuri) ale zodiacului totemic (amerindian). Iată care sunt caracteristicile acestei zodii:

Perioadă: 20 ianuarie – 18 februarie

Element: aer

Clan: clanul Fluturelui

Vânt: vântul de nord

Caracteristici pozitive: inventivitate, umor, voioşie

Caracteristici negative: instabilitate, excentricitate, imprevizibilitate, egocentrism

Piatră norocoasă: turcoaz (purtat la mâna stângă, linişteşte)

Vidră – caracteristicile zodiei

Persoanele născute în această zodie sunt dinamice şi au mult umor, de aceea au mulţi admiratori. Au un spirit dezvoltat al dreptăţii şi se angajează în diverse activităţi sociale sau caritabile. Sunt independente şi uneori rebele, dar în acelaşi timp lucrează bine în echipă. Nativilor le place să fie înconjuraţi de alte persoane şi îşi fac mulţi prieteni, pe care îi ajută oricând e nevoie. Vidrele sunt pline de idei, făuresc tot felul de planuri, dar deseori le lipseşte timpul şi cheful necesar pentru a le şi pune în practică.

Viaţa profesională

Vidrelor le place libertatea. Prin urmare, nu vor alege o meserie plictisitoare, monotonă, cum ar fi o muncă de birou sau în sistemul administrativ. Preferă locurile de muncă unde li se permite să fie creativi. Nativii pot lucra în diverse domenii, dar e important să aibă posibilitatea să lucreze singuri, pentru că nu sunt subalterni docili.

Sănătatea

Cei născuţi în această zodie aşteaptă mult de la ceilalţi, dar mai ales de la ei înşişi. Dacă nu învaţă să se relaxeze, pot suferi depresii sau căderi nervoase.

În ceea ce priveşte fizicul, ştiu cum să îşi păstreze energia şi nu vor fi foarte activi. Pentru a evita, însă, problemele sistemului circulator, e important să facă regulat sport (ceva uşor, cum ar fi exerciţiile de fitness).

Vidra şi iubirea

Cei născuţi în această zodie iubesc libertatea şi aşteaptă ca partenerul să le-o şi ofere. Sexualitatea e importantă pentru aceste persoane, dar nu o prioritate: mai important e să se înţeleagă bine cu partenerul.

Dacă eşti îndrăgostit(ă) de o persoană născută în această zodie, e important să îi respecţi dorinţa de libertate. În schimb, Vidra va face ca relaţia voastră să nu fie niciodată plictisitoare. Va aduce mereu elemente noi în relaţie – cu condiţia să nu simtă că o face din obligaţie.

Compatibilitatea cu alte zodii

Vidră şi Vidră:

Cei doi se vor înţelege bine, dar dinamismul lor şi dorinţa de a comunica mai ales pe plan intelectual îi poate face să uite de sentimente – ceea ce poate duce la o relaţie superficială sau platonică.

Vidră şi Lup:

Două zodii complet diferite. Vidra este, însă, dispusă să accepte un alt stil de gândire şi lupul sensibil înţelege foarte bine Vidra. Intuiţia Vidrei şi instinctul Lupului pot face ca relaţia să fie una de durată.

Vidră şi Şoim:

Cele două zodii se completează foarte bine. Cei doi se vor simţi imediat atraşi unui de celălalt. Ar fi, însă, bine ca Şoimul să îşi tempereze sentimentele pasionale şi să stimuleze partenerul/partenera şi pe plan intelectual.

Vidră şi Castor:

Pentru a se întâlni undeva la mijloc, cei doi trebuie mai întâi să treacă peste unele obstacole. Vidra e idealistă, în timp ce Castorul e materialist – astfel, cei doi vor trebui să facă multe compromisuri, dacă vor să pună bazele unei relaţii stabile.

Vidră şi Cerb:

Ambele zodii sunt de aer, de aceea cuplul va fi unul dinamic, neliniştit, mereu dornic să plece undeva, pentru a scăpa de rutină. Cei doi se pot influenţa mult în sens pozitiv.

Vidră şi Ciocănitoare:

Relaţie dificilă, pentru că Ciocănitoarea are nevoie de siguranţă şi de afecţiune, sufocând uneori Vidra atât de dornică de libertate. Imediat ce va simţi că Ciocănitoarea o ţine legată, Vidra va fugi cât mai departe.

Vidră şi Somon:

Zodii opuse, relaţie tensionată. Acest lucru poate fi pozitiv, pentru că se motivează reciproc, dar şi dificil de suportat. Dacă cei doi sunt pregătiţi să facă unele compromisuri, să vadă cum se pot completa, atunci se pot ajuta reciproc să se dezvolte.

Vidră şi Urs brun:

Vidrei îi este greu să se obişnuiască cu Ursul brun, care e deseori perfecţionist şi intolerant. Elementele care i-ar putea face să se înţeleagă bine sunt interesul pentru mental, pentru intelect, şi faptul că amândoi sunt deschişi spre orice e nou.

Vidră şi Corb:

Ambele zodii sunt de aer, ceea ce îi face pe cei doi să se înţeleagă bine. Corbul nu înţelege întotdeauna dorinţa de implicare în diverse acţiuni a Vidrei, dar relaţia e une necomplicată, armonioasă.

Vidră şi Şarpe:

Relaţie dificilă, pentru că Şarpele va încerca să schimbe Vidra. Iar, atunci, aceasta se va retrage. Va deveni introvertită sau chiar îşi pierde încrederea în sine. Relaţia ar putea funcţiona numai dacă se fac foarte multe compromisur – lucru greu de făcut toată viaţa.

Vidră şi Bufniţă:

Cei doi au aceeaşi filosofie de viaţă, ceea ce face ca relaţia să fie una armonioasă. De asemenea, se susţin foarte bine reciproc şi relaţia îi va ajuta să se dezvolte, să evolueze.

Vidră şi Gâscă:

Ar putea apărea unele probleme, dar relaţia poate fi una de durată. Gâsca doreşte deseori să înlocuiască idealismul Vidrei cu raţiune, ceea ce va duce la probleme şi la o relaţie caracterizată prin compromisuri.

error: Material protejat / opţiune dezactivată